X

Stavni nasveti: PSV – Monaco 09.08.2022

Eden od najbolj zanimivih povratnih tekem tretjega predkroga Lige prvakov bo odigran v Eindhovnu med PSV-jem in Monacom.

PSV

Roger Schmidt je v zadnjih dveh letih opravil solidno delo pri PSV, vendar naslova ni vrnil v Eindhoven. Ko je prejel ponudbo Benfice, ni preveč razmišljal in se je preselil na Portugalsko. PSV je namesto njega angažiral klubsko legendo Ruuda van Nistelrooya. Nekdanji napadalec Manchester Uniteda in Real Madrida je v minuli sezoni vodil mladinsko ekipo PSV-ja in dobro pozna razmere v klubu.

Van Nistelrooy je v preteklih tednih namignil, da bi lahko bila njegova trenerska pot odlična. V njegovem debiju na klopi PSV je njegovo moštvo v nizozemskem superpokalu premagalo Ajax s 5:3. Na začetku domačega prvenstva so bili prepričljivi tudi proti Emmnu (4:1), v Monaku pa so pred povratno tekmo v Eindhovnu dosegli aktiven rezultat (1:1).

Kristalno jasno je, da bo Van Nistelrooyev PSV na vsaki tekmi poskušal igrati povsem ofenzivno. Ritsuja Doana, Erana Zahavija in Maria Gotzeja ni več, a prihodi Guusa Tila, Luuka De Jonga in Ki-Jana Hoeverja so dodatno okrepili ekipo. PSV ne bo kalkuliral in bo od prve minute igral na zmago proti Monacu, kar obeta zelo zanimiv dvoboj.

Monaco

Monaco je izgubil mesto v skupinskem delu Lige prvakov, ker je v zadnjem krogu lanske sezone proti Lensu prejel gol v 95. minuti. Zaradi tega bodo morali skozi dva kroga kvalifikacij, hude težave pa imajo že proti PSV. Prva tekma se je končala z 1:1, kar pomeni, da mora Monaco zmagati v Eindhovnu za uvrstitev v zadnji krog kvalifikacij.

Aurelien Tchouameni je junija podpisal za Real Madrid, Monaco pa je s prodajo zaslužil 80 milijonov evrov. A prave zamenjave za francoskega reprezentanta vendarle niso pripeljali. To mesto na sredini zaseda mladi Eliot Matazo, medtem ko sta napad okrepila Takumi Minamino in Breel Embolo.

Monaco je izgubil zadnjo uradno tekmo marca proti Strasbourgu in je trenutno v aktivnem nizu 13 tekem brez poraza. Od prihoda Philippa Clementa so rezultati zelo dobri, a gostovanje pri PSV bo morda največja preizkušnja doslej. Monaco v zadnji krog končnice vodi le zmaga, vsi v klubu pa si jeseni želijo igrati v Ligi prvakov.

H2H

V prvi tekmi tega dvoboja je bilo pretekli teden 1:1. Prejšnjo sezono sta PSV ni Monaco igrala medsebojno tekmo v skupinski fazi Evropske lige. V Eindhovnu je bilo 2:1 za Monaco, na “Stade Louis II” pa je bil rezultat 0:0.

Pričakovani postavi

Noni Madueke, Olivier Boscagli, Mauro Junior in Carlos Vinicius, zaradi poškodb ne bodo igrali za PSV. Benoit Badiashile je vprašljiv za Monaco, vsi ostali igralci pa so gostom na voljo.

Stavni nasvet

Datum in čas: 09.08.2022 20.30 CET
Namig: Več od 2.5 gola
Kvota: 1.73
Stavnica: 22Bet

Ne glede na neodločen izid na prvi tekmi je treba pričakovati zadetke na povratni tekmi. PSV bo od začetka igral ofenzivno in bo iskal hiter zadetek, kar bo Monacu pustilo veliko prostora za nevarnost iz protinapadov.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave