Stavni nasveti: Manchester City – Inter 10.06.2023

stave-online
10 junija, 2023
432 Views

Finale Lige prvakov bo odigrano na stadionu Ataturk Olimpiyat v Istanbulu, kjer se bosta pomerila Manchester City in Inter. Tekma se začne nocoj ob 21:00.

“Meščani” so se v boj za prestol prebili preko RB Leipziga, Bayerna in Real Madrida, medtem ko so “Nerazzurri” izločili Porto, Benfico in AC Milan.

Najboljše kvote za to tekmo smo našli pri priljubljeni stavnici 20bet. Poleg tega je na voljo odličen 20bet bonus za vse novo registrirane uporabnike. Več o tem si preberite tukaj.

Kvote

Končni zmagovalec City / Inter: 1.22 / 3.97

Po rednem delu 1×2: 1.5 / 4.56 / 6.58

Število golov Over/ Under 2.5: 1.8 / 2.06

Oba data gol Da / Ne: 1.97 / 1.84

Kvote prek stavnice 20Bet.

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Manchester City

Manchester City je prejšnjo soboto osvojil FA Cup, kjer je v finalu z 2-1 premagal svoje večne tekmece, Manchester United. Ta zmaga jih poganja v iskanje zgodovinskega trojčka. S kar 31 doseženih zadetkov trenutno vodijo na lestvici najboljšega napada Lige prvakov te sezone, medtem ko je njihova obramba bila prebita le petkrat v 12 tekmah.

Pot Cityja do finala je bila brezhibna, saj niso doživeli niti enega poraza. Premagali so dva od zadnjih treh prejšnjih zmagovalcev tekmovanja v predhodnih krogih, s čimer so pokazali svoje jeklo. V svojem edinem prejšnjem nastopu v finalu Lige prvakov leta 2021 so s tesnim porazom 1-0 proti sovrstnikom iz Premier lige, Chelsea, ostali kratki.

Kyle Walker je doživel manjšo poškodbo in je bil odsoten na torkovem treningu, vendar se pričakuje, da bo pripravljen za prihajajočo tekmo. Nathan Ake, ki se je pred kratkim vrnil po poškodbi, je v finalu FA Cupa nastopil v zaključku tekme in se lahko znajde v začetni postavi za to ključno tekmo. Trener Pep Guardiola verjetno ne bo naredil obsežnih sprememb v ekipi, ki je zmagala proti Manchester Unitedu prejšnji vikend.

Inter

Inter vstopa v to tekmo v solidni formi, saj so izgubili le eno od zadnjih 13 tekem v vseh tekmovanjih, kar se je zgodilo proti Napoliju v Serie A. Zabeležili so 11 zmag in le remi proti Benfici z izidom 3-3 v četrtfinalu Lige prvakov, kar jih je kljub temu poslalo v polfinale. Inter je v svoji skupini Lige prvakov končal kot drugouvrščeni, doživel le dva poraza proti zmagovalcem skupine C, Bayernu iz Münchna, a od takrat v tekmovanju ostal neporažen. Ligo prvakov so v svoji zgodovini osvojili trikrat, nazadnje leta 2010, ko so osvojili trojček.

Henrikh Mkhitaryan je bil odsoten zaradi poškodbe, ki jo je staknil v polfinalu Lige prvakov, vendar bi se lahko vrnil za to tekmo, če bo dovolj pripravljen. Poškodba meča Joaquina Corree, ki jo je staknil v finalu Coppa Italia proti Fiorentini, ga postavlja v negotov položaj za to tekmo.

Milan Skriniar se je vrnil v tekmovalno ekipo Interja proti Torinu na zadnji dan Serie A in bi lahko igral vlogo v tej tekmi. Mattia Zanotti, Valentin Carboni in Alessandro Fontanarosa, za katere se ni pričakovalo, da bodo igrali v tej tekmi, bodo verjetno izpustili tekmo zaradi udeležbe na svetovnem prvenstvu U20.

H2H

Ti dve ekipi se še nikoli nista srečali v uradni tekmi.

Predvideni postavi

Manchester City (3-4-2-1): Ederson; Ake, Dias, Walker; Grealish, Rodri, Stones, Silva; Gundogan, De Bruyne; Haaland

Inter (3-5-2): Onana; Bastoni, Acerbi, Darmian; Dimarco, Brozovic, Calhanoglu, Barella, Dumfries; Martinez, Dzeko

Stavni nasvet

Manchester City je absolutni favorit za zmago na tej tekmi. Kvaliteta njihove igre je v tej sezoni res na najvišji ravni, kar je bilo najbolje videti na tekmah proti močnim ekipam, kot sta Bayern in Real Madrid. Zato pričakujemo učinkovito tekmo, na kateri bodo meščani dosegli več golov. Po drugi strani smo mnenja, da je Inter sposoben doseči vsaj en gol, zato je naš predlog stave, obe ekipi data gol in več kot 2.5 golov na tekmi.

Začetek tekme: 10.06.2023, 21:00

Napoved: Over 2.5 & both teams to score

Kvota: 2.27

Stavnica: 20bet

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment