Paysafecard

Paysafecard (Paysafe kartica) je z leti postala ena najpogostejših plačilnih možnosti za napolnitev vašega stavnega računa. Kot verjetno že veste je Paysafecard možno kupiti na bencinskih servisih, trafikah, pošti itd. za vnaprej določen znesek, na primer 10, 20, 50 in 100€. Za vplačilo morate vnesti 16-mestno kodo PIN, ki je na vrhu kartice, na ustrezno polje v plačilnem oddelku vaše stavnice in osvežiti stanje.

paysafecardKaj je Paysafe

Paysafecard je bil prvič uveden leta 2000 v Avstriji in leto kasneje vstopil na nemški trg, kar je precej razširilo njegovo uporabo. Šteje se, da je to eden najvarnejših načinov plačevanja prek spleta, saj lahko plačujete samo s predplačanim zneskom, poleg tega je vsaka storitev Paysafe Group regulirana s strani FCA (Financial Conduct Authority).

Paysafecard vodi in upravlja podjetje PaySafe Group, ki ima v lasti tudi Skrill in Neteller. Od pridobitve Skrill-a za približno 1,1 milijarde dolarjev leta 2015 je skupina ukinila staro kartico za predplačilo Ukash, ki je bila njen glavni konkurent. Ukash je bil konec leta 2015 ukinjen, zdaj pa ga je v celoti zamenjal PaySafe.

Storitev ne zahteva zbiranja osebnih podatkov ali bančnih podatkov in deluje nekoliko podobno kot stare kartice za mobilne telefone. V tem članku vam bomo pokazali, kako uporabljati Paysafecard in druge predplačilne storitve.

Paysafecard in športne stave

Paysafecard je verjetno najbolj priljubljen način nakazila denarja na kateri koli spletni stavnici. To je posledica dejstva, da vam ni treba dodati kreditne / debetne kartice na svoj račun ali preiti skozi zamudne postopke ustvarjanja e-denarnice ali izdelave bančnega nakazila. Preprosto morate vnesti 16-mestno kodo PIN in lahko takoj začnete staviti. Vaši osebni podatki bodo ostali zasebni, še posebej, če boste uporabili stavnico, ki omogoča izplačilo na vaš »my paysafecard račun«.

Denar lahko nato dvignete na keteremkoli bančnem avtomatu z uporabo Paysafe Mastercard. Ena izmed prednosti načina plačil paysafecard je to, da lahkonadzirate koliko denarja boste stavili. Če ste nagnjeni k temi, da po slabi seriji stav sprejemate prenagle odločitve, kot je na primer takojšnji depozit za zmanjšanje izgube, potem morate res razmisliti o uporabi Paysafecard. Čeprav je to vidik igranja, ki ga morate izboljšati, boste vsaj preprečili še eno slabo stavo in s tem še večjo izgubo denarja, saj boste porabili toliko denarja kot ste ga namenili.

Predplačniška kartica Paysafe

Za naročilo predplačniške kartice Paysafe morate le ustvariti račun na paysafecard.com in naročiti debetno kartico za letno plačilo v višini 9,90€. NAto lahko to kartico uporabite za plačevanje v katerikoli spletni trgovini ali stavnici ne enak način kot bi to storili z običajno debetno/kreditno kartico. Kot smo že omenili je to lahko uporabno orodje za vsakega igralca, saj vam omogoča, da takoj dvignete svoj denar s katerega koli bankomata.

My Paysafecard račun

Če želite dvigniti vaš denar iz katerekoli stavnice, brez, da bi morali račun povezati s kreditno/ debetno kartico ali bančnim računom je rešitev “My Paysafecard” račun. Na spletnem mestu paysafecard.com kliknite na “my paysafe” gumb lociran v desnem zgornjem kotu. Po kliku na “registrirajte se zdaj” vnesete vaše osebne podatke, kot so e-poštni naslov in telefonska številka. Potem le še potrdite svoj e-naslov in osebne podatke, tako da sledite navodilom na spletni strani in že lahko začnete uporabljati Paysafe na spletu.

Paysafe aplikacija

Še ena odlična funkcija, ki jo ponuja Paysafecard je mobilna aplikacija. Na voljo je za Apple in Android in vam omogoča, da upravljate z vašim računom in spremljate obstoječe in uporabljene PIN-e, vključno z datumi poteka.

Dobra lastnost je možnost, da najdete prodajalne v vaši bližini, kjer lahko kupite Paysafecard. Na voljo je tudi podora in informacije, ogledate pa si lahko še promocije ter aplikacijo uporabite tudi na pametni uri

Kje kupiti Paysafe kartico

Kot smo že omenili na začetku članka, Paysafecard lahko kupite na bencinskih servisih (OMV, Petrol), trafikah, pošti, možno pa je tudi naročilo prek spleta. Na paysafecard najdete vsa prodajalna mesta, z vnosom vaše poštne številke oz. kraja, ker se nahajate pa lahko takoj poiščete prodajalca PIN-ov v svoji bližini.

Paysafe moneta

PIN-e paysafecard lahko kupite tudi z Moneto. Postopek je zelo preprost:

Z enim SMS-om lahko kupite tudi več kartic hkrati. (Na primer: PSC KUPIM 10, PSC KUPIM 20, PSC KUPIM 25, PSC KUPIM 30)

Varnost

Z PaySafeCard in drugimi predplačilnimi storitvami vam ni treba predati svojih osebnih bančnih podatkov. Te storitve so preprosto alternativne denarne metode in imajo enako pravno varstvo, kot ga ima običajen denar. V mnogih pogledih so te storitve varnejše od gotovine, če izgubite kupon ali kartico, lahko prekličete ali unovčite kupon na spletu. Če kljub temu izgubite PIN in ne prekličete kupona, ga lahko kdo drug uporabi, tako kot če bi našel pravi denar.

Ti sistemi imajo še več drugih prednosti, kot le večja zasebnost, ki jo prinašajo gotovinske transakcije. Če bi bila iz katerega koli razloga prodajalec ali stavnica, ki jo uporabljate “shekana” in podatki o kartici ukradeni, bi bili zaščiteni pred kakršnimi koli goljufijami, če uporabljate PaySafeCard in druge predplačila.