Do prihoda spletnih igralnic je bakarat oz. baccarat veljal za igro elite, saj so se za mizami, ki so bile ločene od preostalih delov igralnice, zbirali samo izbrani igralci z debelejšimi denarnicami. S prihodom spletnih igralnic pa je tudi ta igra s kartami postala velika uspešnica, saj imate pri igranju eno izmed največjih prednosti pred igralnico, kar bo zagotovo razveselilo prav vsakega igralca.
Ste že kdaj obiskali spletno igralnico? Potem že veste, da se velika večina iger ne ponaša samo z modernim videzom in zvočnimi učinki, temveč tudi z obsežnimi navodili, ki lahko kaj hitro zmedejo še tako izkušenega igralca. Bakarat pa je popolno nasprotje takih iger, saj si morate za uspešno igranje zapomniti samo nekaj osnovnih pravil, prav tako vam ni treba sprejemati težkih odločitev.

Potek in pravila igranja baccarata

Osnovni cilj igre je, da predvidite zmagovalca z najboljšo kombinacijo. Pri igri se uporablja osem standardnih kompletov kart z 52 kartami, s katerimi igrajo igralci in bankir. Vaša naloga pa je čisto preprosta, saj morate ugotoviti, kdo bo dobil najvišjo kombinacijo, tj. kombinacijo z vrednostjo čim bližje 9.

Kombinacije so seštevek vrednosti posameznih kart, pri čemer ima as vrednost 1; kralj, kraljica in fant so vredni vsak po 10; vrednost ostalih kart pa ustreza njihovi številki, torej je štiri vrednost štirice, šest šestice itd.

Pred začetkom igre morate izbrati višino stave in izbrati udeleženca igre, ki bo po vašem mnenju dobil zmagovalno kombinacijo. Poleg tega lahko stavite tudi, da se bo krog zaključil neodločeno, kar se zgodi v primeru, ko imata igralec in bankir kombinacije z enako vrednostjo.

Če seštevek posameznih kart presega 10, morate od celotne vrednosti odšteti deset. Seštevek kart 6 in 8 je 14, kar pomeni, da je končna vrednost 4 (14 – 10). O nadaljnjem poteku igre pa odloča vrednost kombinacije. Če je začetna kombinacija 8 ali 9, pride do ‘naravne’ vrednosti, igralec in bankir ne prejmeta dodatnih kart.

Pravilo tretje karte

Poleg osnovnih pravil velja za določene kombinacije tudi pravilo tretje karte. V primeru da igralec in bankir prejmeta kombinacijo z vrednostjo med 0 in 7, se mora upoštevati pravilo tretje karte, po katerem morata igralec in bankir dobiti vsak po eno karto – igralec vedno vleče prvi.

Če je začetna kombinacija igralca med 0 in 5 lahko igralec povleče tretjo karto. Leži začetna vrednost igralca med 6 in 7, mora igralec počakati, bankir pa mora vleči, če seštevek njegove kombinacije znaša 3, 4 ali 5.

Dodatne stave

Za stopnjevanje napetosti pri igranju imate pri nekaterih mizah za baccarat na voljo tudi dodatne stave za različne vrste kombinacij. Te se izplačajo, če npr. prvi dve karti igralca oz. bankirja tvorita par. Izplačilo v razmerju 25:1 dobite, če stavite, da sta igralcu ali bankirju dve enaki karti razdeljeni kot prvi karti. Izplačilo v razmerju 200:1 vam pripada, če stavite, da bosta tako bankirju kot tudi igralcu razdeljeni dve enaki karti kot prvi karti.

Poleg dobitkov za pare si lahko pri bakaratu priigrate igralčev oz. bankirjev bonus. Ta se izplača, ko igralec oz. bankir ‘naravno’ zmaga z vrednostjo 8 ali 9 oz. vsaj za štiri točke. Upoštevati pa morate, da se stave ne izplačajo, če igralec oz. bankir nimata želenih kombinacij.

Nasvet: Mogoče se vam pravila na prvi pogled zdijo zapletena, vendar niso. Kljub temu pa vam priporočamo, da pred začetkom igranja s pravim denarjem preizkusite brezplačno različico bakarata. Tako lahko najbolje spoznate igro, pri tem pa vas ne bo strah, da bi po nepotrebnem izgubljali denar.