Ni važno, ali ste izkušen polagalec stav ali šele novinec. Zdaj je tudi uradno – na tem mestu boste našli vse pomembne informacije o stavljenju na tenis in še veliko več. V nadaljevanju vas bomo popeljali v svet stavljenja na tenis, kjer boste izvedeli vse, kar spada zraven. Želimo vam podati svoje znanje o polaganju stav od začetnih korakov naprej in primernih strategijah, s katerimi boste verjetnost uspeha obrnili v svojo korist in si priigrali dodaten denar za svoj žep.

Spoznali boste najboljše spletne ponudnike za polaganje stav na tenis, dolgoročne strategije, ki jih uporabljajo profesionalni polagalci stav, in vse razpoložljive vrste stav. Te informacije pa niso primerne samo za začetnike. Tudi izkušenejši poznavalci tenisa bodo v tem vodiču našli marsikatero koristno informacijo, s katero bodo lahko stavili na popolnoma novi ravni.

športne stave tenisNajboljše spletne strani za polaganje stav

Že sama izbira športa, na katerega želite staviti, je pomemben prvi korak. Vendar še zdaleč ne edini, saj je pred vami zagotovo ena najtežjih odločitev v svoji stavni karieri – izbira prave spletne stavnice. Se vam zdi to popolnoma enostavna odločitev? Potem raje ponovno premislite. Še nedavno je bil obisk lokalne stavnice v zakotnem delu ulice edina možnost za polaganje stav. Ta možnost sicer ni nudila velikega udobja in vsekakor ni bila najbolj priročna ter prilagodljiva na različne potrebe polagalcev, vendar je služila svojemu namenu.

Na srečo pa se je pred nekaj desetletji pojavil rešitelj v obliki interneta. Danes lahko na spletu najdete na stotine različnih stavnic, kjer lahko polagate stave na tenis in druge športe. Ne samo polaganje stav. Zaradi bogate ponudbe ste lahko tudi malo bolj izbirčni in iščete samo ponudnike z najboljšimi kvotami, ki seveda omogočajo večje dobičke. In še najboljše za na konec – vse to lahko počnete iz udobja lastnega doma, pisarne ali kar na poti. Seveda se kmalu postavi vprašanje, kateri ponudniki so najboljši.

In tukaj nastopimo mi. Naši strokovnjaki dnevno pregledujejo spletne ponudnike in iščejo najboljše izmed njih, ki nudijo veliko mero prave teniške akcije. Pri ponudnikih poleg bogate ponudbe stav štejejo tudi verodostojnost, enostavna uporaba in hitri dvigi dobičkov. Nobena stran nam ne more plačati, da bi jo umestili na seznam ali ji vsaj podali dobro oceno. Na seznamu najboljših so dejansko najboljši ponudniki na tem področju, ki jim lahko zaupate.


Strategija pri stavah na tenis

Ko veste, kje želite polagati stave, je priporočljivo vedeti tudi nekaj o osnovah polaganja stav. Na naši strani ne manjka navodil in nasvetov priznanih strokovnjakov iz tega področja, ki vam bodo pomagali prebroditi začetne negotovosti. Izvedeli boste vse o osnovnih strategijah, pogostih napakah polagalcev stav in naprednejših strategijah. Najbolj enostaven nasvet pri tem je, da nikoli ne stavite s srcem, temveč vedno z glavo, torej brez vpletanja čustev.


Najbolj priljubljene stave na tenis

Ko ste našli primernega ponudnika stav in naredili dobro stavno strategijo, bo čas, da spoznate številne vrste stav na tenis. Že dolgo lahko tudi pri tenisu stavite na veliko več kot samo na končnega zmagovalca posamezne tekme ali turnirja. Res je, da boste potrebovali več časa za učenje in spoznavanje različnih stav, vendar lahko samo na tak način iztisnete največ iz vsake stave. Seveda pa to še zdaleč ne pomeni, da morate pri stavljenju uporabiti vse razpoložljive stave.

Stave na zmagovalca turnirja

Stave na zmagovalca turnirja zagotovo spadajo med najbolj enostavne, saj že samo ime izda, da stavite na tekmovalca, ki bo po vašem mnenju zmagal na prihajajočem turnirju. Če ste pravilno napovedali zmagovalca, potem je vaša stava dobitna in seveda obratno – tako preprosto je. Pred vsemi velikimi turnirji lahko stave položite na vse udeležence.

Načeloma si boste s pravilno napovedjo zmagovalca priigrali dodaten dobiček, in sicer ne glede na igralca. Zaradi precej večje možnosti uspeha imajo favoriti za zmago praviloma nižje kvote kot drugi nastopajoči, saj višja kvota hkrati pomeni tudi višje tveganje za polagalca stav, s tem pa tudi višje dobitke v primeru nepričakovane zmage.

Kvote za favorite so po navadi med +200 in +400. Če je zmagal tekmovalec s kvoto +200, vi pa ste nanj stavili 100 €, to pomeni dobiček v višini 200 €. Po drugi strani lahko kvote manj favoriziranih tekmovalcev dosežejo med +10000 in +20000, kar pomeni, da bi si s stavo v višini 100 € priigrali 20000 €. Vendar pozor – kaj takega se lahko zgodi samo v izjemnih primerih. Sicer ni nemogoče, je pa zelo malo verjetno.

Stave na zmagovalca tekme

Ta vrsta stav je identična že zgoraj omenjenim. Edina razlika je, da v tem primeru stavite na zmagovalca individualne tekme. Tudi pri teh stavah velja enak princip za kvote, saj so najvišje praviloma rezervirane za najslabše igralce na papirju. Pri tem je zelo pomembno, da imate dober pregled nad izplačili za izbrano tekmo, saj se bodo linije, s tem pa tudi kvote, do začetka tekme zagotovo še spremenile. Resnica je, da stavna javnost ni najbolj bistra pri polaganju stav, zaradi česar so stavne linije pogosto postavljene napačno, kar se za vas lahko izkaže kot odlična priložnost, ki je ne smete zamuditi.

Hendikep stave

Želite staviti na igralca, vendar niste popolnoma prepričani o njegovi zmagi? Potem so hendikep stave prava izbira za vas. Gre za stave, pri katerih ima slabši tekmovalec določeno rezultatsko prednost pred boljšim nasprotnikom, s čimer se igra vsaj z vidika stav izenači. Ker gre za popolnoma neodvisne stave, te niso odvisne od končnega izida tekme, temveč od izida tekme in določene razlike v točkah.

Recimo, da je kvota hendikep stave igralca A -2,5, igralca B pa +2,5. Taka kvota pomeni, da igralec A velja za favorita, zaradi česar stavnica predvideva, da bo zmagal z 2,5 niza. Enako velja za igralca B, za katerega pa se predvideva, da bo izgubil za -2,5 niza. Ne glede na to, na koga stavite, če je igralec boljši od napovedi, je vaša stava dobitna.

Velja pa si zapomniti, da hendikep stave niso odvisne od končnega izida izbrane tekme, ampak samo od dobljenih nizov. Če igralec A zmaga v nizih z rezultati 6-4, 3-6 in 6-4, je skupaj zmagal 15 nizov in igralec B 14. Kljub zmagi igralca A bi v primeru hendikep stave zmagal igralec B, saj je imel ta 2,5 niza prednosti. Glede na napoved bi moral izgubiti za 2,5 niza, vendar je izgubil samo za en niz, kar pomeni, da je zmagovalec hendikep stave.

Stave čez in pod

Pri tej vrsti stav stavite na število nizov, ki bodo potrebni za zaključek tekme. ”Over/under” stave ne zahtevajo, da izberete zmagovalca, vendar samo trajanje tekme. Če se igra na tri nize, potem imate možnost staviti čez in pod 2,5 niza. Tako stavite, da bo igra odločena že po dveh nizih (pod 2,5) oz. po treh (čez 2,5). Edina razlika z drugimi športi so izplačila, saj so lahko ta pri tenisu neenakomerno razporejena za stavo čez in pod. Če stavnica predvideva, da bo tekme konec po dveh nizih, potem bo tudi dobiček višji v primeru pravilne napovedi čez ali pod.

Stave na točen rezultat

Pravi stavni izziv predstavljajo stave na točen rezultat. Te so sicer namenjene zgolj strokovnjakom in poznavalcem športa, vendar praviloma omogočajo zajetne dobičke, če se vaša napoved izkaže za pravilno. Pri tej vrsti stav morate ugotoviti točno število nizov obeh igralcev, kar je sicer velik izziv, ki pa se vam lahko bogato obrestuje, saj lahko kvote dosežejo tudi vrednosti okoli +15000 na tekmo. Poleg števila nizov lahko stavite tudi na število točk posameznega igralca.

Dodatne stave

Poleg osnovnih, so vam pri tenisu na voljo tudi dodatne stave, pri kateri stavnica predlaga neki dogodek, vi pa morate staviti, ali se bo to zgodilo ali ne. Lahko je napoved, da bo igralec A najdlje zdržal na igrišču ali da bo igralec B izločen že po dveh nizih. Te vrste stav se po navadi pojavijo samo pred večjimi turnirji, saj tej vedno privabijo največ gledalcev in polagalcev stav. Poleg možnosti dodatnega zaslužka so take stave namenjene predvsem popestritvi dogajanja in še večji zabavi med polaganjem stav na tenis. Kljub zabavnemu značaju pa morate za sabo imeti že nekaj kilometrine, saj je to predpogoj za vsako uspešno stavo.


Zaključek

Tako. Zdaj bi morali imeti dovolj znanja za polaganje stav na tenis. Seveda to ne pomeni, da bo vsaka položena stava tudi dobitna. Sicer močno upamo, da se vam bo kaj podobnega zgodilo, vendar iz izkušenj vemo, da so taki primeri bolj izjema kot pravilo. Poznavanje strategij in spletnih ponudnikov je samo delček sestavljanke. Če želite postati strokovnjak na tem področju, se boste morali učiti iz napačnih in pravilnih odločitev ter na podlagi njih sestaviti svojo lastno zmagovalno strategijo.

Toplo priporočamo, da začnete z majhnimi zneski, kar velja predvsem za preverjanje novih strategij. Ne bojte se. Tenis je eden najbolj priljubljenih športov in zagotovo še kar nekaj let ne bo šel nikamor, tako da boste zagotovo še imeli priložnosti za zaslužek. Zato ni nobene potrebe po hitenju. Raje si vzemite čas, dodelajte svoje strategije in se stalno izobražujte, ker nikoli ne veste, kdaj boste s svojo strategijo zadeli terno.