X

Stavni nasveti: Poljska – Argentina 30.11.2022, 20.00

Vse je pripravljeno za spektakel. Robert Lewandowski proti Leo Messi. Poljska proti Argentina. Tekma z visokim vložkom bo odigrana na stadionu 974. Kdo bo napredoval v osmino finala?

Poljska

Poljska je v prvih dveh krogih odigrala dve solidni tekmi. Zdi se, da bi lahko bila točkovna bilanca precej višja, ker je v prvem krogu proti Mehiki Robert Lewandowski zgrešil enajstmetrovko, zdi pa se tudi, da bi lahko bila točkovna bilanca nižja, ker je v drugem krogu enajstmetrovko zgrešila Savdska Arabija.

Kakorkoli, Poljska je pred zadnjim krogom v dobri situaciji. Morda ne na tako spodbuden način, glede na to, da morajo loviti točke za napredovanje proti Argentini, a po nekaterih scenarijih jih lahko tudi poraz pripelje naprej.

Poljska ima +2 gol razliko (2:0) in štiri točke, Savdska Arabija gol razliko -1 (2:3) in tri točke, Mehika pa gol razliko -2 (0:2) in eno točko. Če bo Poljska zmagala ali remizirala z Argentino, bo zagotovo napredovala. Če pa izgubijo, lahko gredo naprej, a takrat pridejo v poštev številne kalkulacije, saj morajo v tem primeru Poljaki izgubiti le z enim golom razlike + upati, da se bo tekma med Savdsko Arabijo in Mehiko končala z remijem oz. Bodo Mehičani zmagali z enim golom.

Čeprav na turnirju še niso prejeli zadetka, Poljska v obrambi ni tako blestela. Mučila se je vsaj v treh od štirih polčasov.

Argentina

Argentina in Leo Messi sta preživela. Gavči so v zelo dolgočasni tekmi premagali Mehiko z 2:0 in ostali v igri za uvrstitev v osmino finala svetovnega prvenstva. Situacija je zdaj veliko boljša, saj ima Argentina svojo usodo v svojih rokah.

Zmaga proti Poljski jim prinaša prvo mesto v skupini (če Savdska Arabija ne bo napolnila mehiške mreže), prav tega pa si želijo vsi v taboru Argentine. Argentina se križa s skupino D, kjer je Francija, Messiju in soigralcem pa zagotovo ne bo prijetno, če bodo končali na drugem mestu in se morali s trikolorji pomeriti že v osmini finala.

Argentina se lahko v naslednjo fazo prebije z neodločenim izidom, ne more pa do prvega mesta v skupini in pri tem mora spremljati še izid s tekme med Savdsko Arabijo in Mehiko.

Argentina je spet igrala dobro obrambo. Na dveh tekmah so Savdski Arabiji in Mehiki dovolili le sedem strelov, od tega le tri na gol. Ta ekipa s trenerjem Lionelom Scalonijem ne igra zelo lepega nogometa, ampak igra tekmovalen nogomet.

Zmaga proti Mehiki mora biti velik veter v hrbet, saj Messi in druščina zdaj vedo, kaj morajo narediti. Argentina je dosegla vsaj en gol na zadnjih 11 tekmah v vseh tekmovanjih.

H2H

Nazadnje sta se moštvi pomerili na prijateljski tekmi leta 2011, ko so Poljaki slavili z 2:1.

Poškodbe in odsotnosti

Poljska: vsi igralci so na voljo.

Argentina: vsi igralci so na voljo.

Stavni nasvet

Argentina je tukaj favorit, a mislimo, da ne bo zlahka prišla do zmage in potrebnih treh točk. Potrebno bo vprašati tudi Poljake. Argentina že dolgo ni odigrala dobrega polčasa, to je od prvega proti Savdski Arabiji.

Preveč se mučijo v napadu, ker Poljaki nimajo razloga za napad od začetka, pričakujemo zelo izenačeno in borbeno tekmo, v kateri bo morda odločil celo samo en gol.

Datum in ura: 30.11.2022, 20.00

Namig: Manj kot 2.5 gola

Kvota: 1.66

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave