Vrste bonusov v športnih stavnicah in igralnicah

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 150€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
20% do 200€ Brezplačna stava
Stavi zdaj

Kaj so bonusi in promocije?

Preprosto povedano, so bonusi in promocije neke vrste nagrada, s katero se spletna stavnica želi zahvaliti novim uporabnikom za registracijo in nakazilo denarja. V poplavi spletnih ponudnikov se med njimi že kar nekaj let odvija prava bitka za nove uporabnike, zato je vsak ponudnik še toliko bolj vesel in hvaležen, če se odločite zanj in ne za konkurenčnega ponudnika. Verjetno ni veliko presenečenje, da so ravno bonusi dobrodošlice glavni dejavnik pri izbiri spletne stavnice ali igralnice, na kar kažejo tudi statistični podatki. Pri najboljših spletnih ponudnikih športnih stav in iger na srečo pa vas ne pričakuje samo bonus dobrodošlice, temveč ponudbe obsegajo tudi bonuse in promocije za stalne stranke – poleg denarnih nagrad tudi brezplačni vrtljaji itd.

Pa si poglejmo nekaj najbolj osnovnih oblik bonusov, ki jih ponujajo spletne stavnice in igralnice.

Bonus dobrodošlice (Welcome bonus)

Bonus dobrodošlice je verjetno eden najbolj znanih bonusov v industriji iger na srečo, saj skoraj ne obstaja spletna igralnica ali stavnica, ki ne bi nudila tega bonusa. Gre za bonus, s katerim skušajo ponudniki privabiti nove uporabnike, in sicer ga dobite praviloma kot zahvalo za registracijo in nakazilo denarja pri izbranem ponudniku. Manjše razlike obstajajo predvsem med spletnimi stavnicami in igralnicami, saj imajo slednje precej višje bonuse dobrodošlice, medtem ko se tovrstni bonusi v stavnicah še niso prijeli oz. so po navadi precej nižji v primerjavi z igralniškimi.

Po navadi novi uporabniki prejmejo bonus dobrodošlice v višini 100 % nakazila, s katerim lahko dobijo tudi do 500 €. Pri tem pa morate vedeti, da ni vse v višini bonusa, saj so veliko bolj pomembni pogoji za izplačilo bonusa. Višji, kot je bonus, strožji so pogoji za izplačilo bonusa. V spletnih igralnicah morate navadno znesek bonusa staviti vsaj npr. 30-krat, kar je še sprejemljivo, medtem ko morate pri nekaterih ponudnikih znesek bonusa staviti v roku 30 dni, kar dodatno oteži izpolnitev pogojev, če ne igrate vsak dan. Zato bodite zelo pazljivi pri izbiri spletnega ponudnika in si še posebej natančno oglejte plačila za izplačilo bonusa dobrodošlice, da ne bi kasneje prišlo do nepotrebnih nevšečnosti.

Verjamemo, da je bonus dobrodošlice do največ 500 € precej bolj privlačen kot bonus do 50 €, vendar je vse odvisno od pogojev za izplačila, saj vam tudi 1000 € ne koristi preveč, če jih ne boste mogli nikoli izplačati. Podobna zgodba je v spletnih stavnicah, kjer so bonusi dobrodošlice manjši in znašajo nekje med 20 in 50 €, za izplačilo pa morate znesek bonusa staviti na tekmah z določeno kvoto itd. Pravila se razlikujejo od ponudnika do ponudnika, zato je vsekakor priporočljivo, da si ogledate pogoje uporabe bonusov in promocij.

Kot zanimivost. Medtem ko se nekatere spletne stavnice in igralnice na vse pretege trudijo, da bi privabile čim več novih uporabnikov s čim višjimi bonusi, obstajajo spletne stavnice, ko je Pinnacle, ki sploh ne nudijo bonusa dobrodošlice. Ta manko pa po navadi uravnavajo z drugimi kakovostnimi storitvami, tako da uporabniki sploh ne opazijo, da niso dobili bonusa dobrodošlice. V omenjeni igralnici so to zlasti nizke marže in visoke kvote.

Brezplačne stave/vrtljaji

Ena izmed bolj priljubljenih promocij oz. dodatkov k bonusu dobrodošlice so tudi brezplačne stave oz. vrtljaji, glede na to, ali je govora o igralnici ali stavnici. Pogosto vam spletni ponudniki v sklopu bonusa dobrodošlice nudijo tudi brezplačne vrtljaje ali stave, ki bodo brez dvoma olajšale prve korake v svetu športnih stav in iger na srečno. Naj si bo spletna igralnica ali stavnica, princip je povsod podoben.

V spletni igralnici boste ob prvem nakazilu poleg bonusa dobrodošlice prejeli tudi npr. 200 brezplačnih vrtljajev. To pomeni, da lahko izbrane igralne avtomate 200 igrate popolnoma brezplačno v sklopu podarjenih vrtljajev. Enako velja za spletne stavnice, s to razliko, da vam dotična stavnica podari nekaj brezplačnih stav, tako da lahko brez dodatnega tveganja stavite na svojo najljubšo ekipo. Seveda tudi za brezplačne vrtljaje oz. stave veljajo določena pravila, ki se jih morate držati, če želite prejeti dobičke, nastale iz njih.

Dobra novica za vse uporabnike je zagotovo, da kar nekaj spletnih ponudnikov brezplačne vrtljaje/stave nudi tudi v sklopu tedenskih oz. mesečnih promocij, ki so namenjene zvestim igralcem in polagalcem stav, ki redno igrajo oz. polagajo stave – kot neke vrste nagrada za zvestobo.

”Reload” bonus

Čeprav vam pri igranju in polaganju želimo vso srečo tega sveta, se lahko zgodi, da se vam račun zaradi spleta nesrečnih okoliščin ali nepremišljenih napak popolnoma izprazni. To ni nič hudega in se lahko zgodi prav vsakemu uporabniku tovrstnih storitev, naj si bodo športne stave ali igre na srečo. Verjemite nam, da ne boste našli polagalca stav ali igralca, ki še nikoli ni izgubil vsaj ene stave – v nasprotnem primeru bi številni ponudniki šli že zdavnaj v stečaj.

In tukaj pride v igro tako imenovani ”reload” bonus. V bistvu gre za neke vrste tolažilno nagrado, ki vam jo podarja spletni ponudnik. V večini primerov na ta način prejmete določen znesek izgubljenega denarja nazaj, tako da ga lahko ponovno uporabite za igranje oz. polaganje stav. Sicer je to na prvi pogled zelo velikodušna poteza, vendar gre za pretkano strategijo ponudnika, ki vas s tem bonusom nekako ”prisili”, da ostanete pri njem.

Igralniški bonusi

Dandanes skoraj že vsaka spletna stavnica pod eno streho združuje tudi spletno igralnico, in dobra novica za vse igralce je, da vam po navadi pri večini teh ponudnikov pripada tudi poseben bonus dobrodošlice, namenjen samo igralniškemu delu. Ta je praviloma precej višji od stavnega, kar je še dodaten plus. Vendar naj vas že zdaj opozorimo, da so tovrstne spletne igralnice precej okrnjene in marsikje kar malce vsiljene v spletne igralnice, tako da si rajši oglejte vse storitve igralnice, preden se odločite za registracijo in nakazilo denarja.

Drugi bonusi in promocije

Poleg zgoraj naštetih bonusov, ki se najpogosteje pojavljajo v spletnih stavnicah, uporabnike pričakujejo tudi drugi bonusi in promocije, ki so posebej namenjeni stalnim obiskovalcem, ki redno igrajo ali polagajo stave. Običajno lahko na ta način dobite še dodatne ugodnosti, kot so dodatni bonusi, brezplačni vrtljaji, vstopnice za turnirje z bogatimi nagradami itd. Veliko ponudnikov ima tudi klub zvestobe, kjer zbirate točke, ki se lahko pretvorijo v dodatne nagrade.

Zaključek

Naj si bodo spletne stavnice ali igralnice, v zadnjih letih je tekma za nove uporabnike postala tako neusmiljena, da nekateri ponudniki oglašujejo astronomsko visoke bonuse in promocije. To je vsekakor odlična novica za potencialne nove uporabnike, saj si lahko na ta način izberete točno takšnega ponudnika, ki vam najbolj ustreza. Ampak pri tem nikakor ne smete pozabiti na pogoje za izplačila bonusov in promocij, saj se je že velikokrat pripetilo, da so bili pogoji milo rečeno nemogoči za karkoli.

Pogosta vprašanja in odgovori

  • Kateri ne najboljši spletni ponudnik za bonuse in promocije?

    Vsak spletni ponudnik ima zelo širok nabor bonusov in promocij, tako da je odločitev v vaših rokah. Mi vam lahko samo priporočamo ponudnike z najbolj kakovostnimi bonusi, vi pa se morate odločiti, kateri bonusi so vam pisani na kožo in kateri ne. Tako da je vprašanje, kateri ponudnik je najboljši glede na bonuse in promocije, odvisno od vaših želja in zahtev.

  • Ali regionalni ponudniki dajejo bonuse in promocije?

    Kar se tiče spletnih športnih stav in iger na srečo, je Slovenija še vedno zelo majhen trg. Prav tako v Sloveniji nimamo veliko slovenskih spletnih ponudnikov tovrstnih storitev, tako da ne smete pričakovati visokih bonusov in promocij – če jih sploh lahko. Zato vam raje priporočamo, da obiščete eno izmed tujih spletnih stavnic ali igralnic, saj so njihovi bonusi precej bolj radodarni in bodo zagotovo poskrbeli za veliko mero motivacije pri igranju in polaganju stav.

  • Kateri je najboljši bonus zame?

    Najboljši bonus za vse ne obstaja, saj smo si ljudje preveč različni, da bi bili lahko vsi zadovoljni samo z enim bonusom. Zato morate sami ugotoviti, kateri bonus najbolj ustreza vašim željam, saj boste samo tako lahko našli najboljši bonus.