X

Stavni nasveti: UFC 278 Usman vs Edwards

Ta konec tedna bomo izvedeli, ali lahko Edwards šokira vse in premaga nevarnega Kamaruja Usmana. Kaj pravijo naši ekperti?

Kamaru Usman vs Leon Edwards

Kamaru Usman, najboljši P4P se vrača v oktagon in je pripravljen izenačiti rekord Andersona Silve po številu obramb naslova.

Usman je v UFC še vedno neporažen, njegov napredek pa iz dvoboja v dvoboj narašča. Usman je bil na začetku svoje kariere klasičen rokoborec, ki je iskal prevzeme in s svojo močjo nadzoroval nasprotnika. Bil je tehnično “neizklesan” in kot tak je premagal Edwardsa, s katerim se bo ponovno pomeril 7 let kasneje. Od tiste borbe je nanizal kar 13 zmag in vse proti uglednim imenom. UFC mu ni prizanesel v nobeni točki njegove kariere, a vse ovire je premagal z lahkoto.

Posebej navdihujoči so bili njegovi dvoboji s Colbyjem Covingtonom, ki je bil doslej edini kos Usmanu, a je Usman v dveh dvobojih pokazal resno prevlado in obakrat zmagal.

Zdaj je Usman napredoval tudi v stoji, predvsem pa v gibanju. Resne boksarje in udarjalce je poslal spat. Je borec ogromne telesne moči, ki ima v rokah topove. Lahko rečemo, da je prevelik tudi za srednjo kategorijo, ne pa za veltersko kategorijo, v kateri nastopa.

Kar dela Usmana posebnega, sta njegov klinč in kontrola na tleh. Je zelo neugoden, ko nasprotnika ujame v klinč. Pogosto uporablja umazane udarce iz klinča, s peto celo zadene nasprotnikove prste. Ima veliko uspeha pri rušenju in ko podre nasprotnika, so takrat vsi v težavah. Njegov nadzor na parteru je odličen. Težko ga je premagati, ko je postavljen zgoraj. Zadane močno in natančno.

Usman je po poklicu psiholog in s takšno miselnostjo ter pripravljenostjo vstopa v vsako borbo tako fizično, kot psihično pripravljen.

V svoji UFC karieri ima 16-0 in 6-0 proti borcem, ki delujejo kot levi gard. Edwards bo imel težave, če pogledamo vso to statistiko.

Leon Edwards ima priložnost, da se „maščuje“ za zadnji poraz v svoji UFC karieri. Namreč, to se je zgodilo davnega leta 2015 in Leon je od takrat povezal 10 zmag brez poraza. V zadnjem dvoboju je zelo dominantno premagal Nata Diaza.

Edwards je borec, ki nenehno napreduje v vseh segmentih borbe. Njegovi udarci so uničujoči in natančni, ima odličen K.O. moč za to kategorijo. Je visok in velik. Veliko uporablja levi direkt in z odličnim delom nog ga je pretežko ujeti. Zadaje veliko število udarcev in se nenehno premika naprej. Usman bo moral paziti predvsem na udarce z nogami.

Tako kot Usman je tudi Edwards zelo nevaren iz klinča. Edwards manj zadržuje nasprotnika, vendar zadaje več udarcev in to počne bolj uničujoče. Predvsem z močnimi in natančnimi komolci, pa tudi koleni.

Poseben del borbe, od katerega bo zelo odvisen razplet tega dvoboja, je „rokoborba“ oz. grappling del. Leon ima zelo dobro obrambo za rušenje in če mu uspe obraniti Usmanove napade, se njegove možnosti za zmago povečajo.

Edwards bo poskušal nadzorovati razdaljo, tako s premiki kot sprednjimi udarci, da bi upočasnil Usmana. Pred njim je težka naloga, sploh ker ima pred seboj najbolj agresivnega borca ​​današnjega časa.

Primerjava

Usman: 35 let, 20W-1L, višina 183 cm , reach 193 cm.

Edwards: 30 let, 19W-3L-1D, višina 188 cm, reach 188 cm.

Stavni nasveti

Datum in čas: 20.08.2022, 06.00
Stava: Usman zmaga in več kot 3.5 runde.
Kvota: 1.90
Stavnica: 22Bet

Pričakujemo zelo razburljiv dvoboj dveh fizično zelo dominantnih in žilavih borcev. Usman je favorit in mislimo, da bo nadaljeval svoj zmagoviti niz. Pričakujemo tudi, da bo ta borba šla v šampionske runde.

Paulo Costa vs Luke Rockhold

Paulo Costa, eden najbolj priljubljenih borcev išče prepotrebno zmago, ki ga bo vrnila med izzivalce. Costa je bil eden največjih favoritov za UFC pas v srednji kategoriji, vendar je Israel Adesanya precej uničil „hype“ okoli Coste. Do te tekme z Adesanyo je bil Costa neporažen in je vzel skalpe resnim imenom, kot so Romero, Hendricks, Hall in drugi.

Costa je eden najbolj fizično dominantnih borcev srednje kategorije. Izgleda bolj kot bodybuilder ali kakšen super heroj, kot pa MMA borec. Ima veliko mišic in moči, ki mu dajejo izjemno energijo in hitrost udarcev. Znan je po težkih nokavtih in atraktivnih dvobojih. Za Costo je značilna agresivnost od prvega do zadnjega trenutka, brez veliko taktiziranja.

Še vedno pa je največji problem v njegovi borbi problem izgube kilogramov. Ta ga muči skozi celotno kariero in vpliva na njegove borbe. Costa se redko bori, a v to tekmo vstopa 100 % fizično pripravljen.

Rockhold je borec po njegovi meri, ki bo sprejel borbo v stoje, vendar ne bo mogel odgovoriti na Costino moč in agresivnost.

Luke Rockhold, nekdanji prvak srednje kategorije se po 3 letih vrača v oktogon, po izletu v poltežko kategorijo. Rockholdova kariera je v zadnjih 4 borbah šla navzdol, 3-krat je namreč bil poražen in v teh treh dvobojih ni izgledal prav nič dobro. V vseh treh primerih je bil hudo nokavtiran.

V času svojega vrhunca je Rockhold veljal za enega najbolj popolnih borcev MMA nasploh. Odličen kickboxing, z odlično obrambo pred rušenjem in odličnim BJJ. Trikrat odlična 5 za Rockholda. Ni čudno, da je bil lastnik pasu UFC. Zdaj pa so prišli neki novi časi. Leta so namreč prišla.

Zamenjal je AKA ekipo in se preselil v Sanford MMA pod vodstvom Henryja Hoofta, a tudi to ni prineslo želenih rezultatov. Pred seboj ima nevarnega Costo, ki ga bo moral taktično izkoristiti, predvsem z njegovo višino in dolžino. Če bo prišel v klinč, bo imel težave.

Primerjava

Costa: 31 let, 13W-2L, višina 183 cm, reach  183 cm.

Rockhold: 37 let, 16W-5L, višina 191 cm, reach 196 cm.

Stavni nasveti

Datum in čas: 20.08.2022, 05.30
Namig: Paulo Costa zmaga s prekinitvijo
Kvota: 1.83
Stavnica: 22Bet

Costa je favorit v tej borbi in to z razlogom. S to zmago bi lahko podpisal novo donosno pogodbo z UFC in bil blizu povratnega dvoboja z Adesanyo. Zato potrebuje učinkovit nokavt, za katerega menimo, da ga lahko in mora dobiti, saj če bo imel slab dvoboj proti Rockholdu, bo njegova kariera v UFC stagnirala.

Najboljše kvote za UFC 278:

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

>> Top 10 Športne stavnice v Sloveniji 2022 <<

stave-online:
Podobne objave