X

Stavni nasveti: AEK Larnaca vs Midtjylland 26.07.2022. 17:30

Midtjylland na svojem terenu ni uspel premagati AEK Larnaco in, da bi se uvrstili v naslednje predkolo Lige prvakov, bodo morali v ogromni vročini zmagati na Cipru.

AEK Larnaca

Pred zadnjim krogom Ciprske lige v pretekli sezoni je AEK Larnaca zaostajal za APOEL-om za eno točko. Da bi sezono zaključili drugi na lestvici, bi nujno morali premagati Apollon (ciprske prvake) v gosteh, pri tem pa APOEL ne bi smel premagati Pafos. Na koncu se je zgodilo prav to. AEK je premagal Apollon z 1:0, a APOEL je izgubil s Pafosom z izidom 3:1 in klub iz Larnace je zaključil kot drugi.

Zahvaljujoč odličnim rezultatom ciprskih klubov v Evropi ima ta država letos dva kluba v kvalifikacijah za Ligo prvakov. AEK Larnaca ima na ta način prvič v zgodovini možnost nastopa v tem elitnem tekmovanju. Za uspeh bodo morali preskočiti tri ovire. Vsekakor je njihov primarni cilj uvrstitev v skupinski del katerega koli evropskega tekmovanja. Če bi izločili Midtjylland, bi si zagotovili skupinski del lige Europa.

V prvi tekmi prejšnji teden je AEK uspel izvleči 1:1. Kljub temu je Midtjylland bil boljši tekmec na igrišču, a je ciprski klub uspel zaustaviti napade nasprotnika. O svoji usodi bodo odločali v Larnaci in zagotovo bodo imeli veliko podporo s tribun.

Midtjylland

Midtjylland je slabo pričel novo sezono. V danski Superligi so odigrali dve zelo slabi tekmi in skupno osvojili samo eno točko. V prvem krogu niso imeli sreče proti Randersu ko je bilo 1:1, a tekma proti Silkeborgu je bila še slabša. Midtjylland je v petek izgubil s 3:1 na svojem igrišču in dvoboj proti AEK Larnaci bodo pričakali v slabi formi.

Na prvi tekmi prejšnji teden proti ciprskemu klubu je Midtjylland prevladoval na igrišču. Ustvarili so si nekaj lepih priložnosti, a niso uspeli zadeti. AEK Larnaca je iz prve priložnosti povedel z 1:0. Midtjylland je nato hitro odgovoril in vsaj remiziral z 1:1, a jih čaka težko delo.

Težava za Midtjylland je tudi situacija okoli Evandra. Najboljši igralec tega kluba se je namreč na prvi tekmi poškodoval in je njegov nastop vprašljiv. Poleg tega se Galatasaray dogovarja o njegovem prestopu, ponudili so šest milijonov evrov in Midtjylland naj bi to sprejel. Vsekakor pa Evander trenutno ni povsem osredotočen na igro na Cipru.

H2H

Edino medsebojno tekmo, ki sta jo kluba odigrala je bila prejšnji teden. Rezultat je bil 1:1, tako da bo zmagovalec povratne tekme napredoval v tretje predkolo Lige prvakov.

Pričakovani postavi

Bruno Gama je okreval, tako da ima AEK Larnaca na voljo vse igralce. Junior Brumado ne bo igral za Midtyjlland, medtem ko je nastop Evandra vprašljiv.

Stavni nasvet

Čeprav je UEFA ciprskim klubom predlagala, naj tekem zaradi ekstremne vročine ne igrajo predčasno, tega niso sprejeli. Igralo se bo pri temperaturi skoraj 40 stopinj Celzija. Na Danskem je bila prejšnji teden skoraj 20 stopinj nižja temperatura, zato se igralcem Midtjyllanda ne bo lahko prilagoditi razmeram na Cipru.

Datum in ura: 26.07.2022, 17:30
Tip: 1X
Kvota: 1.87
Kladionica: 22Bet

Če še niste registrirani pri stavnici 22Bet, se vam obeta možnost prejema odličnega BONUSA DOBRODOŠLICE za vse bralce portala »Stave Online« v višini 100% na znesku vplačila do 122€ (LINK).

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

stave-online:
Podobne objave