Stavni nasveti

Želite zaslužiti s stavami tako, da sledite stavnim nasvetom profesionalnih tipsterjev? Se izplača za to plačati in koliko? Gre za dejanske strokovnjake ali le za marketinške manevre samooklicanih strokovnjakov? Stavni nasveti – kako izbrati najboljše ter kako do kvalitetnih brezplačnih stavnih tipov …

stavni nasveti

Na splošno velja, da verjetno ne bi smeli plačevati za stavne nasvete. Skozi zgodovino se je zelo jasno pokazalo, da večina kupcev, ki plačuje za stavne nasvete “ekspertov” na koncu potegne kratko. Kupljeni stavni listki ne premagajo trga, kupci pa so na koncu prikrajšani še za plačilo storitve. Industrija stavnih tipsterjev ni znana po uspehih, ampak je v njej bolj pogosto slišati kakšne neprijetne zgodbe. Skratka gre z industrijo z zelo slabim ugledom, ter v mnogih primerih, je to povsem upravičeno.

Če uporabite moč analitike (skupaj z večjim deležom zdrave pameti), boste odkrili, zakaj v večini primerov stavni tipi predstavljajo slabo naložbo in zakaj le peščica uspešnih in resnično donosnih tipsterjev uspe premagati trg.

stavni nasveti

Stavni nasveti – 1. pravilo:

Ne navdušite se prehitro nad “bleščečimi” rezultati

Tu gre žal pogosto za laž. Industrija stavnih nasvetov je praktično živ primer, kako prevarati ljudi z iluzijami, ki jih ustvarijo 50/50 handikaperji (v nadaljevanju le tipsterji), tako, da selektivno izberejo le serije zmagovalnih odstotkov. S 50/50 tispterji mislimo na 50% uspešnost pri napovedih na handicap stave (kvota 1.9).

Nekateri tipsterji si preprosto izmislijo zmagovalne odstotke in ponaredijo dokumentacijo, če jo kdo zahteva.

Pogosti so tudi tispterji, ki po slabem nizu napovedi, kot posledica nihanja variance v igrah na srečo, oglašujejo le tiste napovedi, ki so se zgodile v njihovem najbolj vročem nizu. Tipsterji, ki na dolgi rok pri svojih napovedih dosežejo 50/50 uspešnost, imajo v kratkih obdobjih boljše rezultate, predvsem zaradi naravnega nihanja zakonov verjetnosti. Povedali vam bojo o dobrih nizih, ne bodo pa omenili slabih, ki so jih pripeljali nazaj na 50/50.

Drugi tipsterji ustvarjajo različne “klube”, kjer ponujajo različne skupine selekcij (ponavadi označene kot “rekreacijski igralec”, “resni igralec” in “high roller”), nato pa oglašujejo le rezultate najbolj uspešnih iz klubov. 50/50 tispter je lahko 65/35 v enem klubu in 35/65 v drugem. Uganite za katerega boste slišali?

Zdaj je zelo pogosto na spletu najti “skupine” tipsterjev pod skupnim imenom, ki na spletni strani oglašujejo najnovejše zmagovalne nize njihovih “najboljših” tipsterjev. Iz skupine številnih 50/50 tipsterjev se vedno najd enekdo, ki je imel pravkar dober niz. To je tisti za katerega boste slišali. Ali pa boste slišali o “vročih” izborih enega človeka in “vročega” kluba, ki ga ponuja drugi. Praktično istočasno pa napovedi gravitirajo nazaj proti 50/50.

Zakaj se to dogaja? Zato, ker dejansko deluje! Deluje iz vidika prodajalcev napovedi, saj vse preveč igralcev zahteva obljube o nerealno visokih dobičkih. Ne bodo plačali, če ne slišijo velikih številk. Seveda jim mnogi ustrežejo bodisi z goljufanjem ali s prikrivanjem celotne slike. Deluje posebej proti resnim igralcem, ki poskušajo najti legitimno storitev, ker je tako malo čistih podatkov, ki bi jih lahko uporabili za analizo.

Če želite slediti in plačati za storitev “stavni nasveti”, se prepričajte, da so rezultati izborov v celoti razkriti in ocenite smiselnost velikosti vzorca, npr. vsaj nekaj sto napovedi, tako da upoštevate vrhove in doline. Transparentnost je ključna tukaj.

Skratka ne nasedajte tistim, ki vam skušajo prodati iluzije. Obstaja razlog zakaj večina strani s stavni nasveti ne razkrijejo svojih rezultatov. Če želite zaslužiti s sledenjem stavnih nasvetov naredite svojo raziskavo. Vprašajte okoli na stavnih forumih in socialnih omrežjih, da vidite kaj imajo drugi igralci za povedati o izbrani storitvi, ki vas zanima. Kmalu boste odkrili, če je resnično to, kar trdijo.

Stavni nasveti

Brezplačni stavni nasveti (tipi)

Kje najti kvalitetne brezplačne stavne tipe

1. Brezplačne stavne nasvete zdaj najdete tudi na naši strani – v rubriki stavni nasveti:

Stavni nasveti: Liverpool – Tottenham

Stavni nasveti: Liverpool – Tottenham

read more
Stavni nasveti: Chelsea – Arsenal

Stavni nasveti: Chelsea – Arsenal

read more

Odličen vir za pregled stavnih napovedi vam nudijo tudi na bettingexpert.

Ne samo, da so vsi nasveti pri bettingexpertu brezplačni, vendar lahko preprosto preučite vsakega od tipsterjev. Vsak stavni tip vsakega tipsterja je zabeležen in lahko preprosto iščete in primerjate rezultate vseh tipsterjev v kateri koli ligi ali športu ter v katerem koli časovnem okviru.

stavni-nasveti

Stavni nasveti – 2. pravilo:

Osredotočite se na vsebino

Mnogi pretendenti pokažejo svoje slabosti, ko so prisiljeni razpravljati o dejanski igri. Strokovnjaki so pri prepričevanju, ko poskušajo prodati ali vzeti denar, ne pa strokovnjaki za analizo pri hendikepiranju. Ker veliko tipsterjev trenutno na spletu objavlja videoposnetke ali vsebino, lahko osnove analitike uporabite za oceno njihovih zmožnostih.

Ali govorijo o jedru, kako so tekme dejansko zmagane in izgubljene? Ali pa govorijo o splošnih, velikih zgodovinskih trendih v zgodovini, ki nimajo nič skupnega s “šahovskimi” elementi katerega koli tekmovanja?

Govorijo o spretnostih in kako posamezne lastnosti ekipe na igrišču pretehtajo na drugimi? Ali pa govorijo o neopredmetenih sredstvih, kot so “dvignili se bodo na višji nivo” ali “bodo podlegli pod pritiskom”, izrazi, ki jih uporabljajo tisti, ki niso sposobni razumeti igre.

Ali govorijo o strategiji? Ali pa poskušajo navdušiti ljudi, tako da jim rečejo čim več igralskih imen, da ustvarijo iluzijo razumevanja?

Analizirajte njihovo predstavitev. Če ne objavljajo videoposnetkov ali pišejo člankov, jih vprašajte neposredno. Ko začnete podrobno iskati te lastnosti, jih boste videli vsepovsod.

Stavni nasveti

Stavni nasveti – 3. pravilo:

Ne pozabite! Resnične zgodbe o uspehu težijo k specializaciji na manjših trgih

Zelo težko je konstantno premagovati široko razpoložljive kvote na dozorelih, velikih trgih. Začetne kvote so precej močne že od začetka. Nato pametni denar (stave) hitro pade na pravo mesto, kot splošno pravilo. To ne pomeni, da končnih kvot ni mogoče premagati. Velja pa, da vkolikor ne prehitite trga, bo vaša donosnost omejena. In pa, če ob tem še plačujete visoko naročnino za izbore drugih, boste morda našli svojo donosnost manj ali enako nič.

Tipsterji, ki pravijo, da so strokovnjaki pri premagovanju trga po tem, ko so končne kvote že postavljene, obravnavajte skeptično. To ni način kako premagati NFL. Ali katerikoli drug šport.

Recimo, da naletite na tipsterja, ki izpolnuje vse navedene pogoje in govori o tem, da stavi samo na Več/manj na NCAA ali WNBA ali npr. samo večje nogometne evropske lige, katere podrobno spremlja že celo življenje. To je veliko bolj realistično in bolj verjetno. Še vedno imajo lahko slabši niz v določenem obdobju ampak je precej večja verjetnost, da boste sledili 55/45 tipsterju, kateremu se vam splača slediti saj bo na dolgi rok dosegal dobiček kot pa prodajalcu, ki cilja na slabosti igralcev iger na srečo.

Stavni nasveti

Stavni nasveti – povzetek

No, pa povzamimo vse skupaj!

Katerih tipsterjev se je najbolje izogibati: Tistih, ki na vse pretege poudarjajo svoje uspehe in procente (katere so po vsej verjetnosti ročno izbrali) in, ki ne izražajo resničnega razumevanja spretnosti in strategij pri analizi tekem.

Se jih splača smatrati resno: Tipsterji, ki dajo več poudarka na razlago in anlize. Poudarjajo in izražajo svoje znanje na manjših bolj specializiranih trgih in ki ne samo, da razkrivajo svojo celotno zgodovino rezultatov ampak so tudi pripravljeni govoriti z vami o realnih zmagovalnih odstotkih.

To lahko zveni, kot da vam govorimo, da ne moremo nobenemu zaupati, da bi premagal kvote večjih trgih. Tako daleč ne bi šli. Samo zapomnite si, da boste zelo težko premagali stavnico, če boste čakali na dokončno postavljene kvote.

Poleg tega je še težje profitirati, če začenjate z deficitom zaradi precenjene storitve, ki ste jo plačali vnaprej. Če razmišljate o nakupu naročnine za stavne tipe se tega lotite s pametnim postopkom, tako, da lahko kar najbolje poskrbite za svoj stavni kapital.