Intro

Bitcoin stavnice

100% do 122€
 • Stavite lahko na več kot 27 športov
 • Številni stavni trgi, med njimi tudi azijski
 • Igranje in prenosi tekem v živo
100% do 25€
 • Eden najbolj priznanih ponudnikov na svetu
 • Visoke kvote
 • Velika izbira stav in iger na srečo
100% do 100€
 • Široka izbira športov in stavnih trgov
 • Veliko število plačilnih načinov
 • Sprejema Bitcoine in kriptovalute
100% do 100€
 • Odlične kvote
 • 20.000+ live dogodkov mesečno
 • Azisjki hendikepi na košarko
100% do 100€
 • Velika ponudba športov in stavnih trgov
 • Odlična sekcija za stave v živo
 • Solidne promocije
100% do 100€
 • Odlične kvote in razmeroma nizke marže
 • Velika izbira športov in stavnih trgov
 • Solidna mobilna različica za polaganje stav
100% do 100€
 • Visoke kvote in nizke marže
 • Bogata ponudba za konjske dirke
 • Možnost plačevanja s kriptovalutami
100% do 130€
 • Hitro rastoča stavnica
 • Ekskluzivne bonus dobrodošlice
 • Neverjetno visoke kvote

Najboljše Bitcoin športne stavnice

Zaradi vedno večje priljubljenosti kriptovalut v zadnjih nekaj letih, pri čemer prednjači predvsem Bitcoin, je veliko spletnih ponudnikov športnih stav in iger na srečo sledilo trendom in začelo kriptovalute, kot so npr. Bitcoin, Ethereum, Litecoin in druge, vključevati med plačilne načine. Tovrstne novodobne spletne stavnice poimenujemo ”kripto-stavnice” – med njimi tudi verjetno ena najboljših in daleč najbolj prepoznavnih spletnih stavnic Bet365. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem to, da so kriptovalute dodobra pretresle celotno industrijo, kar se že odraža v spremenjenih načinih polaganja stav ter delovanja posameznih ponudnikov.

Ker tudi nam niso ušli nedavni uspehi kriptovalut, boste v nadaljevanju nekaj več izvedeli o samem Bitcoinu ter spletnih igralnicah, ki omogočajo plačevanje z novimi valutnimi sistemi.

S katerimi kriptovalutami lahko plačujete v spletnih športnih stavnicah?

Sodeč po grobih ocenah je trenutno na trgu nekaj več kot 1500 različnih kriptovalut, s katerimi lahko v določenih primerih plačujete storitve itd. Med vsemi temi pa prvo mesto po priljubljenosti in dejanski uporabi pripada Bitcoinu. Zato verjetno ni presenečenje, da je valuta stalnica v vseh kripto-igralnicah, vendar še zdaleč ni edina.

Sicer je nabor drugih kriptovalut, ki so tudi v uporabi v industriji spletnih športnih stav, zelo širok, vendar gre v veliki večini za naslednje kriptovalute: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin in Dogecoin. Seveda so pravila za plačevanje s kriptovalutami odvisne od posameznega ponudnika, tako da vam toplo priporočamo, da si pred registracijo in nakazilom denarja na stavni račun dobro ogledate splošna pravila in pogoje poslovanja.

Predvsem morate vedeti, da je velika razlika med tradicionalnimi spletnimi športnimi stavnicami in kripto-različicami, saj slednje ponujajo samo kriptovalute kot plačilne metode, medtem ko so pri nekaterih klasičnih ponudnikih kriptovalute samo ena izmed številnih drugih plačilnih metod. Tu se hitro postavi vprašanje o najboljši kriptovaluti, kar je sicer smiselno, vendar je vprašanje res nehvaležno, saj ima prav vsak polagalec stav svoje želje glede kriptovalut, tako da sami najbolje veste, katera kriptovaluta vam najbolj ustreza.

Kakšne so prednosti polaganja stav s kriptovalutami?

