Prenosi tekem v živo – Popolno doživetje v udobju svojega doma

Spletne stavnice uporabnike že vrsto let razveseljujejo s številnimi ponudbami in storitvami. Ena izmed priljubljenejših ponudb so zagotovo prenosi tekem v živo oz. ‘live streaming’, ki vam lahko v udobju lastnega doma pričarajo pristno vzdušje prave tekme, ki bo navdušilo še tako zagrete ljubitelje nogometa, košarke in ostalih tekem v ponudbi stavnice.

Kljub velikemu številu spletnih stavnic pa najdete še vedno ponudnike, ki ne nudijo prenosov tekem v živo, temveč praviloma samo grafično spremljanje rezultatov, kar pa se le stežka primerja s spremljanjem celotnega dogajanja tekme, ne samo rezultatov, v živo. Če ste velik ljubitelj prenosov v živo, potem morate izbirati izključno med stavnicami, v katerih so tekme v živo del ponudbe.

prenosi tekem v živo

Prenosi tekem v živo

Stave v živo

Spremljanje tekem v živo je po podatkih spletnega iskalnika Google ena izmed najbolj iskanih besednih zvez. Zaradi velike priljubljenosti ‘živih’ tekem so spletne stavnice hitro zagrabile priložnost in prenose v živo vključile v svoje ponudbe – seveda v kombinaciji s stavami. Tako imate izvrstno priložnost, da hkrati spremljate tekmo, na katero ste stavili, ter poleg tega spremljate stave ostalih uporabnikov v živo.

Čeprav boste tekme spremljali pred velikim zaslonom ali računalnikom, se ne pustite zavesti, saj bo vaše doživetje zaradi spremljanja tekme in istočasnega polaganja stav nekaj popolnoma drugega. Med gledanjem tekme boste zagotovo dihali skupaj z igralci na igrišču, saj je njihov uspeh hkrati tudi vaš uspeh. Naj si bo nogomet ali košarka, konjske dirke ali odbojka, golf ali ne nazadnje kriket – velika izbira športov vas bo navdušila.

Ker pa so okusi različni, vam spletne stavnice ponujajo različne vrste športov, ki jih lahko gledate v živo, pri tem pa polagate stave. Nekatere stavnice so se osredotočile npr. na igre z žogo, spet druge stavnice nudijo skoraj izključno športe kot golf, konjske dirke itd. Pred registracijo v izbrani stavnici je priporočljivo, da si predtem natančno ogledate vse športe, ki so na voljo, saj se ne želite včlaniti v spletno stavnico, ki ne ponuja vaše najljubše vrste športa.

Kako dostopati do prenosov tekem v živo

Ker stavnice za prenose tekem v živo potrebujejo licence, za katere morajo globoko seči v žep, ne morete prosto dostopati do njih. Šele z včlanitvijo v spletno stavnico dobite tudi možnost spremljanja teh prenosov – če so tej seveda del ponudbe stavnice. Tako vas do ogleda izbrane tekme loči samo nekaj preprostih korakov.

Prvi korak je včlanitev v izbrano spletno stavnico. Po včlanitvi pa imate na voljo več možnosti, ki se razlikujejo od stavnice do stavnice. V nekaterih stavnicah morate za ogled prenosa tekme v živo nakazati denar na svoj račun in položiti stavo na želen dogodek. Spet drugi spletni ponudniki stav ponujajo mesečne naročnine za ogled prenosov tekem, pri čemer se lahko naročite samo na točno določene tekme, npr. Odprto prvenstvo Avstralije itd. Ko izpolnite vse zahteve stavnice, si lahko tekme pogledate v živo iz lastnega naslanjača ali pa v avtu med čakanjem v koloni, če ima stavnica tudi mobilno aplikacijo.

Najboljše stavnice za prenose v živo

Vse spletne stavnice lahko razdelimo v dve skupini. V prvo spadajo stavnice, ki zahtevajo nakazilo denarja za uporabo. Druga skupina pa vsebuje stavnice, kjer morate staviti na izbran dogodek, da ga lahko tudi spremljate. Pri nas sta trenutno dostopni dve stavnici – William Hill in 1xbet.

Stavnica William Hill se je v letih obstoja specializirala na konjske dirke. Prenose konjskih dirk lahko gledajo vsi uporabniki stavnice, ki so stavili vsaj 1 € ali več na dirko. Od ostalih športov prednjači nogomet, saj stavnica pokriva več kot 60.000 tekem vsako leto.

1xbet je ena izmed največjih ruskih spletnih platform za stave s široko paleto vseh vrst športnih dogodkov in možnosti polaganja stav. Minimalno vplačilo znaša 1 €, s čimer dobite dostop do številnih prenosov v živo, hkrati pa lahko v živo spremljate kar štiri tekme.