X

Stavni nasveti: Newcastle – Leicester 10.01.2023, 21.00

V prvi četrtfinalni tekmi pokala EFL se bosta na stadionu Saint James Park srečala Newcastle in Leicester.

Favorit v tej tekmi je domačin zaradi prikazane igre v dosedanjem delu sezone. Na drugi strani lisice niso na ravni prejšnjih let in so trenutno v spodnjem delu prvoligaške lestvice.

Newcastle

Nogometaši Newcastla so trenutno v rahlem padcu forme, saj na prejšnjih treh tekmah (1 tekma v pokalu FA in 2 v Premier ligi) niso zabeležili zmage. Resda so na pokalni tekmi nastopili s polovico rezervne ekipa, medtem ko proti prvouvrščenemu Arsenalu niso bili favoriti, a so vseeno osvojili dragoceno točko. Le remi z Leedsom lahko štejemo za neuspeh.

V ligi so zadnji poraz doživeli avgusta, do remija proti ekipi z Elland Roada pa so nanizali šest zmag, od tega eno proti Leicestru, in to v gosteh z 0:3.

Alexander Isak je končno okreval po poškodbi in bo verjetno v veliko pomoč v napadalnem delu ekipe Eddieja Howea. Žal trener srak še vedno ne bo mogel računati na Kraftha, Shelveya in Targetta, Saint-Maximin pa ima minimalne možnosti za nastop.

Leicester

Moštvo Brendana Rodgersa je v pokalu FA z minimalno zmago 2:1 premagalo četrtoligaša Gillingham, v prvenstvu pa je nanizalo tri poraze. Trenutno so na 13. mestu in imajo le dve točki prednosti pred ekipami v območju izpada.

V letošnji sezoni niso na zavidljivi ravni, v Premier ligi so izgubili kar 11 tekem, več porazov od njih ima le Southampton (12). Najboljši strelec in najboljši kreator ekipe je James Maddison s kar sedmimi goli in štirimi podajami, ki pa verjetno še ne bo nared za to tekmo, saj je že nekaj časa poškodovan.

Ob njem trener Lisic ne more računati na Pereiro, Justina, Evansa, Dewsbury-Halla in Bertranda, pod vprašajem sta tudi Praet in Soumare.

H2H

Na predhodnih štirih tekmah so srake trikrat slavile, lisice pa enkrat.

Pričakovani postavi

Newcastle (4-3-3): Pope; Trippier, Lascelles, Botman, Burn; Longstaff, Willock, Guimaraes; Almiron, Isak, Joelinton

Leicester (4-2-3-1): Ward; Castagne, Soyuncu, Faes, Thomas; Tielemans, Ndidi; Barnes, Perez, Iheanacho; Vardy

Stavni nasvet

Newcastle je velik favorit na tej tekmi in verjamemo, da bodo ob zmagi dosegli vsaj dva zadetka, saj so trenutno veliko boljša ekipa od nasprotnika.

Datum: 10.01.2023, 21.00

Namig: Newcastle zmaga in skupno število golov več kot 1,5 – Da

Kvota: 1.84

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave