Stavni nasveti: Kanada – Slovenija, 6.9.2023, 14.30

stave-online
6 septembra, 2023
58 Views
stavni nasveti košarka

Ena najzanimivejših tekem četrtfinala FIBA svetovnega prvenstva v košarki se igra med izbranima vrstama Kanade in Slovenije. Kanada se je v četrtfinale uvrstila preko svetovnih in evropskih prvakov, Slovenci pa v tekmo vstopamo po zasluženem porazu proti Nemčiji.

Kanada

Kanada je bila na robu izpada, a je znova pokazala vso svojo kvaliteto in tekmo proti Špancem, svetovnim in evropskim prvakom, preobrnila in jih izločila iz tega tekmovanja.

Kanadčani so odigrali odlično prvi del prvenstva, kjer so zelo prepričljivo premagali Francijo, Latvijo in Libanon. Močno pa jih je zmotil poraz proti Braziliji, kjer so imeli vse v svojih rokah.

Proti Španiji so igrali tekmo, kjer zmagovalec dobi vse. Španci so jih odlično ujeli v njihove obrambne pasti, imeli nekajkrat tudi dvomestno prednost, natančneje +12 na začetku zadnje četrtine, a to ni bilo dovolj.

Na krilih Shaija Gilgeous-Alexandra in Dillona Brooksa jim je zadnjo četrtino uspelo dobiti s 15 točkami. Od 27 točk v zadnji četrtini jih je SGA dosegel 13, vključno s prostimi meti v kritičnih trenutkih dvoboja, Brooks pa je dosegel 11 točk in bil ključni igralec v obrambi.

Kanada ima v svojem kadru sedem NBA igralcev. Največja kakovost moštva Kanade je njihov obrambni potencial. Nasprotnike zlomijo s svojo obrambo in intenzivnostjo v tem delu. Imajo nekaj igralcev, ki so vrhunski branilci na ravni NBA, v prvi vrsti mislimo na Louja Dorta in Dillona Brooksa. Ta dva bosta imela ključno vlogo na tekmi proti Sloveniji. Dort in Brooks bosta imela nalogo upočasniti Dončića in ga pripraviti do težkih metov.

Kanada igra najboljšo moštveno obrambo na turnirju je samo za Nemčijo in dovoli le 73,4 točke na tekmo, tudi odstotek metov za tri točke imajo visok in imajo 40% moštveni met z razdalje. Posebno pozornost bodo morali posvetiti Miku Tobeyju, ki dobro sodeluje z Dončićem in napada obroč iz kratkega odvajanja, kjer deli tudi podaje na met za tri točke.

Slovenija

Z iztekom prvenstva je slovenska reprezentanca videti boljša in bolj kompaktna. Še posebej se to pozna v obrambnem delu, kjer je Slovenija dvignila intenzivnost in igra veliko boljšo ekipno obrambo.

Gonilna sila je Luka Dončić, ki edini vleče Slovenijo v sam vrh. Slovenci so v skupini F, kjer so dosegli vse zmage, končali na prvem mestu, po vrsti pa so padli Venezuela, Gruzija in Zelenortski otoki.

V ključni tekmi za četrtfinale so brez odlične predstave Luke Dončića, ki je imel težave z osebnimi napakami, premagali Avstralijo. V boju za prvo mesto jih je precej nepričakovano premagala Nemčija, čeprav so imeli v prvi četrtini kar 14 točk prednosti.

Slovenija igra najšibkejšo obrambo od vseh reprezentanc, ki so se prebile med najboljših osem, nasprotniku pa omogoča kar 82 točk na tekmo. Zelo so odvisni od Luke Dončića, ki doseže največ točk med vsemi igralci prvenstva, kar 26,4. Razplet tega dvoboja bo precej odvisen od tega, kako bodo Dončiću sledili soigralci.

Prepelič in Tobey sta konstanta in najbolj produktivna v trikotniku z Dončićem, proti Kanadi pa mora vajeti igre prevzeti še kdo. Jaka Blažič ima težave s poškodbo in je pod vprašajem za to tekmo.

Najprej bosta morala nastopiti izkušena Zoran Dragić in Gregor Hrovat. Hrovat je bil na tekmi proti Avstraliji faktor x, ko je bil Luka na klopi, je vzel žogo in reševal napade. Prav tako pomembno obrambno vlogo igrata Ali Nikolić in Jakob Čebašek, ki morata poleg tega zadevati še odprte mete, saj nasprotnikove obrambe z njihove pozicije najbolj pomagajo pri podvajanju Dončića.

H2H

15.07.08 – Slovenija : Kanada – 86:70

Poškodbe in odsotnosti

Kanada: Murray, Wiggins.

Slovenija: Murić, Čančar, Blažič (?).

Stavni nasvet

Kanada je že odigrala eno tekmo z maksimo “zmagaj ali pojdi domov” in pokazala je resno šampionsko mentaliteto. Pred njimi je še ena težka naloga, predvsem pa morajo pokazati ves svoj obrambni potencial, kjer bodo upočasnili Dončića, a bili aktivni tudi na podajah in na podajah na met za tri, ki jih Luka in Tobey ponujata svojim strelcem. Izkušnje z igranjem na velikih tekmovanjih so na strani Slovenije, kakovost in širina pa sta na strani Kanade in verjamemo, da bodo to izkoristili in prišli do zmage.

Začetek: 6.9.2023, 14.30

Namig: Kanada – 6.5

Kvota: 1.70

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment