X

Stavni nasveti: Šerif Tiraspol vs Maribor 26.07.2022, 19:00

Povratne tekme drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov so na sporedu v torek. Šerif iz Tiraspola in Maribor sta se na prvi tekmi razšla z neodločenim izidom 0:0, tako da nobena ekipa v drugo tekmo ne vstopa s prednostjo.

Vloga favoritov je na strani prvaka Moldavije, ki je bil lani poleti absolutni hit tega tekmovanja, a Slovenci na to tekmo ne prihajajo z dvignjeno belo zastavo.

Šerif Tiraspol

Nogometaši Šerifa so prejšnje poletje šokirali evropsko nogometno javnost, ko so izločili Crveno zvezdo in zagrebški Dinamo v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Uspeli so se prebiti do skupinskega dela tega elitnega tekmovanja, kjer so pustili več kot le dober vtis.

Ekipa je zdaj na novem začetku. Uprava kluba se je odločila za zaslužek in prodala  najbolje igrače. Adama Traore je bil prodan v madžarski Ferencavaros, medtem pa je Gustavo Dulanto odšel v Rigo.

Še nekaj igralcev je zamenjalo sredino, tako da je zasedba Šerifa drastično drugačna kot lansko poletje. Poleg tega je bil za novega trenerja imenovan Stjepan Tomas, tako da bomo v tej sezoni videli povsem drugačno ekipo Tiraspola.

To je posebno vidljivo pri učinkovitosti. Na prvih treh tekmah v teh kvalifikacijah so zabili le en gol, prejeli pa niso niti enega. Očitno potrebujejo nekaj časa, da se soigralci spoznajo in navadijo drug na drugega. Najpomembneje pa je, da ta ekipa igra dobro v fazi obrambe, kar jim bo dolgoročno zagotovo prineslo dobre rezultate.

Maribor

Na drugi strani je Maribor edini slovenski klub, ki mu je v zadnjem desetletju uspelo preseči drugi kvalifikacijski krog. Nobenemu drugemu predstavniku ni uspelo preskočiti te ovire.

V prejšnjem krogu so izločili beloruskega prvaka Šahtjor iz Soligorska in podobno, kot Šerif, tudi ta ekipa nasprotniku ni dovolila, da bi dosegel zadetek.

Je pa obrambna vrsta aktualnega prvaka Slovenije v domačem prvenstvu pokazala svojo ranljivost. Radomlje so na začetku novega prvenstva s 3:0 šokirale Maribor, v drugem krogu pa so prejeli dva zadetka, a Gorico premagali s 3:2.

Ofenzivni del ekipe je bistveno šibkejši kot lani. Ekipo je zapustil Ognjen Mudrinski, najboljši strelec minule sezone s 17 zadetki, upokojil pa se je izkušeni Marcos Tavares.

Vodstvo ekipe še ni našlo ustreznih okrepitev na prestopnem trgu, zato je očitno, da je Maribor bistveno manj nevaren v primerjavi s prejšnjo tekmovalno sezono.

H2H

Letošnji kvalifikacijski dvoboj predstavlja prvo srečanje Šerifa in Maribora v njuni zgodovini.

Pričakovani postavi

Šerif Tiraspol (4-3-3): Abalora; Guedes, Radeljic, Kiki, Kpozo; Badolo, Kyabou, Lushkja; Ouattara, Yansane, Pernambuco

Maribor (4-2-3-1): Bergsen; Guerrico, Watson, Mitrovic, Sikosek; Antolin, Repas; Zugelj, Kronaveter, Brnic; Baturina

Stavni nasvet

Kljub temu, da je ekipa Šerifa popolnoma drugačna glede na prejšnjo sezono, menimo, da je prednost na njihovi strani. Maribor ima določene pomanjkljivosti na začetku nove sezone, ki so še posebno vidne v domačem prvenstvu in verjamemo, da jih bo prvak Moldavije izkoristil in si priboril zmago v tem dvoboju.

Datum in ura: 26.07.2022, 19:00

Tip: Zmaga Šerifa

Kvota: 1.59

Kladionica: Ivibet

Če še niste registrirani pri stavnici Ivibet, se vam obeta možnost prejema odličnega BONUSA DOBRODOŠLICE za vse bralce portala »Stave Online« v višini 100% na znesku vplačila do 150€ (LINK).

100% do 150€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave