Stave v živo

Že zdavnaj mimo so dnevi, ko ste stavili na svojega zmagovalca, potem pa ste morali čakati vse do konca tekme, da ste sploh lahko videli, ali se vam je stava obrestovala ali ne. Dandanes vam ni več treba čakati do konca tekme, saj vam številne spletne stavnice nudijo možnost stavljenja v živo (stave v živo). Tako lahko na izbrano ekipo oz. igralca stavite, medtem ko spremljate prenos tekme v živo, kar bo gotovo poskrbelo za veliko mero napetosti in navdušenja.

Zaradi tehnološkega napredka pa vam stavnice v svojih ponudbah nudijo vedno več vrst stav. Poleg klasičnih stav pred začetkom tekme lahko stavite tudi med tekmo in na vmesne dogodke, npr. ali bo zadetek padel iz kazenskega strela ali ne. Stave v živo brez dvoma prinašajo novo svežino in še več akcije, tako da bodo zagotovo navdušile še tako zahtevne uporabnike.

stave v živo

stave v živo

Prednosti stav v živo

Nove priložnosti polaganja stav

V primerjavi s klasičnimi načini stavljenja se stave v živo ponašajo s številnimi prednostmi. Ena izmed največjih so številne nove možnosti za izbiro stav. Če ste lahko še pred nekaj leti v svoji stavnici stavili samo na končni rezultat tekme, se je to s prihodom stav v živo korenito spremenilo.

Če na primer gledate prenos nogometne tekme v živo, lahko stavo položite ne samo pred začetkom, temveč tudi med tekmo, saj potrditev stave praviloma traja samo nekaj sekund. Poleg tega lahko stavite tudi na manjše dogodke med samo tekmo. Med drugimi lahko pri nogometni tekmi stavite na izid pri izvajanju kota ali avta.

Z naraščajočim številom so se odprle nove priložnosti za stavljenje, ki bodo tudi najbolj zahtevnim in profesionalnim uporabnikom omogočile dodatne zaslužke – poleg ‘glavnih’ stav, seveda.

Večja količina informacij

Recimo, da stavite na izid tekme v korist svoje izbrane ekipe pred začetkom tekme. Čeprav verjamete v svojo ekipo in njene sposobnosti, se lahko zgodi, da se glavni igralec poškoduje ali kaj podobnega. Tako lahko možnosti za zmago hitro splavajo po vodi.

Kaj podobnega pa se ne more zgoditi, če stavite v živo, saj imate na voljo večjo količino informacij, kot če bi stavili na klasičen način. Lahko počakate do konca prvega polčasa in tako ocenite igranje izbrane ekipe ter na podlagi ocene stavite na rezultat. Kdo ve, mogoče pa ekipa, ki ji kvote pripisujejo zmago le ni tako dobra, kot se zdi na prvi pogled. Naj si bodo stave v živo ali na klasičen način – dodatne informacije so lahko v obeh primerih ključnega pomena za zmagovalno stavo.

Možnost predčasnega izplačila

Ena izmed lastnosti stav v živo je tudi možnost predčasnega izplačila, ki vam omogoča, da vse dobitke izplačate oz. omilite izgube še pred koncem tekme. Predpostavimo, da ste stavili na favorizirano ekipo, ki pa izgublja z 0:2. Namesto, da bi izgubili celotno stavo, se lahko odločite za predčasno izplačilo in tako zmanjšate potencialno škodo. Predčasna izplačila pa delujejo tudi v drugo smer. Če ekipa, na katero ste stavili, vodi z 2:0, lahko igrate varno in si izplačate dobiček, saj se lahko do konca tekme zgodi še marsikaj.

Zelo zabavna izkušnja

Žive stave pa niso priljubljene samo zaradi visokih dobitkov, temveč so poleg tega zelo zabavna izkušnja za vsakega uporabnika. Z živimi stavami se lahko dolgočasna tekma spremeni v nepozabno doživetje, saj lahko iz prve vrste spremljate, kako med tekmo nastajajo nove priložnosti, na katere lahko stavite. Ko boste enkrat izkusili napetost in vznemirjenje polaganja stav v živo, potem na klasične oblike stavljenja pred tekmo niti pomislili več ne boste.

K velikemu zanimanju za stave v živo pa so pripomogle tudi spletne igralnice. Te vam poleg prenosov tekem v živo nudijo spremljanje rezultatov v živo, podprto z odlično grafiko, komentarji in zvočnimi učinki, tako da boste vedno na tekočem o dogajanju na tekmi.

Uporaba telefonov

Za še večji užitek pri ‘živih’ stavah vam večina spletnih stavnic nudi mobilne aplikacije. Tako lahko hkrati spremljate tekmo in stavite samo z enim dotikom zaslona pametne naprave, pri tem pa vam ni treba sedeti za računalnikom, temveč lahko igrate praktično kjerkoli želite, npr. v parku ali v čakalnici pri zdravniku.

Slabosti stav v živo

Kot vsaka medalja imajo tudi stave v živo dve plati. Poleg številnih prednosti je treba omeniti tudi nekatere slabosti, ki jih prinaša nova vrsta stav.

Poplava informacij

Dostopnost do informacij je ena izmed glavnih prednosti stav v živo, kljub temu pa se lahko hitro zgodi, da je vseh informacij enostavno preveč. Vsak trenutek nove stavne možnosti, nova zvočna opozorila in hitro pretakanje denarja – vse to je odličen način zabave, vendar pa ni potrebe, da ste vsak dan aktivni v spletni stavnici. Čez leto se v stavnicah zvrsti ogromno število različnih tekem, tako da boste zagotovo prišli na svoj račun, tudi če ne stavite vsak dan.

Pomanjkanje časa

Hiter tempo stav v živo zahteva neprestano pozornost uporabnika, ki zaradi pomanjkanja časa le stežka ustvari dobro strategijo. V primerjavi s klasičnimi oblikami so stave v živo spontana oblika polaganja stav, saj praviloma stavite na naključne dogodke med igro, zaradi česar ste omejeni s časom. Če ne želite sprejemati hitrih odločitev, potem so klasične oblike stav prava izbira za vas.

Nasveti za igranje

Ker ‘žive’ stave potekajo zelo hitro, je čas za razmišljanje zelo omejen. Kljub temu pa obstaja nekaj nasvetov, ki vam lahko olajšajo spremljanje tekem in sprotno stavljenje.

stave v živo

Stave v živo

Prihodnost stav je tu

Stave v živo bodo tudi v prihodnosti imele vedno večjo vlogo v spletnih stavnicah. Tako kot igre na srečo ima tudi ta nova vrsta stav veliko prednosti, še vedno pa tudi nekaj slabosti, ki pa bodo v naslednjih nekaj letih stvar preteklosti. Seveda pa tudi stave v živo od uporabnikov zahtevajo veliko mero zmernosti in previdnost, saj so dobrodošla obogatitev za ljubitelje stav, dokler stavite razumne zneske in ne pretiravate.