UFC 274 Oliveira vs. Gaethje – stavna napoved 8.05.2022

stave-online
7 maja, 2022
640 Views

UFC 274 se bo danes ponoči odvijal v Footprint Center v Phoenixu. Videli bomo veliko zanimivih dvobojev in upamo tudi na nekaj atraktivnih nokavtov.

Kot običajno so naši strokovnjaki za stave za vas izbrali nekaj najbolj razburljivih dvobojev, tokrat pa nam je v oči padla predvsem glavna borba večera.

Na UFC 274 lahko stavite na praktično vseh večjih stavnicah, in če registrirate nov račun pri kateri od priporočenih športnih stavnic, lahko dobite tudi donosen bonus dobrodošlice za nove stranke.

Charles Oliveira proti Justinu Gaethjeju

Glavni boj večera, ki naj bi bil za boj za prvaka lahke kategorije med Oliveiro in Gaethjejem, bo imel nekoliko drugačen razplet. Ker ima Oliveira več kilogramov od sprejemljivega, bo v primeru zmage prvak lahko postal le Gaethje, medtem ko je Oliveira kaznovan s strani UFC. Podobno se je prejšnji teden zgodilo Fontu.

Oliveira je vrhunski borec BJJ, in ima največ zmag s prekinitvijo (submissions) v zgodovini UFC. Odkar se je začel boriti v lahki kategoriji, je zabeležil 10 zmag, še posebej pa so navdušili njegovi zadnji trije dvoboji proti vrhunskim nasprotnikom. Od teh desetih zmag je le boj proti Fergusonu trajal do odločitve sodnikov. Oliveira je močno izboljšal svojo držo, nizal je težke nizke udarce z nogami, medtem ko je Chandlerja z odlično kombinacijo poslal na parter. Oliveira ima odličen ritem in pritisk in s tem pritisne nasprotnika ob kletko, kjer izkoristi odličen prehod in boj prenese na tla.

Kar se tiče Gaethjeja, je odličen rokoborec, vendar pa to le redko uporablja. Rad ima odprte borbe in se je odlično izkazal z vidika obrambe proti rokoborcem. Njegova K.O. moč je tudi njegova najmočnejša prednost. V boju proti Fergusonu je Justin pokazal ves svoj velik talent in premagal Fergusona, ki sicer slovi kot eden od borcev, ki se bori do konca. Toda proti Khabibu ni bil svoj, ali pa je bil preprosto Khabib nivo nad vsemi. Navsezadnje je njegov grapling slab, in če bo boj šel na tla, bo v težavah. Največja težava za Justina je lahko kondicija. Je pa odvisno od tega, kako je fizično pripravljen.

Še nekaj dejstev o borcih in borbi:

Oliveira: 32 let, 32W-8L-1NC, 20SUB, višina 180 cm, doseg 188 cm.
Gaethje: 33 let, 23W-3L, 19K.O, višina 180 cm, doseg 179 cm.

Tekma se prične ob 04.00, v noči s sobote na nedeljo.

Charles Oliveira vs Justin Gaethje stavna napoved

Oliveira je pravi prvak, a če Gaethje želi do pasu, je to zanj idealna priložnost. Ima izkušnje, in njegov stil lahko unovči proti Oliveiri. Zaradi tega, pa tudi zaradi odlične kvote, smo se odločili, da vam predlagamo, da stavite na zmago Gaethjea!

Stava: Gaethje to win
Kvota: 2.65
Stavnica: Bet365

Author stave-online

Leave a comment