Od samega pojava tako klasičnih ‘offline’ kot tudi novejših spletnih stavnic iščejo stave željni uporabniki načine in strategije za čim višje dobitke s čim manjšo stopnjo tveganja. Že samo bežen pregled spleta bo razkril, da obstajajo številne strategije o polaganju stav. Ena izmed njih se imenuje sigurna stava (sure bet).

Ob nastanku prvih spletnih stavnic so se odprle nove možnosti za polaganje stav, poleg tega so se razvili tudi novi koncepti in predvsem številne strategije, ki temeljijo na vrsti športa in seveda vašem sprejemanju tveganja. Že samo ime ‘sigurna stava’ pa zveni zelo obetavno, saj je gotovost v svetu stav, kjer se vse vrti okoli verjetnosti in naključjih, prava redkost.

sigurne staveKaj je sigurna stava?

Sigurna stava temelji na nihanjih med kvotami različnih ponudnikov. Gre za stavo, pri kateri stavite na enega ali več izidov izbranega dogodka v dveh različnih stavnicah in tako ustvarite profit zaradi razlike v kvotah. Tako si lahko samo na podlagi razlik v kvotah skoraj brez tveganja zagotovite solidne profite.

Za uspešno izpeljano sigurno stavo je pomembno, da je izkupiček vsake stave višji od vloženega denarja. Zaradi koncepta sigurne stave ne morete pričakovati bajnih dobičkov že od samega začetka. Pomembnejše je, da pri tej vrsti stavljenja tveganja ni oz. je to zelo majhno. Z malo potrpljenja pa lahko tako tudi s sigurno stavo računate na višje dobitke – na dolgi rok, seveda.

Če želite polagati sigurne stave, morate najprej ustvariti račun pri različnih spletnih stavnicah. Ko ste ustvarili račune, morate natančno spremljati kvote in njihove razlike ter se hitro odzvati v pravem trenutku. Zelo pomembna je tudi višina stave, ki naj bo višja kot ponavadi, če želite imeti dobiček od sicer majhnih razlik v kvotah.

Sigurna stava v praksi

Koncept sigurne stave v teoriji zveni zelo preprosto in dobičkonosno. Kako pa je sigurna stava videti v praksi? V naslednjih nekaj vrsticah boste natančno izvedeli, kako lahko položite sigurno stavo.

Za primer si vzemimo tekmo v tenisu med igralcema A in B. Ko stavite na tako tekmo, dobro veste, da sta izida tekme lahko samo dva – ali zmaga igralec A ali igralec B, neodločeno pri tenisu ne obstaja.

Primer stave 1:

V primeru zmage igralca B izgubite vloženo vsoto (100 €) v stavnici 1, v stavnici 2 pa dobite 190 €. Na koncu je vaš račun lažji za 10 €, tako da ne moremo govoriti o sigurni stavi. Naslednji primer je identičen prvemu, edina razlika je v kvotah obeh stavnic.

Primer stave 2:

Če zmaga igralec B, izgubite vložek v stavnici 1, v stavnici 2 pa prejmete 230 € (100 x 2.30), vaš dobiček tako znaša 30 €. Kljub zmagi igralca A pa bi še vseeno prejeli 10 €, kar za vas pomeni, da v obeh primerih zmagate in da ste uspešno položili sigurno stavo.

Nasveti pri sigurnih stavah