Stavni nasveti: Severna Makedonija – Italija, 9.9.2023, 20.45

stave-online
9 septembra, 2023
53 Views
nogomet stavni nasveti

Italija že sodeluje v dirki sledenja v kvalifikacijski skupini C za Euro 2024, saj to soboto gostuje v Skopje, kjer bo obiskala vedno nevarno in neugodno Severno Makedonijo.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Severna Makedonija

Severna Makedonija je svoj račun v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo odprla z zmago z 2:1 nad vedno zahtevnimi Maltežani in nato v drugem krogu doma proti Ukrajini vodila z 2:0. Vendar pa je Ukrajina v drugem polčasu s tremi goli uspela uprizoriti izjemno vrnitev in povsem preobrniti tekmo, tako da so gostitelji ostali praznih rok.

V tretjem krogu so Makedonci odpotovali na Old Trafford, kjer so se pomerili z glavnim favoritom skupine Anglijo in to je bil dan za pozabo, saj so jih Angleži totalno razbili s 7:0. Več golov od Severne Makedonije so do zdaj prejeli le mali Gibraltar, Liechtenstein in San Marino, a Makedonci bodo našli tolažbo v dejstvu, da od leta 2015 niso izgubili treh zaporednih kvalifikacijskih tekem za EP.

Italija

Potem ko je Roberta Mancinija premamila ponudba Savdske Arabije, je italijanski vroči stol zasedel nekdanji trener Napolija Luciano Spalletti, ki bo na čelu selekcije, katere moči so po zmagi v finalu Eura 2020 oslabele.

Italija je do zdaj v teh kvalifikacijah odigrala le dve tekmi zaradi svojih obveznosti v Ligi narodov. Začeli so s porazom z 2:1 proti Angliji, a se nato nekoliko oddolžili z rutinsko zmago nad Malto z 2:0, ki jih trenutno uvršča na tretje mesto v skupini.

Poleg tega bodo Italijani danes imeli dodatno spodbudo, saj se zadnje tekme s Severno Makedonijo dobro spominjajo. V polfinalu končnice kvalifikacij za svetovno prvenstvo je bil poraz z 1:0 usoden. Tako so namreč Makedonci nepričakovano uničili italijanske sanje o Katarju.

H2H

Ti ekipi sta se srečali trikrat v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pri čemer je Italija zmagala le enkrat, to je bilo leta 2016. Drugi dve tekmi sta se končali z neodločenim izidom in zmago Severne Makedonije, zato mora Italija paziti, kako se bo lotila tekme v Skopju.

Poškodbe in odsotnosti

Severna Makedonija: Stefan Ristovski, Darko Churlinov, Valon Ethemi in Marjan Radeski.

Italija: Leonardo Bonucci, Marco Verratti, Jorginho, Domenico Berardi in Gianluca Scamacca.

Stavni nasvet

Severna Makedonija ima vedno možnost, da je nevarna doma, toda po sramotnem porazu proti Angliji s 7:0 in nenehnem sporu med glavnim trenerjem in odsotnim kapetanom Stefanom Ristovskim stvari zanjo pred tokratnim obračunom niso videti rožnate.

Aktualni evropski prvaki Italijani nimajo enake neustavljive moči kot nekoč, a imajo še vedno dovolj kvalitete, da pridejo do zmage na čelu z novim strategom Lucianom Spallettijem, ki upa na zmagovit začetek v svojem kvalifikacijskem debiju.

Začetek tekme: sobota, 9.09.2023, 20.45

Namig: Italija (končni izid in vsota golov < 3,5 – Da)

Kvota (v času pisanja): 1.99

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment