Sistem stav Fibonacci

Imate pri stavljenju na nogometne ali hokejske tekme težave z napovedovanjem zmagovalca ali pa proti koncu tekme vedno postanete preveč čustveni? Potem je sistem stav, poimenovan po italijanskem matematiku Fibonacciju, kot nalašč za vas. Fibonaccijevo zaporedje sestavljajo števila, pri katerih je vsako naslednje število seštevek predhodnih dveh.

Če imate pri stavljenju dovolj discipline, potem imate s sistemom stav Fibonacci dobre možnosti za donosne izkupičke. Upoštevati pa morate tudi, da ima vsaka strategija oz. sistem stavljenja tako prednosti kot slabosti – enako velja za sistem Fibonacci.

Kaj je sistem Fibonacci?

Čeprav je Fibonaccijevo zaporedje števil predvsem znano v matematiki, pa je zaporedje dobra osnova za strategije pri stavah in igrah na srečo, saj ne gre za nič drugega kot rahlo modifikacijo progresivnega sistema stav. Pri sistemu Fibonacci je višina naslednje stave seštevek prejšnjih dveh stav. Ideja za strategijo je, da vedno stavite več ter tako z uspešnimi stavami nadomestite neuspešne.

Praviloma se pri sistemu Fibonacci stavi na neodločeno, saj stavnice le stežka napovejo tak izid, tako da je statistika v tem primeru na vaši strani. Ko izgubite stavo, stavite ponovno, vse dokler ne zmagate. Ko zmagate, je priporočljivo prenehati z igranjem in uporabiti drugo strategijo. Morate pa vedeti, da so take stave nekaj časa lahko zelo dobičkonosne, spet drugič pa lahko nekaj časa izgubljate, kar pa lahko nadomestite z dobički.

Pravila polaganja stav s Fibonaccijevim sistemom

Za uspešno stavljenje po pravilih Fibonaccijevega sistema morate upoštevati naslednja pravila:

  1. Po prvi zmagi naj bo naslednja stava vedno nižja od predhodne.
  2. Po drugi uspešni stavi (dve zaporedoma) začnite staviti ponovno od začetka.
  3. Po izgubljeni stavi vedno povišajte stavo.

Nasveti:

  • Omenjen sistem je najbolj primeren za nogomet in hokej.
  • Za večje dobičke morate pravilno napovedati dva zaporedna dogodka.
  • Sistem ni primeren za nepotrpežljive uporabnike, ki bi hitro hoteli visoke dobičke.
  • Ne stavite na ekipe, ki imajo pogosto serijo enakih rezultatov – tudi, če je izid neodločen.
  • Stavite na ekipe, ki so osredotočene na obrambo.

Za na konec

Brez dvoma je sistem stav Fibonacci eden najbolj vznemirljivih v svetu stav in iger na srečo. Sistem je idealna izbira za ljudi, ki imajo težave z izbiro zmagovalne ekipe in se pri stavljenju pogosto prepustijo čustvom. Kljub temu pa tudi pri Fibonaccijevem sistemu obstaja možnost, da bodo izgube pretehtale dobičke, saj konec koncev veliko obiskovalcev stavnic nima neomejenih denarnih sredstev.