Sistem stav Paroli

Ste ljubitelj stav, vendar ne želite staviti velikih zneskov? Potem je stavni sistem Paroli oz. sistem pozitivne progresije prava izbira za vas. V nasprotju s sistemom Martingale temelji sistem Paroli na stalnih zmagah, namesto na količini denarja, s čimer se lahko izognete visokim izgubam.

Čeprav je sistem Paroli nadvse priljubljen pri igrah na srečo, ima podpornike tudi v svetu spletnih stav, saj velja za eno najenostavnejših stavnih strategij.

Kaj je sistem stav Paroli?

Že samo ime sistema ‘Paroli’ izhaja iz latinske besede par, ki pomeni ‘enak’. Ker gre za progresiven stavni sistem, po vsaki zmagi povečate višino stave. Pri sistemu Paroli po zmagi podvojite vložek, v primeru izgube pa ponovno stavite začetno vsoto. Omeniti pa je treba tudi, da morate po treh zaporednih zmagah prenehati z igranjem ali pa ponovno staviti začetni vložek. Razlog za to leži v statistiki, saj je verjetnost zmage po treh zaporednih zmagah vedno manjša.

Če se želite pri polaganju stavi držati sistema Paroli ali katerekoli drugega podobnega sistema, morate najprej izbrati višino stave. Pravilno upravljanje z denarnimi sredstvi je ključnega pomena za dolgoročni uspeh pri stavljenju.

Ker sistem Paroli temelji na majhnih in konstantnih stavah, lahko na začetku stavite 2–3 % vseh denarnih sredstev. Med polaganjem stav na podlagi sistema Paroli boste lahko kar nekajkrat izgubili vložek, zato je še tako bolj pomembno, da so vložki vsaj na začetku manjši.

Kljub majhnim začetnim vložkom pa je stavni sistem Paroli še vedno progresiven sistem, kar v praksi pomeni, da se bodo skupaj z naraščajočimi vložki občutno povišali tudi izkupički. Seveda morate pri tem natančno predvideti vse možne izgube in dobičke ter tako ugotoviti, kdaj bi bilo najbolje odnehati.

Prednosti sistema

Ena izmed glavnih prednosti sistema Paroli je lahko uporaba, tako da je sistem primeren tudi za začetnike. Omeniti je treba tudi, da gre za izredno stabilno strategijo, pri kateri izkupički ne bodo najvišji, bodo pa zato toliko manjše izgube in s tem minimalen vpliv na vaše finance.

Čeprav sistem Paroli na prvi pogled deluje zelo obetavno, lahko traja kar nekaj časa, preden se boste razveselili treh zaporednih zmag. To pomeni, da morate biti pripravljeni tudi na izgube, ki pa jih lahko nadomestite tako, da večkrat zmagate.