Kot začetnik v svetu športnih stav boste zagotovo naleteli na številna vprašanja v zvezi s polaganjem stav na športne dogodke. Kako tudi ne. Svet stav je sicer zelo vznemirljiv, vendar je kljub temu dobro poznati osnovna pravila, nasvete in napotke za polaganje stav, če se ne želite zanašati izključno na srečo, temveč raje na preudarno razmišljanje.

Športne stave lahko polagate na različnih mestih. Dolga stoletja so stavnice veljale za prave naslove, kjer ste lahko vplačali stavo na zmago svoje najljubše ekipe. Vzporedno z uradnimi stavnicami so se kmalu pojavili tudi neuradni, ”ulični” pobiralci stav, kamor so se zatekali predvsem polagalci stav, ki so se želeli izogniti provizijam uradnih ponudnikov.

Po pojavu prvih spletnih ponudnikov se je svet športnih stav tako rekoč obrnil na glavo, saj je internet omogočil pravi razcvet ne samo ponudnikov stav, temveč tudi ponudbe stav. Pred prihodom spletnih stavnic ste imeli na voljo le nekaj osnovnih oblik stav, med katerimi je izstopalo predvsem polaganje stav na fiksne dogodke, pri katerih ste stavili ali na zmago ali na poraz izbrane ekipe.

spletne stavePrednosti spletnih stav

Prednosti polaganja stav prek spleta je veliko. To lahko naredite iz svojega računalnika ali mobilne naprave. Poglejmo si nekaj glavnih prednosti, ki jih nudijo spletne stave.

Boljše kvote

Dejstvo je, da so kvote na spletnih stavnicah boljše kot tiste pri lokalnih stavnicah (E stave). To je ključnega pomena. Športne stave so igra verjetnosti, običajno bo igralec iskal najboljše možne kvote. Na lokalni stavnici boste za svoj dobitek prejeli manj denarja. Predstavljajte si, da je za vsako stavo, ki jo oddate na lokalni stavnici, kvota 1.70, medtem, ko je na spletni stavnici 1.80. Zagotovo boste prejeli manjši znesek potencialnih dobitkov.

Več športov in stavnih trgov

Število razpoložljivih trgov pri spletnih stavnicah je ogromno. Igralec lahko zahteva tudi trg za stave, ki ni na seznamu. Enako velja za pokritost športnih stav. Lokalne stavnice ponujajo navadno samo velike športne dogodke, glavne lige in nekaj ostalih športov. Na spletnih stavnicah je drugače. Stavite lahko na praktično vse športe, od nižjih nogometnih lig pa do konjskih dirk ter posebne športne stave na en dogodek.

Stave v živo & prenosi tekem v živo

Stave v živo na lokalnih stavnicah niso na voljo. Po drugi strani pa ni spletne stavnice, ki ne bi omogočala stav v živo. To ne samo, da ponuja boljšo uporabniško izkušnjo ampak lahko tudi poveča dobiček ali pa zmanjša izgubo za stave, ki ste jih oddali pred tekmo.

Prenosi tekem v živo potekajo vzporedno s stavami v živo. Kar nekaj spletnih stavnic ponuja storitev live-streaming, ki daj igralcu možnost, da ceni svoje stave.

Cash-outi, bonusi in limiti

Tehnologija je v zadnjih letih zelo napredovala. Igralcem je na voljo nekaj izmed najboljših funkcij, kot je možnost Cash-out. To nam daje možnost, da “prodamo” svojo stavo še pred koncem tekme. Druge storitve so Multi-Live, kjer lahko spremljamo več dogodkov na istem zaslonu. Prav tako pa lahko hkrati povečujemo ali znižujemo svoje stave.

Bonusi so na voljo na večini stavnic. Začetni bonusi za podvojitev prvega depozita, brezplačne stave in različne promocijske kampanje.

Veliko načinov plačil

Za spletne stave je na voljo veliko bančnih možnosti in drugih plačilnih metod. Uporabite lahko kreditno ali debetno kartico, VISA, Mastercard in druge. Na voljo so tudi spletne denarnice, kot so Skrill, Neteller in PayPal. Nakazila so takojšnja in v večini primerov brez dodatnih stroškov.

Prvi koraki v svetu športnih stav

Ne glede na katerem področju. Prvi koraki so vedno najtežji, kar velja tudi za športne stave. Dandanes lahko stavite skoraj že na vsak najmanjši dogodek med tekmo, kot so kazenski streli, enajstmetrovke itd. Stavite lahko tudi na igralca, ki bo po vaše prvi ali zadnji zadel gol, ali na moštvo, ki bo v vodstvu po koncu prvega polčasa.

