X

Stavni nasveti: Porto – Bayer Leverkusen 4.10.2022, 21.00

V torek bo na sporedu osem tekem tretjega kroga UEFA Lige prvakov. Porto in Bayer Leverkusen se bosta na stadionu Dragao pomerila v skupini B. Tekma je na sporedu ob 21. uri.

Gostitelji so slabo začeli novo sezono elitnega evropskega tekmovanja, zato v to tekmo vstopajo z imperativom zmage. Na drugi strani so izbranci Gerarda Seoaneja zabeležili po eno zmago in poraz.

Porto novice

Po nesrečnem porazu v Madridu v prvem krogu proti Atleticu z 1:2 so nogometaši Porta pred svojimi navijači doživeli pravo blamažo Club Brugge, Belgijski prvak je zmaje razbil s 4:0 in jim tako zadal enega najtežjih porazov v zadnjem času.

Za ekipo Sergia Conceicaa je reprezentančni premor prišel v pravem trenutku. V zadnjem krogu so v domačem prvenstvu zabeležili lahko zmago proti Bragi s 4:1, kar jim bo dvignilo samozavest pred pomembno torkovo tekmo.

V ta dvoboj vstopajo z imperativom zmage. Nogometaši Porta na tej tekmi preprosto morajo osvojiti tri točke, saj v nasprotnem primeru ne bodo imeli možnosti za uvrstitev med 16 najboljših ekip v Evropi.

Trener Conceicao v moštvu nima poškodovanih igralcev. Pepe in Otavio sta okrevala in igrala proti Bragi, medtem ko se bo Mehdi Taremi vrnil v postavo po eni tekmi kazni.

Bayer Leverkusen novice

Nogometaši Bayerja imajo že od začetka sezone velike težave. Njihovi rezultati v Bundesligi so grozni in igrajo zelo slabo. V prvih osmih krogih nemškega prvenstva so osvojili pet točk, tako da so trenutno na mizernem 17. mestu.

Na zadnjih štirih tekmah so brez zmage, v petek pa so v zadnjem krogu doživeli še visok poraz proti Bayernu z 0:4. Samozavest ekipe je na zelo nizki ravni, zato bo zmaga v Ligi prvakov prišla še kako prav. V tem tekmovanju so do zdaj osvojili tri točke – izgubili so proti Club Bruggeju z 0:1 v gosteh in premagali Atletico Madrid z 2:0 doma.

Trener Gerard Seoane zaradi poškodb že nekaj časa ne more računati na pomembne igralce. Tu mislimo na Floriana Wirtza in Karima Bellarabija, ki sta ena najboljših igralcev v celotni ekipi. Poleg teh dveh je Ezequiela Palaciosa vprašljiv za tekmo na Portugalskem, zaradi težave s stegensko mišico.

H2H

Nazadnje sta se ti dve ekipi pomerili v osmini finala Evropske lige v sezoni 2019/20, Bayer pa je zmagal na obeh tekmah – z 2:1 in 3:1.

Pričakovani postavi

Porto (4-4-2): Costa; Sanusi, Marcano, Pepe, Mario; Galeno, Eustaquio, Uribe, Aquino; Evanilson, Taremi

Bayer Leverkusen (4-2-3-1): Hradecky; Bakker, Tapsoba, Tah, Frimpong; Andrich, Demirbay; Diaby, Aranguiz, Hudson-Odoi, Schick

Porto – Bayer Leverkusen napoved

Pričakujemo odprto srečanje. Verjamemo, da bosta obe ekipi napadalno usmerjeni in da bosta želeli osvojiti vse tri točke. To še posebej velja za domače, ki nujno potrebujejo zmago.

Datum in ura: torek, 04.10.2022, 21.00

Napoved: Obe ekipi data gol in vsota golov več kot 2.5 – da

Kvota: 2

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

>> Vsi stavni nasveti za danes <<

stave-online:
Podobne objave