Stavni nasveti: ZDA – Kanada, 10.9.2023, 10.30

stave-online
10 septembra, 2023
60 Views
stavni nasveti košarka

Za tretje mesto in bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v košarki se bosta srečali ekipi Združenih držav Amerike in Kanade. Po mnenju mnogih, bi morali to tekmo videti v finalu, a sta Nemčija in Srbija pokazali, kako dobra in kakovostna košarka se igra v Evropi, tako da se bosta ZDA in Kanada borili za bron.

Kvote

ZDA vs Kanada: 1.34 / 3.24

Vsota točk več/manj (190.5): 1.9 / 1.88

Hendikep (-7.5/+7.5): 1.98 / 1.81

Kvote prek stavnice 22Bet.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

ZDA

Američani so na to prvenstvo prišli z zelo pomlajeno ekipo brez svojih največjih NBA zvezdnikov, a vseeno je ta ekipa “na papirju” najmočnejša od vseh na prvenstvu. Se je pa do sedaj že neštetokrat pokazalo, da se ne igra samo z imeni, ampak da je zelo pomembna celotna ekipa in njena uravnoteženost ter disciplina v igri. Ekipa Steva Kerra je na tem prvenstvu pokazala veliko pomanjkljivosti, predvsem na tekmah proti Litvi in nazadnje tudi proti Nemčiji. Čeprav so atletsko zelo dobri in ofenzivno močni, je njihova velika pomanjkljivost obramba, to je “nezainteresiranost” za obrambo. Igrajo v zelo hitrem ritmu, odločajo o svojih akcijah v prvih sekundah napada in se zaletijo nasprotnika. Ena od velikih težav ZDA je težava s taktično disciplino, ki jo je nemška reprezentanca izdatno izkoristila.

Vodji ekipe ZDA sta Anthony Edwards in Jalen Brunson, ki prevzemata odgovornost v ključnih trenutkih tekme. ZDA so vso svojo moč pokazale v finišu proti Nemčiji, ko so v kratkem času s krepitvijo obrambe “izničile” nemško prednost 13 točk in se znašle v položaju za zmago. Vendar se je, na njihovo žalost, pojavil Andreas Obst in odločil tekmo. Pri ZDA je bil najbolj učinkovit Edwards s 23 točkami, Reaves pa je dodal 21 točk. Selekcija ZDA se zelo muči, ko se nasprotnik pravočasno vrne v obrambo in stoji v coni, predvsem z vidika, da ji met za tri točke na tem prvenstvu ne služi. Brandona Ingrama v polfinalu ni bilo v postavi ZDA, ker je bil poškodovan in verjetno ne bo igral niti na tekmi proti Kanadi.

Kanada

Kanadska selekcija je prava osvežitev na tem prvenstvu in zagotovo bodo dali vse od sebe za zmago in tretje mesto, kar bi bil za kanadsko moštvo velik uspeh. Čeprav so v polfinalu proti Srbiji odigrali odlično tekmo, niso imeli možnosti. Od prve minute je Srbija vršila pritisk in nadzorovala celotno tekmo. Težava za Kanado so bile osebne napake v prvi četrtini vodje ekipe SGA in Dillona Brooksa, ki je gonilna sila obrambe. Niso se mogli navaditi na intenzivnost srbske obrambe in na koncu so bili zasluženo poraženi. SGA se je na tem prvenstvu izkazal kot pravi vodja ekipe, ki je Kanado pognal naprej. Poleg njega dobro igra tudi RJ Barret, ki odlično prispeva na obeh koncih. Največja težava Kanade pa je pomanjkanje širine in veliko neravnovesje med igralci lige NBA in igralci, ki prihajajo s klopi.

Kanadčani so svoje kvalitete pokazali proti Franciji in Španiji, ko so odigrali najboljši tekmi turnirja. Francijo so premagali za 30 točk, Špance pa kljub 12 točkam zaostanka na začetku zadnje četrtine. Kanada tako kot ZDA igra zelo hitro in v povprečju dosega 94,7 točke, medtem ko so Američani s 102,6 točke najučinkovitejši. Svoje akcije rešujejo v zgodnjem napadu, izsilijo tranzicijo in imajo  številne mete za tri točke.

H2H

11.09.22 – Kanada : ZDA – 80:84

26.08.19 – ZDA : Kanada – 84:68

25.07.11 – ZDA : Kanada – 108:111

Poškodbe in odsotnosti

ZDA: Ingram.

Kanada: -.

Stavni nasvet

ZDA in Kanada sta dve reprezentanci, ki igrata v ultra hitrem ritmu in stremita k NBA stilu košarke. Brez prehude obrambe rešujejo akcije v zgodnjem napadu. Zato pričakujemo, da bo ta tekma zelo atraktivna in da se bo končala z velikim številom točk.

Začetek: nedelja, 10.9.2023, 10:30

Namig: več kot 188.5 točk.

Kvota: 1.727

Stavnica: 22bet

>> Nemčija – Srbija analiza <<

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment