Spletne stavnice in kaj je dobro vedeti preden začnete staviti prek spleta. Pametno je zbrati nekaj informacij o vašem nasprotniku: športne stavnice. Predlagamo, da si preberete naslednje teme, preden nakažete denar na vaš stavniški račun.

Športne stavnice

Katere so priznane spletne stavnice? Ima dobro znano ime z dokazanimi izkušnjami? Z drugimi besedami: Je vaš denar varen?

Preverite kaj se govori na ulici oz. med drugimi stavničarji. Če je stavnica nezanesljiva ali počasna s svojimi izplačili (ipd.) potem stavite drugje! Prisluhnite ostalim kaj imajo za povedati o posameznih ponudnikih športnih stav.

Spletne stavnice morajo omogočati več načinov plačila, ne le bančne transfere temveč tudi možnost plačil s kreditnimi karticami. Vsi ponudniki stav podpirajo vse glavne kreditne kartice. Odsvetujemo vam bančne transfere saj je postopek dolgotrajen (lahko traja do 10 dni ali celo več), zato je bolje nakazati denar kar s kreditno kartico, če se pa hočete izogniti tveganju zlorabe pa je najbolj varen način uporaba spletne denarnice. To storitev ponuja Neteller, ki omogoča, da podatke kartice vtipkate samo enkrat (v Neteller), denar pa potem lahko nakažete spletni stavnici ali na svoj račun. V tem primeru na Neteller računu puščajte le vsoto, ki jo boste prenakazali. Še en tovrstni ponudnik je Skrill (Moneybookers). Če ne želite uporabljati nobenih izmed navedenih metod pa obstaja še predplačniški način PAYSAFE CARD.

Mi vam priporočamo uporabo Neteller spletne denarnice. Preizkušen, hiter in 100% varen način plačevanja, podpirajo pa ga prav vse stavnice.

Tako kot pri vsakem športu je tudi pri stavah obvezno poznavanje pravil. Pri stavnici kjer stavite si nujno preberite pravila, za kakršnokoli vprašanja pa jim pošljite e-mail ali vprašajte kar prek Live Chat-a, to možnost vam ponujajo le nekatere večje stavnice.

Izogibajte se stavnic, ki ne sprejemajo single stav (stava na samo en posamičen dogodek), če sprejemajo le kombinacije stavite drugje. Nekatere stavnice sprejemajo le kombinacije najmanj štirih dogodkov, kar je enako kot bi vam rekli: “lahko stavite pri nas, mi pa bomo dobili 99 od 100 stav”. Na srečo konkurenca pri ponudnikih stav iz leta v leto narašča, zato večina spletnih stavnic ponuja single stave na prav vsak dogodek.

Zasebne stavnice plačajo davek v državi kjer delujejo. V določenih državah plačajo svoj in uporabnikov davek. Pri stavah preko spleta ne sprejmite davka na vaš dobiček, to morate storiti le v Angliji (9%) ali pri lokalnem ponudniku stav (e-stave), kjer ne gre za spletno stavnico. Spletne stavnice torej v večini primerov ne zaračunavajo davkov na vaš dobitek.

Kakšne kvote ponujajo spletne stavnice? Kako se primerjajo s kvotami drugih stavnic pri istem dogodku? Ali stavnica spreminja svoje kvote naknadno (potem, ko ste že oddali stavo)? Čeprav večina stavnic spreminja svoje kvote v živo, pa se to ne sme nanašati na vašo oddano stavo. Če torej stavite na dogodek vam morajo izplačati takšno kvoto kot je bila v tistem trenutku, ko ste stavo oddali. V nasprotnem primeru takoj zamenjate stavnico. To sicer delajo le pri redkih stavnicah, je pa dobro se tega zavedati.

Preverite maksimalne možne dobitke pri vaši stavnici. To sicer za začetnike ne igra velike vloge, je pa pomembno za tiste bolj resne športne stavničarje. Prefesinalni stavničarji stavijo tudi po 10 tisoč € na dogodek, to pa punajajo le redke stavnice.

Vsi sami pri sebi upamo, da bomo denar na stavniški račun nakazali le enkrat, se pa splača pri stavnici preveriti kolikšen je minimalni depozit. Nekatere stavnice zahtevajo “bogastvo”, takim se izognite. Normalno je od 5€ – 15€.

Največja slabost spletne stavnice ni ta, da ponuja slabe kvote. Še slabše je, da ponuja zelo omejeno število dogodkov. Velika prednost stavnice je, da ponuja možnost stavljenja na čimveč različnih dogodkov (ne samo nogomet ampak tudi vse ostale športe, lige). Najboljše zasebne spletne stavnice sprejemajo single stave na prav vsak dogodek (število košov v četrtini, kateri nogometaš bo zadel 1. gol na tekmi ipd.), to pa ponavadi ne velja za državne stavnice. Take ponavadi ponudijo le peščico tekem in pogosto izključujejo velike favorite v svojem seznamu dogodkov, zato stavite drugje.

Pogljete si še: Top športne stavnice, kjer lahko stavite v Sloveniji