E-stave (športna loterija)

e-stave
Bonus

Brez bonusa

Igraj zdaj
Overview
 • Prireditelj: Športna Loterija d.d.
 • Ustanovljeno: 1996
 • Vplačila: Vplačilni listek, SMS Moneta, MOneta Internet, Klik, Abanet, Plačilne kartice, Skrill, mBills
 • Izplačila: Prodajna mesta, TRR, Skrill, mBills
 • Mobilne stave: Da

E-stave je spletna platforma v lasti družbe Športna Loterija d.d., ki prireja športne stave in ostale igre na srečo, kot so E-igre, Gol napoved, Toto gol, Napoved 12, Cifra plus in po novem tudi stave v živo ter napovedi na dirke konj. E-stave je torej slovenska stavnica, ki ima kot edina dovoljenje za prirejanje športnih stav v Sloveniji. Na spletni strani najdete tudi srečke in napovedne igre, kjer se lahko potegujete za denarne nagrade. Več o sami stavnici in pa o tem, kako se e-stave primerjajo s tujimi stavnicami pa v nadaljevanju.

Pros / Cons
 • Edina stavnica, ki ima v Sloveniji dovoljenje
 • Soliden izgled strani in funkcionalnost
 • Nizke kvote
 • Premalo športov in športnih trgov
 • Skromen začetni bonus, ki ni izplačljiv
 • Praktično brez dodatnih bonus ponudb
 • Preveč fokusa na razne napovedne igre (športni loto)
 • Dvofazni davek, ki ga mora plačati igralec
 • Omejitve pri izplačilih
 • Še bi lahko naštevali

Na splošno o stavnici e-stave

E-stave so v lasti družbe Športna Loterija d.d., ki ima kot edina v Sloveniji koncesijo za prirejanje športnih stav. Lastništvo družbe je zasebno saj se deli med glavne delničarje, ki so Smučarska zveza, Olimpijski komite, Pošta Slovenije, Loterija in Nogometna zveza. Družba ima kot edina koncesijo za prirejanje športnih stav v Sloveniji in si z Loterijo Slovenije, ki ima pod okriljem loterijske igre, deli dupol na področju prirejanja klasičnih iger na srečo.

e stave

E-stave ponudba

Ponudba športnih stav je na stavnici e-stave milo rečena skopuška. Medtem, ko tuje stavnice podpirajo stave na več kot 30 različnih športov jih na e-stave naštejemo le 12. Manjkajo predvsem ameriški športi (ameriški nogomet, ufc), avto-moto športi (formula 1, reli), nekateri športi z žogo (vaterpolo, futsal), borilni športi, snooker, kolesarjenje tudi ponudbe zimskih športov praktično ni. Manjkajo tudi posebni športi kot so e-športi, šah ter posebne stave, kot so stave na volitve, evrovizijo ipd.

No, kako pa je s športi, ki so v ponudbi. Tudi tu je žal ponudba bistveno slabša kot na tujih stavnicah. Glavni športi v ponudbi na e-stavah so: Nogomet, košarka, rokomet, tenis, odobojka, boks, Moto GP. Najbolje, da si ogledamo na primeru.

Na stavnici Bet at home je za določeno nogometne tekmo na voljo cca 109 različnih trgov na e-stave pa le okoli 15. Manjkajo številni azijski hendikepi, stave na gole, strelce, posebne stave itd. Omeniti moramo, da smo za primer vzeli tekmo višjega zanimanja (Finale Fa pokala). Če vzamemo za primer še kakšno manj popularno tekmo se bo zgodilo, da je na e-stavah sploh ni v ponudbi ali pa, da je na voljo samo en trg (brez singl) na tujih stavnicah pa bo še vedno na voljo cca 80+ različnih trgov.

Za dodati je še to, da je nogomet na e-stavah še najbolj pokrit. Košarka, tenis in hokej so potem še bistveno manj. Dovolj zgovoren je podatek dnevnih stav, ki je na Bet-at-home okoli 24.000 medtem, ko je na e-stavah le okoli 6.000.

E-stave v živo

Stave v živo je segment, na katerega smo pri e-stavah dolgo čakali. Implementiran je bil namreč šele v letu 2018 kar je precej za ostalimi. Nekatere tuje stavnice imajo stave v živo (In-play betting) v svoji ponudbi že več kot 10 let. Da ne bomo preveč negativni pa si raje poglejmo kako se primerjajo s stavami v živo na tujih stavnicah.

Za začetek moramo ta segment kar pohvaliti, saj je vizuelno lepo zasnovan in pregleden. Tudi kvote so kar solidne, kar nas je še posebej pozitivno presenetilo. Slabosti pa se predvsem nanašajo na že omenjeno ponudbo športov in trgov, ki tudi v tem segmentu precej zaostaja. Dodatni minusi so izostanek Cash-out opcije in pa manjko interaktivnih pregledov, skupaj s statistikami ter pregledov v živo.

e stave

Ostale igre

Poleg športnih stav, ki spadajo v segment “Prve stave” so na e-stavah na voljo še različne igre z denarnim skladom in E-igre. Pod igre s skupnim skladom spadajo igre Collossus, napoved 12, Toto gol, gol napoved in konjske dirke. E-igre pa so nekakšne igrice, kjer se potegujete za dobitke. Tu predvsem izstopata igri Colossus in Toto gol, ki jih bomo predstavili v nadaljevanju.

Colossus

Colossus napovedi so ena izmed zadnjih adicij na platformi e-stave. Gre za vplačila v denarne sklade, ki jih Športna Loterija prireja v sodelovanju z angleškim prirediteljem Colossus Bets, ki meddrugim sodeluje tudi z nekaterimi tujimi stavnicami, kot so Betfair, Mr Green, Betway.

Toto gol

Toto gole je še ena izmed napovednih iger (športni jackpot), kjer iz seznam 25-ih tekem izberete 8 tekem, na katerih bo po vašem mnenju padlo največ zadetkov. Za večje možnosti za dobitek, lahko uporabite sistemsko napoved, v kateri morate pravilno napovedati vsaj 9 od 13-ih izbranih tekem. Se pa s tem poveča tudi vaše vplačilo. Glavna nagrada znaša 25.000 EUR. Vse skupaj spominja na neke vrsto loterijo, le, da namesto številk kroglic izberete številko tekme.

Konjske dirke

V letu 2018 so na e-stave prišle težko pričakovane konjske dirke oz. tako imenovane konjske stave. A tudi tu je stvar precej konfuzna, ker ne gre za običajne stave ampak za napovedi na konjske dirke. Spet gre tu za igre s skupnim skladom in ne za običajne stave. Ponudba obsega praviloma francoske dirke. Več o stavah na konjske dirke in priporočenih stavnicah si lahko preberete tukaj.

konjske stave

E-stave bonusi nagradne igre

E-stave vsem novim uporabnikom, ki še niso opravili nobenega nakazila nudijo bonus v višini 50% prvega nakazila do maksimalno 5 EUR. Resj je, tudi sami smo morali večkrat prebrati, da smo se prepričali, da nismo kakšne ničle spregledali. Ampak pozor, edini pogoj za izplačilo bonusa je, da ni izplačljiv – “Bonus ni izplačljiv in ga je potrebno porabiti za igranje naših iger.” Torej bonus ni v nobenem primeru izplačljiv in ga lahko samo zapravite pri igranju iger na e-stavah.

Poleg začetnega “bonusa” se izvaja še nagradna igra Prvak dneva, kjer vsak dan izžrebajo 10 igralcev in jim podarijo na konto 10 EUR, ki pa si jih prav tako ne morete izplačati.

Povzetek

Edini razlog, da bi se registrirali na tej stavnici je, če preprosto nimate druge opcije. E-stave po našem mnenju sodijo v segment najslabših stavnic v celotni regiji. Priporočamo, da izberete drugo športno stavnico, odlična alternativa za vse slovenske igralce je bet-at-home.si.

e-stave

Brez bonusa

Igraj zdaj