X

Stavni nasveti: Leeds United – Manchester City 28.12.2022, 21.00

Tekma na Elland Roadu bo zaključila ta 17. krog tekem v Premier ligi in upamo, da bo to vrhunska tekma za ogled.

Leeds United

Leeds United je v zadnjih tednih precej zanimiva ekipa. Njihove tekme so polne zadetkov in ponujajo veliko zabave. Na zadnjih štirih tekmah Leedsa smo videli 22 golov, kar je 5,5 gola na tekmo.

Njihova forma trenutno ni najboljša. Leeds je bil od konca avgusta do konca oktobra osem tekem brez zmage. Nato so prikazali neverjetno predstavo proti Liverpoolu na Anfieldu in po tem so premagali Bournemouth v neverjetni tekmi, ki se je končala s 4:3.

Pred premorom za svetovno prvenstvo so izgubili proti Tottenhamu v še eni osupljivi tekmi s 4:3. Vodili so z 2:1 in 3:2, vendar so v zadnjih 10 minutah prejeli dva zadetka.

Leeds lahko zadene, vendar je Leeds tudi porazen v obrambi. Na štirih tekmah v tej sezoni jim ni uspelo zadeti, a so tudi lastno mrežo le dvakrat ohranili nedotaknjeno. Na 14 tekmah te sezone so devetkrat prejeli dva ali več golov.

Moštvo iz Yorkshira je po 14 tekmah trenutno na 15. mestu na lestvici s 15 točkami in štirimi zmagami. Doma so osvojili 11 od 15 točk.

Manchester City

Man City has the best attack in the league with 40 goals scored and the third-best defence with 14 goals conceded. They failed to score in only one game (against Liverpool) and but recently they are struggling with keeping a clean sheet. They kept only one in the last five games.

Tako Arsenal kot Liverpool sta zmagala na svojih tekmah, zato je Man City pod pritiskom in mora pobrati vse tri točke na Elland Roadu. Po zmagi Newcastla so zdrsnili na 3. mesto na lestvici in imajo zdaj osem točk manj od Arsenala, s tekmo manj.

Pepova ekipa je zadnjo tekmo v Premier ligi pred premorom zaradi svetovnega prvenstva izgubila proti Brentfordu doma, v tej sezoni pa so se njegovi igralci na vsak slab rezultat odzvali z odličnimi predstavami. Po vsakem porazu ali remiju v tej sezoni je Man City na naslednji tekmi dosegel tri gole ali več.

Man City ima najboljši napad v ligi s 40 doseženimi goli in tretjo najboljšo obrambo s 14 prejetimi goli. Le na eni tekmi jim ni uspelo zadeti (proti Liverpoolu), v zadnjem času pa se borijo, da bi ohranili nedotaknjeno mrežo. Na zadnjih petih tekmah jim je to uspelo le enkrat.

H2H

V prejšnjih dveh sezonah so igrali štirikrat in Man City ima dve zmagi, Leeds Utd eno, ena tekma pa se je končala z remijem. Tri tekme so se končale z več kot 2,5 gola. Na dveh tekmah prejšnje sezone je Man City proti Leedsu dosegel 11 golov.

Poškodbe in odsotnosti

Leeds United: Stuart Dallas in Luis Sinisterra sta poškodovana. Tyler Adams je kaznovan. Illan Meslier pa vprašljiv.

Man City: Kalvin Phillips in Ruben Dias nista na voljo. Julian Alvarez bo verjetno izpustil srečanje.

Stavni nasvet

Na Elland Roadu pričakujemo dve stvari – gole in Manchester City osvoji tri točke. Branilec naslova si ne sme privoščiti izgubo točk na dveh zaporednih tekmah v ligi in z zmagami Arsenala, Newcastla in Liverpoola je pod majhnim pritiskom.

Leeds je brez Tylerja Adamsa v sredini in to je lahko velik problem za Jesseja Marscha.

Datum: četrtek, 28.12.2022, 21.00

Namig: Man City zmaga & več kot 3,5 gola 

Kvota: 2.15

Stavnica20bet

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
stave-online:
Podobne objave