Neteller e-denarnica

Neteller velja za drugo najpriljubljenejšo plačilno metodo v svetu spletnih igralnic in stavnic. Kot del skupine Paysafe Group opravi skupaj s spletno denarnico Skrill vsak mesec na tisoče transakcij, vrednih več milijonov evrov. Poleg dobrega varovanja se spletni ponudnik plačilnih storitev Neteller ponaša tudi s številnimi promocijami in programom zvestobe, ki omogočajo nižje provizije za uporabnike storitev.

neteller slovenijaKaj je Neteller?

Že od samega pojava spletnega plačevanja iščejo ponudniki plačilnih storitev rešitve za še hitrejše in še preprostejše pošiljanje in prejemanje denarnih sredstev. Zelo enostavna in hitra rešitev je tudi Neteller, ena najhitreje rastočih spletnih bank, dostopna v več kot 200 državah po celem svetu. Spletna banka je bila ustanovljena leta 1999 v Kanadi in se je leta 2004 zaradi ugodnejše davčne zakonodaje preselila na irski Isle of Man. Banka je še vedno v lasti družbe Optimal Payments PLC iz Velike Britanije.

Ena izmed glavnih prednosti spletnega velikana Neteller je enostavno nakazovanje in prejemanje denarja. To ne velja samo za pošiljanje denarja med sorodniki in prijatelji, temveč skoraj vse spletne igralnice in stavnice nudijo Neteller kot eno izmed plačilnih metod, saj omogoča hiter dvig neposredno na vaš bančni račun. Poleg tega lahko brezplačno naročite MasterCard predplačniško kartico, ki jo lahko uporabljate za plačevanje v spletnih trgovinah in ostalih prodajnih mestih ter za dvigovanje denarja na bankomatih v 210 državah po svetu.

Provizije za vplačila in izplačila sredstev

Neteller vam nudi številne možnosti za prenos denarnih sredstev na račun, med katerimi so najbolj priljubljena vplačila s predplačniških in kreditnih kartic, ki jim sledijo vplačila z lokalnim ali mednarodnim bančnim prenosom. Če želite napolniti svoj račun, vam Neteller za vplačila zaračuna provizijo, ki je pri vseh vplačilnih metodah enaka in znaša 2,5 %.

Na voljo so vam tudi različni načini za pošiljanje in prejemanje denarja ter plačevanje v trgovinah širom sveta. Plačevanje s predplačniško kartico Neteller v spletnih trgovinah in ostalih prodajalnih mestih je brezplačno, dokler plačujete v isti valuti. Provizija za dvig denarja na bančnem avtomatu znaša okoli 1,75 % in 7,50 € za nakazilo na bančni račun. Če želite uporabiti storitev hitrega pošiljanja denarja Geldexpress, vam kot VIP članu ni treba plačati provizije, ki sicer znaša 1,45 %.

VIP program

Ker Neteller zelo ceni svoje uporabnike, vam nudi VIP program s številnimi ekskluzivnimi prednostmi. Program je razdeljen na pet stopenj (bronasto, srebrno, zlato, platinasto in diamantno), ki so odvisne od zneska nakazila. Za bronasto stopnjo morate opraviti nakazila trgovcu v vrednosti vsaj 10.000 € in 2 milijona € za najvišjo, diamantno stopnjo.

Kot član VIP programa lahko uživate številne prednosti. Lahko imate račune z različnimi valutami, podpora strankam vam je na voljo 24/7, prav tako ste z VIP članstvom upravičeni do manjših provizij in še hitrejših prenosov sredstev. Z vsako transakcijo zbirate tudi točke zvestobe, ki jih lahko zamenjate za denarne nagrade. Omeniti je treba tudi bonus zvestobe, ki ga prejmete kot zahvalo za vsako leto članstva.

Neteller in spletne stavnice

Predvsem spletne stavnice in igralnice so hitro odkrile številne prednosti spletne denarnice, kot so hitri in enostavni dvigi itd. Zato ni presenečenje, da skoraj vse spletne stavnice oz. igralnice nudijo Neteller kot eno izmed plačilnih sredstev.

Hitra vplačila in izplačila so velika prednost tudi v stavnicah, kar velja še posebej za uporabnike, ki so registrirani pri več kot enemu spletnemu ponudniku stav, saj lahko z Netellerjem hitro in enostavno denar prenašajo z enega bančnega računa na drugega – odvisno od višine kvot, stavnih trgov. Spletna elektronska denarnica omogoča prav tako veliko prilagodljivost, saj lahko enostavno zamenjate stavnico, če ta ne nudi stav za želen dogodek.

Varnost

Eden izmed najpomembnejših vidikov spletnih plačil je varnost, česar se zaveda tudi Neteller. Spletni ponudnik uporablja najmodernejše tehnologije na področju varnosti osebnih podatkov in 128 bitno šifriranje, tako da ni razloga, da bi vaši podatki končali na strežnikih tretjih oseb.

Prav tako mora spletna denarnica po zakonu s strani britanskega regulatorja FCA (Financial Conduct Authority) omejiti svoje storitve za zaključek vseh spletnih transakcij. To pomeni, da Neteller ne sme posojati denarja in da mora imeti dobroimetje vsakega računa shranjeno na posebnem bančnem računu za primer, da se stranka odloči za dvig denarja.

Ustvarite račun

Če želite hitro in enostavno opravljati vplačila in nakazila v spletnih stavnicah še na isti dan, potem je Neteller prava izbira za vas. Ustvarjanje računa vam bo vzelo vsega skupaj nekaj minut: Najprej pojdite na spletno stran ponudnika in kliknite ”Join for free” (brezplačna pridružitev) ter izpolnite prazna polja. Po uspešni registraciji boste prejeli šestmestno številko, ki služi kot identifikacijska koda. Po želji lahko račun tudi verificirate in si tako zagotovite večje limite, vendar to ni nujno, saj lahko tudi brez verifikacije prejemate in pošiljate sredstva po celem svetu.

Neteller – prednosti in slabosti

Prednosti

Slabosti