Kako izračunati maržo in izbrati najboljše kvote

stave-online
27 maja, 2019
1464 Views
stave

Danes, ko obstaja veliko stavnic je zelo pomembno, da izberete tiste, ki ponujajo najnižje možne marže in na ta način dajejo svojim igralcem poštene možnosti za zmago. Zakaj so marže pomembne in zakaj je pomembno, da izberete najboljše možne kvote? Da bi bili lahko profitabilni pri stavah je na dolgi rok še posebej pomembno to, da izkoristite vsako prednost, ki jo lahko dobite v odnosu do stavnice.

V tem članku vam bomo skušali pojasniti, kako izračunati, katere kvote so dobre in kako delujejo marže.

Kaj je marža?

Najpreprostejša beseda je prednost v odstotkih, ki jo ima stavnica glede na igralca. Zato je pri izbiri kvote zelo pomembno igrati tam, kjer so marže nižje.

Tu je primer:

V idealnem svetu bi bile kvote na teniško tekmo med Federerom in Nadalom po 2.00 in 2.00. Po teh kvotah ne bi imela niti stavnica, niti igralec nobene prednosti, ampak bi bilo na vsaki strani 50% možnosti. V stavniškem žargonu se ta situacija imenuje 100% trg, ker je to ničelna marža in bi bila to najboljša možna kvota za igranje.

Žal športne stavnice ne delujejo na ta način. Vsaka stava ima maržo, večjo ali manjšo, vendar je to preprosto cena, ki jo je treba plačati za določeno stavo v stavnici, in to je način, na katerega stavnice ustvarjajo dobiček. Zato je zelo pomembno vedeti, kako izračunati marže, in tako boste kot igralec vedeli, ali je vredno vzeti določeno kvoto ali ne.

Seveda pa obstajajo tudi samodejni kalkulatorji, ki jih lahko najdete na internetu. Enega zelo dobrega najdete tukaj,

Kako izračunati maržo stavnice?

Izračun marže je dokaj preprosta matematična enačba.

(1 / Federer kvota) * 100 + (1 / Nadalova kvota) * 100 = marža stavnice

V prejšnjem primeru je bilo relativno enostavno izračunati, da je marža nič, v resnici pa ni tako. Običajno imajo tudi najboljše stavnice z najnižjimi maržami nižje kvote.

Na primer, če naključno izberemo teniško tekmo med dvema igralcema (A in B), ki je trenutno načrtovana, vidimo, da imata dve ugledni stavnici precej različne marže.

Stavnica 1 ponuja na zmago igralca A kvoto 1.80, za zmago igralca B pa kvoto 1.90. Če uporabimo formulo za izračun marž bomo videli, da je marža kar velika, in sicer 8,19%. Na isto tekmo pa stavnica 2 ponuja kvote 1.87  (igralec A) in 1.98 (igralec B). Marža stavnice 2 znaša 4,00%.

Torej je dolgoročno veliko bolj stroškovno učinkovito, če stavimo na tenis na stavnici 2, ker imajo za več kot pol nižjo maržo v primerjavi s stavnico 1.

Zato je nujno nenehno kalkuliranje marž in, da igrate v stavnicah, ki ponujajo najnižje marže na trgu. Tako boste povečali svoje možnosti za dolgoročni dobiček iz športnih stav.

Stopnja marže in kvota

Pojavi se logično vprašanje, kakšna marža je sprejemljiva in kakšen je pravzaprav razpon pri spletnih športnih stavnicah.

Najbolj prestižne in največje stavnice imajo logično nižje marže, ki se v nekaterih športih spustijo tudi do 2%, kar je res super. Po drugi strani pa so na trgu stavnice z visokimi maržami, ki segajo do 8%. Vendar pa je to še vseeno veliko boljše od lokalnih stavnic, kjer so marže več kot 10%, na e-stave na primer pa celo več kot astronomskih 20% (upoštevajoč davek na vplačilo). Zato je veliko bolje igrati športne stave v spletnih stavnicah kot v lokalnih.

Kot smo že omenili, tudi vrsta športa določa stopnjo marže in tako najdete najnižje marže v ameriških športih, medtem ko so najvišje marže v nogometu.

Za konec

Kar je resnično pomembno, je, da še preden začnete igrati športne stave, se naučite in ugotovite, kje stavnice ustvarjajo dobiček v odnosu do vas. Marže in kvote so eden od načinov, kako si stavnice dolgoročno zagotovijo dobiček.

Ko se naučite izračunati kvote, ki so bolj vredne glede na kvote, ki jih ponuja stavnica, boste v prednosti pred velikim številom igralcem. Znanje je moč, uporabite ga za zmago v tej kompleksni igri, ki se imenuje športne stave.

Author stave-online

Leave a comment