Stavni nasveti: Španija – Kostarika 23.11.2022, 17.00

stave-online
23 novembra, 2022
265 Views
Španija - Kostarika

V drugem dvoboju prvega kroga skupine E na svetovnem prvenstvu se bosta pomerili Španija in Kostarika. Dvoboj na stadionu Al Thumama bo na sporedu 23. novembra ob 17. uri.

Španija

Španska reprezentanca, po predčasnem izpadu na svetovnem prvenstvu v Rusiji, že v osmini finala proti domači ekipi, v Katar potuje z veliko vnemo in željo po preboju dlje kot pred štirimi leti.

Neposredno so se uvrstili na tekmovanje najboljših svetovnih reprezentanc, v kvalifikacijah pa so se srdito borili s Švedsko in šele v neposrednem obračunu s to skandinavsko reprezentanco v zadnjem krogu potrdili svojo uvrstitev.

Španci so dobre igre nadaljevali tudi v novi izvedbi Lige narodov, ki se je začela junija. Na štirih tekmah so osvojili osem točk in so trenutno na prvem mestu v konkurenci Portugalske, Švice in Češke.

Barcelonina talentirana vezista Pedri in Gavi bi morala biti vodilna igralca v Katarju, Ferran Torres in Alvaro Morata pa bosta vodila napad.

Kostarika

Kostaričani so ena zadnjih reprezentanc, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo. Morali so igrati končnico proti Novi Zelandiji, v kateri so zmagali z 1:0 z zgodnjim golom Joela Campbella.

Za to reprezentanco bo to tretje zaporedno svetovno prvenstvo, najboljši rezultat pa so dosegli pred osmimi leti v Braziliji, ko so se uvrstili v četrtfinale, kjer jih je po enajstmetrovkah izločila Nizozemska.

Poleg omenjenega Campbella je daleč najboljši in najbolj znan igralec vratar PSG-ja Keylor Navas, ki je za Kostariko branil na prejšnjih dveh svetovnih prvenstvih.

Kostaričani so pred resnim izzivom, saj sta v tej skupini še Nemčija in Japonska, zato bi bila njihova uvrstitev v nadaljnjo fazo veliko presenečenje.

H2H

Ti dve reprezentanci še nista igrali uradnih tekem.

Stavni nasvet

Prepričani smo, da je kakovost na strani Španije in da bodo to tekmovanje zagotovo odprli z zmago. Po drugi strani pa verjamemo, da ima Kostarika dovolj kakovosti, da ne doživi debakla, zato verjamemo, da skupno število golov na tekmi ne bo preseglo številke tri.

Datum in ura: 23.11.2022, 17.00

Namig: Španija zmaga in vsota golov manj kot 3.5 – da

Kvota: 1.99

Stavnica: 22Bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment