X

Stavni nasveti: Lille – PSG 21.08.2022, 20.45

V derbiju tretjega kroga francoske Ligue 1 bomo spremljali dvoboj zadnjih dveh prvakov, ko se bosta pomerila Lille in Paris Saint-Germain. Začetek dvoboja na stadionu Pierre-Mauroy bo v nedeljo ob 20.45.

Svetniki so silovito pričeli z novo sezono in pričakovano zabeležili dve zmagi, medtem pa je Lille zabeležil zmago in remi. PSG je prejšnjo sezono bil dokaj zanesljiv v medsebojnih dvobojih, zato bo zanimivo videti, če bodo nadaljevali s tradicijo.

Lille

Lille je novo sezono pričel na najboljši mogoči način. Auxerre so pred domačimi navijači razbili s 4:1 in spomnili na tekme iz sezone 2020/21, ko so bili prvaki. Jonathan David je zabil dva gola in eno podajo, Remy Cabella je bil navdihnjen in skreiral dva gola.

V zadnjem krogu so na gostovanju pri Nantesu remizirali z 1:1. Izgubljali so z 0:1, 15 minut pred koncem pa so uspeli izenačiti in za popoln preobrat niso imeli več moči. Izbranci trenerja Paula Fonsece so tudi na tej tekmi igrali ofenzivno, ustvarili so si nekaj priložnosti, a realizacija ni bila na želeni ravni.

Edina težava strokovnega štaba pred dvobojem s Paris Saint-Germainom je poškodba levega bočnega branilca Thiaga Djala, namesto njega pa bo verjetno začel Gabriel Gudmundsson. Obstaja določena možnost, da bo Bafode Diakite med igralci v začetni postavi.

Paris Saint-Germain

Kazenska ekspedicija iz Pariza se je neusmiljeno podala na nov pohod. V gosteh so premagali Clermont s 5:0, pred svojimi navijači pa Montpellier s 5:2 in znova dokazali, kar že vsi dobro vedo – da so trenutno daleč najmočnejša ekipa v Franciji.

Neymar je že vpisal po tri gole in podaje, Messi je zabil gol manj, zato igralci trenerja Christopha Galtiera na prihajajočo tekmo potujejo kot izraziti in absolutni favoriti. V zadnjih štirih domačih ligaških tekmah so zabili najmanj štiri zadetke in zanimivo je, da so v vsaki od teh tekem vodili tudi na polčasu.

Timo Kehrer je med tednom zapustil klub. Odšel je v West Ham in njegov odhod lahko nekoliko oslabi obrambo PSG, a ima strokovni štab dovolj igralcev, da to nadoknadi.

H2H

Paris Saint-Germain je kot domačin premagal Lille z 2:1 v prejšnji sezoni, medtem pa je kot gost bil zelo dominanten s 5:1.

Pričakovani postavi

Lille (4-2-3-1): Jardim; Gudmundsson, Ribeiro, Fonte, Zedadka; Gomes, Andre; Bamba, Cabella, David; Bayo

Paris Saint-Germain (3-4-1-2): Donnarumma; Kimpembe, Marquinhos, Ramos; Mendes, Vitinha, Verratti, Hakimi; Messi; Neymar, Mbappe

Stavni nasvet

Datum in čas: 21.08.2022, 20.45

Namig: PSG doseže gol v obeh polčasih – da

Kvota: 1.91

Stavnica: 22Bet

Verjamemo, da je PSG v tem trenutku premočen za vse tekmece v francoski ligi. Zato verjamemo, da bodo brez težav premagali Lille in bodo v vsakem polčasu dosegli vsaj en zadetek.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave