Stavni nasveti: Nemčija – Srbija, 10.9.2023, 14.40

stave-online
10 septembra, 2023
70 Views
stavni nasveti košarka

V finalu svetovnega prvenstva v košarki se bosta srečali reprezentanci Nemčije in Srbije. Dve reprezentanci, ki jima pred začetkom turnirja nihče ni dajal velikih možnosti. A to sta tudi dve reprezentanci, ki sta doslej na prvenstvu pokazali največ, predvsem ekipna košarka na obeh koncih igrišča. Kje se bo slavilo, v Beogradu ali Berlinu, bomo še videli!

Kvote

Nemčija vs Srbija: 1.904 / 1.896

Vsota točk več/manj (175.5): 1.99 / 1.8

Hendikep (-1.5/+1.5): 2.07 / 1.74

Kvote prek stavnice 22bet.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Nemčija

Reprezentanca Nemčije je od vseh ekip na tem prvenstvu pokazala največ in se zasluženo uvrstila v finale ter boj za pokal zmagovalca in zlato medaljo. To je zagotovo njihov največji uspeh doslej, do sedaj pa imajo v svoji zgodovini le eno bronasto kolajno. Pod vodstvom Dirka Nowitzkega so v Indianapolisu dosegli tretje mesto, pokal pa je tedaj osvojila reprezentanca Srbije, takrat še Jugoslavije. Zdaj je na parketu nova in moderna nemška selekcija, katere temelje je postavil Svetislav Pešić, ki je bil dolgo časa selektor Nemčije.

Nemčija je edina reprezentanca na tem prvenstvu, ki nima niti enega poraza, v finalu pa bodo poskušali ta niz nadaljevati in odlično igro kronati s pokalom. V prvi fazi so vsem takoj dali vedeti, da lahko gredo do konca. V dvoboju z Japonsko so ostali brez Franza Wagnerja, ki je eden najboljših igralcev, a tudi brez njega so premagali nevarni Avstralijo in Finsko, nato Gruzijo in Slovenijo ter se uvrstili v četrtfinale proti Latviji. Nemci so ekipa, ki igra dobro na obeh straneh igrišča v odličnem ritmu. So ena izmed ekip, ki igrajo najboljšo obrambo in tudi najboljši napad. Proti Latviji se je vrnil Franz Wagner in pokazal vse svoje kvalitete, a so bili še vedno preveč odvisni od Dennisa Schroderja, ki je alfa in omega ekipe. Schroder je proti Latviji odigral eno najslabših tekem v karieri. Iz igre je metal neverjetnih 4/26 in svojo ekipo pripeljal na rob izpada. Na tej tekmi in tudi na tekmi proti ZDA se je videlo, da Dennis v igri ne pozna srednje poti, ali je vrhunski ali pa obupen.

V polfinalu so proti ZDA odigrali najboljšo tekmo na turnirju in izločili “dream team”. V pravem NBA ritmu so premagali Američane s 113:111. Trije igralci so za Nemčijo dosegli več kot 20 točk. Največje presenečenje in najboljši igralec na tekmi pa je bil Andreas Obst, ki je dosegel 24 točk, dodal 6 podaj in zadel trojko v odločilnem delu tekme. Poleg Obsta sta se izkazala še Franz Wagner z 22 in Thies z 21 točkami. Nekajkrat je Nemcem uspelo obrambo dvigniti na višjo raven in priti na +10 razlike, kar je bilo na koncu ključnega pomena. V zadnjih minutah so Američani dvignili tempo, povečali agresivnost in zelo hitro z -12 prešli na -1. Toda taktično so Nemci igrali pametno in to tekmo dobili s točkami Obsta in Schroderja.

Proti Srbiji pričakujemo precej drugačno tekmo, saj Srbija veliko pozornosti posveča obrambi in zelo dobro brani tranzicijo ter mete z razdalje.