Polaganje športnih stav je zelo preprosto in intuitivno, saj morate v bistvu pravilno napovedati zmagovalca izbrane tekme. To je lahko zmagovalec Lige prvakov, teniškega turnirja v Wimbledonu ali skupni zmagovalec Dirke po Franciji. Vendar vas kaj takega ne sme preslepiti, saj se v ozadju skriva veliko več, kot je mogoče vidno na prvi pogled. S tem so mišljene predvsem različne vrste stav s svojimi prednostmi in slabostmi, vplačila in izplačila denarja ter seveda izbira prave spletne stavnice.

Izbira stavnice

Če želite polagati stave na katerikoli šport, morate najprej najti primerno stavnico. Seveda se lahko zapeljete do krajevnega ponudnika stav, vendar je veliko lažje in hitrejše, če se odločite za eno izmed spletnih stavnic, ki zadnja leta doživljajo pravi razcvet. Številni ponudniki pomenijo seveda večjo izbiro za prihodnje polagalce stav, vendar je pomembno upoštevati, da se ponudbe razlikujejo od stavnice do stavnice. V nadaljevanju najdete nekaj napotkov, ki vam bodo olajšali iskanje:

Na naši strani v razdelku športne stavnice najdete seznam vseh stavnic, ki so na voljo pri nas, skupaj s podrobnimi pregledi. Vsem novim igralcem spletnih stav posebej priporočamo stavnico Bet At Home, saj ima zares dobro podporo. Stavnica nudi tudi odlične začetne bonuse, dobre kvote, na voljo pa je tudi v slovenskem jeziku

Bet At Home

4.4/5
  • Konkurenčne kvote
  • Odlični bonusi in promocije
  • Široka pokritost športnih dogodkov
  • Stran v slovenskem jeziku
  • Zanesljivost in ugled stavnice
  • Ni prenosov tekem v živo
  • Brez casino ponudbe
50% do 300€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

 

Ustvarjanje računa

Če ste uspešno izbrali spletno stavnico, je čas, da ustvarite stavni račun. Ne glede na stavnico je postopek zelo enostaven in vam ne bo vzel veliko časa. Na začetni strani izbrane spletne stavnice najdite gumb za registracijo. Odpre se nova stran, kjer morate izpolniti zahtevana polja z osebnimi podatki. Praviloma morate vnesti svoje ime, datum rojstva, naslov prebivališča, telefonsko številko in naslov elektronske pošte.

V nekaterih stavnicah boste morali poleg omenjenega izbrati tudi svoje uporabniško ime in geslo, spet v drugih vam tega ne bo treba storiti, saj jih stavnica ustvari samodejno. Seveda naj bo geslo čim bolj zapleteno, da tako preprečite – sicer zelo malo verjetno – nedovoljen dostop do svojega računa. Po končani registraciji boste na vaš e-mail račun prejeli potrditveno sporočilo, v katerem je povezava za potrditev registracije.

Vplačilo denarja

Tako. Zdaj, ko ste se registrirali v izbrani spletni stavnici, je čas, da vplačate denar na svoj stavni račun. Tudi vplačilo denarja vam ne bi smelo vzeti veliko časa, saj morate v izbrani stavnici najti povezavo do izbire plačilnih sredstev. Dostop do strani s plačili se razlikuje od ponudnika do ponudnika, tako da boste morali v nekaterih primerih najprej odpreti stran s podatki o računu ali z nastavitvami, kjer bo povezava za izbiro plačila.

V vodilnih spletnih stavnicah so vam praviloma na voljo poleg standardnih plačilnih metod tudi ostale, novejše oblike. Med klasične spadajo kreditne in debetne kartice ter bančna nakazila, medtem ko je med novejšimi oblikami treba omeniti elektronske denarnice, kot so Neteller, PayPal in Skrill. Peščica spletnih stavnic nudi tudi možnost plačevanja z bitcoini.

Ko želite vplačati denar, morate med plačilnimi sredstvi izbrati želeno obliko plačila in vnesti vse zahtevane podatke. Pred vplačilom denarja se pozanimajte predvsem o provizijah in hitrosti plačil. Bančne transakcije so sicer najvarnejše, vendar lahko traja do 5 dni, da se denar pojavi na vašem bančnem ali stavnem računu. Odlična alternativa so elektronske denarnice, kjer se sredstva prenesejo še v istem trenutku ali v roku nekaj ur. Pozorni bodite tudi na provizije, saj vam nekateri ponudniki plačilnih storitev dodatne provizije zaračunajo tako za vplačilo kot za izplačilo.

Polaganje stav

Do zdaj ste uspešno izbrali spletno stavnico, se v njen registrirali in svoj stavni račun napolnili z denarjem. Zdaj je čas, da začnete tisto, zaradi česar ste v prvi vrsti obiskali stavnico – polagati stave. Praviloma je stavljenje zelo preprosto, saj so spletne strani stavnic zelo dobro oblikovane, tako da lahko že z bežnim pogledom dobite informacije o najbolj aktualnih tekmah in kvotah. Na robu spletne strani (levi, desni ali zgornji) se največkrat nahaja seznam vseh športov, s klikom na njih se odprejo tudi vse vrste stav, omogočene za izbrano vrsto športa.

Ko ste izbrali dogodek, morate vnesti še znesek, ki ga želite staviti, in potrditi stavo. Preostal del poteka popolnoma samodejno, saj vam zastavljen znesek odbijejo s stavnega računa. V primeru zmage se dobljen znesek samodejno izplača na vaš račun. Enak postopek vas čaka pri stavljenju v živo, kjer morate budno spremljati tekmo, saj časa za razmislek ni veliko.

Nasveti in napotki za spletno polaganje stav

Da uspeh pri stavah ne bo odvisen samo od začetniške sreče, najdete v nadaljevanju nekaj nasvetov in napotkov, da se izognete nepremišljenemu polaganju stav. Tej nasveti in napotki še zdaleč niso garancija za uspeh, vendar si lahko z upoštevanjem povišate verjetnost za uspeh. Poleg tega vam bodo nasveti pomagali, da boste bolj sproščeno stavili in se pri tem tudi zabavali.

Določitev razpoložljivih sredstev

Prvo, kar morate storiti pred začetkom stavljenja, je postavitev meje, in sicer koliko denarja ste pripravljeni uporabiti za polaganje stav. To ne velja samo za spletne, temveč tudi klasične stavnice, saj vas lahko v trenutku jeze ali pretiranega veselja zanese, zaradi česar lahko stavite več, kolikor ste nameravali.

Ne glede na vsoto vplačanega denarja. Vedno igrajte samo z razpoložljivimi finančnimi sredstvi, ki jih lahko oz. ste jih pripravljeni izgubiti. Nikoli ne vplačujte denarja, ki ste ga nameravali uporabiti za nakupovanje ali plačevanje računov. In še za na konec – ko določite mejo, se je tudi držite.

Primerjava kvot

Cilj stavljenja je v prvi vrsti ugotoviti izid nekega dogodka in čim več iztržiti iz vplačane stave. To pomeni, da morate najti najugodnejše kvote za želene dogodke, saj si lahko samo tako v primeru dobitka obetate najvišje nagrade. Predvsem na spletu je to zelo enostavno, saj lahko hitro primerjate kvote različnih stavnic in se na podlagi njihovih vrednosti odločite za najustreznejšo.

Priporočilo: Da si zagotovite najboljše kvote za izbran dogodek, priporočamo, da ustvarite račun pri različnih ponudnikih stav.

Preberite pravila

Pravila v stavnicah niso zgolj za okras, saj vsebujejo pomembne informacije o delovanju spletnega ponudnika. Šele ko dobro poznate pravila, lahko točno veste, kaj se bo zgodilo v določenem primeru in ali se vam splača položiti stavo pri določenem ponudniku ali ne. Preberite si tudi splošna pravila in pogoje poslovanja, v katerih izveste več o zahtevah za izplačilo dobitkov, o dodatnih bonusih in promocijah.

Dvignite določen delež dobitka

Po določenem času se boste skoraj zagotovo tudi vi razveselili dobitka. Priporočamo vam, da si izplačate manjši del dobitka, zato da boste dejansko videli profit, ustvarjen s polaganjem stav. Seveda lahko vse dobitke uporabite za nadaljnja vplačila.

Stave v živo

Če ne želite polagati samo stave na končni izid tekme in bi radi izkusili pravo vznemirjenje do zadnje sekunde neke tekme, potem so stave v živo prava izbira za vas. Ne samo, da je pri stavljenju v živo zagotovljena velika mera zabave. Prav tako imate več možnosti za dobitke, saj lahko stavite tudi na dogodke med igro.

Posebne ponudbe

Večje število spletnih stavnic pomeni tudi večjo konkurenco med ponudniki. Marsikatera spletna stavnica vam zato nudi dodatne bonuse in promocije, če se registrirate pri njih. Tu ne gre samo za denarne nagrade, temveč si lahko zagotovite večje limite pri izplačilih in stavah, višje kvote itd. Zato je še toliko bolj pomembno, da si natančno ogledate vse ponudbe stavnice. V nekaterih stavnicah se lahko prijavite tudi na redna obvestila, tako da ne boste zamudili nobene priložnosti za dodaten zaslužek več.