O prednostih kriptovalut v industriji spletnih stav smo se že na dolgo in široko razpisali, zaradi česar bomo tukaj omenili samo nekaj glavnih poudarkov. Glavna prednost plačevanja s kriptovalutami je anonimnost, saj polagalcev stav ne more izslediti noben nadzorni organ. Tukaj pa tiči tudi glavni pomislek glede plačevanja s kriptovalutami, saj anonimnost uporabnikov hkrati za marsikaterega ponudnika pomeni tudi pomanjkljiv nadzor igralec. Tako se lahko zgodi, da stave polagajo mladoletne osebe itd. Zato trenutno samo nadzorni organ države Curacao podpira tovrstne plačilne načine, kar pomeni, da spletna stavnica s kriptovalutami ne more dobiti več licenc, saj je omejena samo na omenjeno.

Še ena izmed prednosti kriptovalut je hitrost, saj so vse transakcije opravljene še v istem trenutku, kar po eni strani pomeni tudi večjo varnost za ponudnike, da bodo transakcije dejansko prišle na njihov račun. Zaradi tega ponujajo številne spletne stavnice dodatne bonuse za plačila s kriptovalutami. Da o precej nižjih provizijah za transakcije sploh ne izgubljamo besed.

Za več informacij pa si oglejte naš članek na to temo, kjer so vse prednosti in pomanjkljivosti kriptovalut podrobneje razložene.

V katerih valutah po navadi stavijo uporabniki, ki uporabljajo kriptovalute?

Kljub porastu uporabe kriptovalut lahko trenutno samo v peščici igralnic polagate stave samo s tovrstnimi valutami, pri vseh drugih spletnih ponudnikih po navadi denar nakažete s kriptovalutami, ki pa se na to pretvorijo v eno izmed klasičnih valut. Morate se zavedati, da implementacija kriptovalut pomeni veliko dodatnega dela za snovalce in razvijalce strani, zato je za številne spletne ponudnike veliko lažje, če pridobljene kriptovalute takoj pretvorijo v klasične valute, saj se tako izognejo številnim nevšečnostim zaradi nekompatibilnosti strani itd.

Zaključek

Nikakor v tako kratkem članku ne moremo zaobjeti celotnega spektra pojava kriptovalut, saj gre za splošen fenomen, ki je svojo pot našel tudi pri spletnih ponudnikih iger na srečo in športnih stav. Zato vas vljudno vabimo, da si ogledate podrobnejše članke na to temo, ki so vam na voljo na naši spletni strani. Prijetno branje!

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Kako lahko kupim Bitcoin in z njim plačujem pri spletnih ponudnikih?
Če želite plačevati s katero koli kriptovaluto pri spletnih ponudnikih, potem je prvi korak, da odprete račun pri eni izmed kripto-denarnic. Dandanes vedno več znanih spletnih ponudnikov plačil dodaja kriptovalute v svoje ponudbe, tako da lahko zelo enostavno klasično valuto pretvorite v kriptovaluto. Ko imate na svojem računu zadostno število npr. Bitcoinov, jih lahko uporabite kot plačilno metodo v primernih spletnih stavnicah.

Ali je pametno vlagati v Bitcoin?
Podobno kot polaganje stav morate tudi vlaganje v kriptovalute vzeti z rezervo in vlagati manjše zneske, saj so kriptovalute zelo občutljive na aktualne razmere v svetu, tako da lahko pričakujete konkretna nihanja. Verjetno nam ni treba poudarjati, da vedno vložite samo toliko denarja, kolikor ste ga pripravljeni izgubiti. Kljub veliki priljubljenosti bodite pazljivi na nihanja in bodite pozorni na kratkotrajne padce vrednosti, saj se takrat po navadi pojavi dobra priložnost za nakup.

Ali je Bitcoin sploh priljubljen med polagalci stav?
Da, in ta priljubljenost narašča iz dneva v dan. Tako igralci kot spletni ponudniki počasi spoznavajo prednosti kriptovalut, še posebej Bitcoina, tako da pričakujemo, da bo vedno več spletnih stavnic počasi začelo implementirati kriptovalute v svoje ponudbe.