Srbija

Srbska reprezentanca se po letu 2014 vrača v finale svetovnega prvenstva in ima priložnost za rekordni šesti naslov. Na prvenstvo so prišli z zelo oslabljeno ekipo, brez Nikole Jokića, ki je trenutno najboljši košarkar na planetu. A poleg Jokića ni bilo še nekaj zelo pomembnih igralcev za reprezentanco Srbije. Najprej manjka Vasilije Micić, ki je bil vrsto let najboljši playmaker v Evropi. Manjkajo pa tudi Kalinić, Lučić, Pokuševski.

Srbija je prvi del prvenstva odigrala precej spremenljivo. Precej so se namučili v dvoboju s Portorikom, kjer so v drugem polčasu izginili s parketa, a bili dovolj dobri za zmago. Velika nihanja v igri in prazne minute pa so izstavile račun na tekmi z Italijo, kjer so izpustili 16 točk razlike in bili poraženi od italijanske selekcije. Ta poraz in poškodba Boriše Simanića sta dodatno povezala srbsko reprezentanco, ki je začela igrati maksimalno zbrano. Posebej dramatična je bila situacija v primeru Boriše Simanića, ki je po dvoboju z Južnim Sudanom ostal brez ledvice in je bil v življenjski nevarnosti. To je dodaten motiv za srbsko reprezentanco, da se čim bolje pripravi in odigra.

Po tekmi z Italijo so v tekmi z Dominikansko republiko, ki je neposredno odločala o četrtfinalistu, pokazali vso svojo moč. Po zmagi nad ZDA je bila Litva polna samozavesti in v odličnem ritmu, a so jim izbranci Svetislava Pešića v četrtfinalu dali pravo lekcijo. Litovsko reprezentanco so omejili na le 68 točk. Podobno je bilo v polfinalu proti Kanadi, kjer je Srbija nadzorovala tekmo od prve do zadnje minute, Kanadčani pa niso mogli odgovoriti na intenzivnost in pritisk srbske reprezentance.

Proti Litvi in Kanadi je Bogdan Bogdanović igral kot pravi vodja, prevzemal odgovornost in zadeval ter se poigraval s soigralci. Nikola Milutinov je pravi zid pod košem, znova pa je pokazal, da je NBA-kaliber. Najprej je dominiral nad Valanciunasom, nato pa nad Powellom in Olynikom, ki sta bila ob njem videti popolnoma nemočna. Posebej velja omeniti Alekso Avramovića, ki krade “žive” žoge branilcem nasprotnih ekip. Poskrbel je, da je SGA ponorel in je bil v prvem polčasu več na klopi kot v igri. Poleg Avramovića v obrambi dobro igra tudi Dobrić, ki je imel proti Kanadi velik ofenzivni prispevek.

Vsi srbski igralci imajo svojo vlogo in vsi dobijo določeno minutažo. Ta širina in timski duh sta največji kvaliteti Srbije. Imeli so nekaj ur več za počitek kot Nemčija, kar lahko igra na tej tekmi veliko vlogo. Tudi trener Pešić je že osvojil to lovoriko in ima izkušnje, ki so lahko ključne na tej tekmi.

H2H

 20.81.22 – Nemčija : Srbija – 56:83

02.07.18 – Srbija : Nemčija – 81:88

23.02.18 – Nemčija : Srbija – 79:74

Poškodbe in odsotnosti

Nemčija: brez.

Srbija: Simanić.

Stavni nasvet

Nemčija je odigrala fantastično tekmo proti ZDA, kjer je zadela skoraj vse, doživela pa je tudi veliko čustveno in fizično izčrpavanje. Z ZDA so tekli 40 minut, imeli pa so 4 ure manj za počitek kot srbska selekcija, ki igra z več igralci v rotaciji kot Nemčija. Menimo, da bo Srbija zmagala na tej tekmi, predvsem zaradi obrambe in kontrole ritma, pa tudi zaradi možnosti, da se fizično kosa z Nemčijo. Poleg tega ima Srbija na klopi trenerja, ki je že zmagoval na velikih tekmovanjih in ima ogromno izkušenj.

Začetek: nedelja, 10.9.2023, 14:40

Namig: Srbija zmaga (redni del)

Kvota: 1.896

Stavnica: 22bet

>> ZDA – Kanada analiza <<

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment