Stavni nasveti: Španija – Finska 13.09.2022, 17:15

stave-online
13 septembra, 2022
46 Views
stavni nasveti košarka

V četrtfinalu Eurobasketa se bosta pomerili selekciji Španije in Finske. Obe sta v osmini finala vpisali pomembni in zahtevni zmagi in se uvrstili v naslednji krog. Sledi najtežja tekma na prvenstvu. Zmagovalec se uvrsti v boj za medalje, poraženec pa gre domov.

Španija

Španci so na letošnji Eurobasket prišli s precej spremenjeno in pomlajeno zasedbo. In njihova pričakovanja pred tem turnirjem niso bila prevelika, vendar so z dobrimi igrami in veliko zmago proti Litvi prišli do priložnosti za boj za medaljo.

V skupini so igrali kar dobro. Z razmerjem med zmagami in porazi 4:1 so se kot prvi uvrstili v osmino finala, kjer jih je čakala nevarna in izkušena Litva. Po velikem boju in podaljšku je zmagala Španija in znova pokazala, da je velika športna sila. In ne glede na to, kakšna je njihova zasedba, so vedno pripravljeni na največje rezultate.

Špance vodijo izvrstni Lorenzo Brown in brata Hernangomez. Oni trije so bili tisti, ki so prinesli tisto veliko zmago proti Litvi. Z 28 točkami je Brown dominiral. Toda tisti del, ki ga je izkušeni Scarriolo vključil v igro Španije, je borba in da ima vsak igralec svojo vlogo ter prispeva k igri svoje reprezentance. Fantje, kot so Brizuela, Farres, Lopez-Arostegio, Parra, opravljajo fantastično delo v obrambi, pa tudi v napadu, ko dobijo priložnost.

Ekipa je odlično zastavljena in pripravljena na največje domete, da pokaže vsem, da prvi postulat športa in košarke vedno zmaga. Ekipa in borba!

Čeprav nimajo Rubia, Llula, Fernandeza, brata Gasol sta končala svojo košarkarsko zgodbo, so ti mladi fantje pravi nasledniki.

Finska

“Volkovi” iz dežele tisočerih jezer se podajajo na misijo, da naredijo največji čudež na tem Eurobasketu. Polfinale ni več daleč in z Laurijem Markkanenom je vse mogoče. Po nekaj letih reprezentančne odsotnosti se je Markkanen vrnil in absolutno dominira na tem Euru.

Finska je v skupini D zasedla drugo mesto in zabeležila dva poraza. Prvega po podaljšku z Izraelom, nato pa jih je s 30 točkami razbila še Srbija. Toda v igri na vse ali nič so premagali hrvaško ekipo, drugič v kratkem času. Markkanen je spet dominiral. Proti zelo močni hrvaški reprezentanci je dosegel 43 točk in zabeležil eno najboljših strelskih predstav v zgodovini prvenstva. Markkanen ima na tem Eurobasketu največjo pomoč v obliki izkušenega strelca Sasuja Salina in Edhona Maxhunie.

Finska je ekipa, ki se močno zanaša na hitro igro in met za tri točke. Španija ni ekipa, ki je ni mogoče premagati, še posebej z dobro razpoloženim Markkanenom, ki svojim soigralcem ustvarja veliko prostora. Finci vedo, kakšna zgodovinska priložnost je pred njimi, in naredili bodo vse, da dobijo to tekmo in napredujejo v polfinale.

H2H

14.09.13 – Španija : Finska – 82:56

22.06.95 – Španija : Finska – 87:74

Pričakovani postavi

Obe ekipi ta dvoboj pričakujeta z najmočnejšo postavo.

Stavni nasvet

Datum in ura: 13. 09. 22 17.15h
Namig: Španija (-4.5)
Kvota: 1.75
Stavnica: 22bet

Obe ekipi imata odlično priložnost za velik preboj. Španci, da pokažejo, da so velika sila tudi brez glavnih igralcev, Finska pa, da doseže največji uspeh. Mislimo pa, da bo tako širina v španski ekipi kot tudi uigranost prišla do izraza na tej tekmi in da bodo zmagali s 5 točkami razlike.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment