X

Stavni nasveti: Liverpool – Leeds 29.10.2022, 20.45

Štirinajsti krog Premier League se začenja v soboto, ko bo odigranih osem tekem. Na zadnji tekmi dneva bodo nogometaši Liverpoola gostili Leeds, začetek dvoboja na Anfieldu pa je predviden ob 20.45 uri.

Ekipa Jurgena Kloppa si je v sredo zagotovila nastop v izločilnem delu Lige prvakov in se lahko popolnoma osredotoči na domače tekmovanje. Na drugi strani so pavi v hudi rezultatski krizi, zato ta tekma ne bo v idealnem trenutku zanje.

Liverpool

Nogometaši Liverpoola so zmagali na štirih od zadnjih petih tekem v vseh tekmovanjih, a jih je edini poraz v tem obdobju močno prizadel. Prejšnjo soboto jih je z 1:0 premagal zadnjeuvrščeni Nottingham Forest, kar je razjezilo njihove navijače.

Vseeno so že v sredo dosegli pomembno zmago v Amsterdamu proti Ajaxu s 3:0 in se uvrstili med 16 najboljših ekip Lige prvakov. Še pomembneje, na tej tekmi sta zadela Mohamed Salah in Darwin Nunez. Zelo pomembno je, da ta dva igralca redno dosegata zadetke, saj so rezultati Liverpoola neposredno odvisni od njune produktivnosti.

Kar lahko skrbi trenerja Kloppa, je poškodba kapetana Jordana Hendersona. Če je poškodba resna, se bo na seznamu poškodovanih pridružil Luisu Diazu, Arthurju in Diogu Joti, ki so že nekaj časa odsotni.

Leeds

Na drugi strani je Leeds prejšnji teden doživel četrti zaporedni poraz v Premier ligi. Fulham je slavil na Elland Roadu, tako da so pavi zdaj na 18. mestu z vsega devetimi točkami, z enakim številom točk kot Nottingham Forest in Wolves.

Nogometaši Leedsa so zadnjo zmago v Premier ligi dosegli 21. avgusta. Od takrat so zabeležili dva remija in šest neuspehov. Obrambna linija te ekipe je precej ranljiva, še posebej na gostovanjih. Na vsakem od zadnjih treh gostovanj so prejeli vsaj dva zadetka. Na Anfieldu so bili poraženi na zadnjih petih tekmah, zato nimajo veliko razlogov za upanje na pozitiven rezultat v tem obračunu.

Adam Forshaw in Stuart Dallas sta še vedno poškodovana, medtem ko Archie Gray in Tyler Adams verjetno ne bosta del začetne enajsterice.

H2H

V lanski sezoni je Liverpool obakrat prepričljivo slavil proti Leedsu. Na Elland Roadu je bilo 3:0c  na Anfieldu pa kar 6:0!

Pričakovani postavi

Liverpool (4-2-3-1): Alisson; Robertson, Van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold; Fabinho, Thiago; Carvalho, Salah, Firmino; Nunez

Leeds (4-2-3-1): Meslier; Strujik, Cooper, Koch, Ayling; Roca, Greenwood; Harrison, Aaronson, Sinisterra; Rodrigo

Stavni nasvet

Od Liverpoola pričakujemo lahko zmago. Pričakujemo učinkovito igro napadalcev domačega moštva.

Datum in ura: 29.10.2022, 20.45

Napoved: Liverpool vsota golov več kot 2.5

Kvota: 1.83

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave