X

Stavni nasveti: Newcastle – PSG, 4.10.2023, 21.00

V drugem krogu skupinskega dela Lige prvakov Newcastle pričakuje PSG. Tekma je na sporedu v sredo ob 21. uri na St. James Parku.

Domači so v prvem krogu remizirali z AC Milanom, gostje pa so premagali Borussio Dortmund.

Top Stavnice Liga Prvakov:

Megapari

4.4/5
100% do 100€ Bonus dobrodošlice

Ivibet

4.6/5
100% do 150€ Bonus dobrodošlice

Bet365

4.7/5
100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Newcastle

Na zadnji prvenstveni tekmi je Newcastle doma premagal Burnley z 2:0. Povedli so v 14. minuti, ko je Kieran Trippier preigral Miguela Almirona, nato pa žogo pospravil v mrežo. Svojo prednost so podvojili v 76. minuti z golom Alexandra Isaka iz enajstmetrovke, po tem zadetku pa do spremembe rezultata ni več prišlo.

V prvem krogu skupinskega dela Lige prvakov so v gosteh proti AC Milanu remizirali z 0:0. Čeprav so bili domači po vseh statističnih parametrih boljši tekmec, so gostje na tej tekmi iztržili remi.

Na zadnjih petih tekmah so zabeležili štiri zmage in en remi. V Premier ligi trenutno zasedajo osmo mesto z 12 točkami, štirimi manj od četrtouvrščenega Liverpoola. V EFL pokalu so izločili Manchester City z 1:0.

Zdravniška ekipa Newcastla se je v zadnjem času soočila s težavami s poškodbami, saj bodo Harvey Barnes, Joe Willock in Sven Botman vsi izpustili ta prestižni obračun. Težave z ahilovo tetivo Calluma Wilsona bodo prav tako zahtevale oceno pred prihodom Francozov, medtem ko je Joelinton zapustil igrišče v 68. minuti proti Burnleyju zaradi težave s stegensko mišico. Kljub temu trener Eddie Howe verjame, da brazilski napadalec ni resneje poškodovan.

Vendar pa kratek čas okrevanja ne bo koristil Joelintonovim možnostim za hitro vrnitev, medtem ko je Anthony Gordon kaznovan za prihajajočo tekmo Premier lige in preizkušnjo Newcastla z West Ham Unitedom. Na tej tekmi naj bi bil pripravljen zamenjati poškodovanega Harveyja Barnesa.

PSG

PSG je v prejšnjem krogu francoske Ligue 1 igral povsem presenetljivo, saj je remiziral v gosteh s Clermontom 0:0. Čeprav so bili po vseh statističnih parametrih na tej tekmi boljši tekmec, jim ni uspelo prebiti zidu domačih in vpisati zmage.

V prejšnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov jim je uspelo doma z 2:0 premagati Borussio Dortmund. Povedli so na začetku drugega polčasa z golom iz enajstmetrovke Kyliana Mbappeja, prednost pa so podvojili v 58. minuti, ko je Vitinha našel Achrafa Hakimija, ki se je po preigravanju vpisal med strelce.

V prvenstvu trenutno zasedajo peto mesto na lestvici z 12 točkami, dvema manj od prvouvrščenega Monaca. Na zadnjih petih tekmah so zabeležili tri zmage en remi in po en poraz.

Zvezdnik PSG-ja Kylian Mbappe je odigral vseh 90 minut proti Clermontu, potem ko je okreval po težavah z gležnjem, mladi levi bočni branilec Nuno Mendes pa je bil operiran zaradi težave s stegensko mišico in ne bo igral do leta 2024. Marco Asensio in Presnel Kimpembe sta v bolnišnici z Mendesom, medtem ko vratar Sergio Rico še vedno okreva po poškodbi glave. Prav tako je zaradi težav s križem vprašljiv vratar Keylor Navas.

Po bledi predstavi prejšnji konec tedna bo trener Luis Enrique nedvomno poklical Manuela Ugarteja in najstnika Warrena Zaire-Emeryja na sredini igrišča, medtem ko se bo Bradley Barcola skoraj zagotovo umaknil, da ustvari prostor za povratnika Lucasa Hernandeza.

H2H

Zanimivo je, da bo to prvi medsebojni dvoboj.

Poškodbe in odsotnosti

Newcastle: Harvey Barnes, Joe Willock, Sven Botman, Joelinton in Callum Wilson.
PSG: Marco Asensio, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes, Keylor Navas in Sergio Rico.

Pričakovani postavi

Newcastle (4-3-3): Pope; Trippier, Schar, Lascelles, Burn; Longstaff, Tonali, Guimaraes; Almiron, Isak, Gordon

PSG (4-3-3): Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Skriniar, Hernandez; Vitinha, Ugarte, Zaire-Emery; Dembele, Kolo Muani, Mbappe

Stavni nasvet

Na tej tekmi ni izrazitega favorita, po našem mnenju pa je PSG bližje zmagi zaradi več izkušenj v Ligi prvakov. Ne moremo pa z gotovostjo staviti na zmago gostov, saj ima Newcastle prednost domačega igrišča. Zato stavimo na remi ali zmago PSG, ob vsaj dveh doseženih zadetkih na tekmi, saj se pričakuje bolj odprta igra.

Začetek tekme: sreda,  4.10.2023, 21.00

Namig: remi/PSG & več kot 1.5 gola

Kvota (v času pisanja): 1.85

Stavnica: Ivibet

>> stavni nasveti za danes <<

100% do 150€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave