Stavni nasveti: Italija – Srbija 19.08.2022

stave-online
19 avgusta, 2022
448 Views
stavni nasveti košarka

V nemškem Hamburgu se bo v petek začel prijateljski košarkarski turnir DBB Supercup, v polfinalu pa se bosta pomerili ekipi Italije in Srbije. Začetek tekme je predviden ob 18. uri.

Četo Svetislava Pešića manj kot 48 ur po tekmi s Slovenijo v Ljubljani čaka precej močan turnir, ki bo služil kot dodatna preizkušnja pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo, pa tudi za septembrski Eurobasket.

Italija

Italijani so na dosedanjih pripravah igrali le s Francijo. Ti dve reprezentanci sta odigrali dve prijateljski tekmi in obakrat so zmagali galski petelini. Zmagovalec prve tekme je bil določen po tesnem zaključku 77:78, v drugi tekmi pa so bili francoski košarkarji precej prepričljivi s 100:68.

Osrednja moč italijanske reprezentance bo izkušeni tandem krilnih košarkarjev Danilo Gallinari – Nicolo Melli, ki ima v tej selekciji največ izkušenj. Tu je mladi Simone Fontecchio, ki zadnje leto igra odlično. Bil je eden najboljših italijanskih igralcev na olimpijskih igrah v Tokiu, v Baskonii pa je s kakovostnimi igrami nadaljeval skozi celotno sezono. Krilni igralec je to poletje podpisal z Utah Jazz.

Selektor Gianmarco Pozzecco ima na voljo solidno ekipo in ta ekipa lahko povzroči velike preglavice na prihajajočem Eurobasketu vsem, ki jih bodo podcenjevali. Tu so še Polonara, Mannion, Tonut, Della Valle in vsi so v svoji karieri odigrali veliko pomembnih tekem.

Srbija

Reprezentanca Srbije je bila v sredo zvečer poražena v tekmi s Slovenijo s 97:92, a je pustila dober vtis. Srbski košarkarji pod vodstvom Nikole Jokića so ves čas odlično parirali tekmecem, v nekaterih trenutkih so imeli rezultatsko prednost in tudi nadzorovali igro.

Prvi vtisi so, da lahko ta srbska ekipa na prihajajočem Eurobasketu naredi veliko. Poleg Jokića je dobro igral tudi playmaker Anadolu Efesa Vasilije Micić, na obeh koncih pa sta veliko prispevala Nikola Kalinić in Vladimir Lučić. Omeniti velja tudi Dejana Davidovca, ki je pokazal visok košarkarski IQ in se zdi, da dobro sodeluje z Jokićem na igrišču.

Ker je tekma z Italijo hitro na sporedu po dvoboju v Stožicah, bo selektor Svetislav Pešić verjetno nekaj igralcev odpočil. S tem bodo svojo minutažo dobili Marko Gudurić, Filip Petrušev in Ognjen Jaramaz, ki proti Sloveniji niso igrali.

H2H

Nazadnje sta se ti dve reprezentanci pomerili lani v kvalifikacijah za olimpijske igre. Čeprav so bili gostitelji in veliki favoriti, so srbski igralci doživeli neprijeten poraz s 102:95 in ostali brez uvrstitve v Tokio.

Stavni nasvet

Datum in čas: 19. 08. 2022 18.00 CET

Namig: Srbija vsota košev več kot 84.5

Kvota: 1.85

Stavnica: 22Bet

Srbski košarkarji so na tekmi proti Sloveniji pokazali, da znajo igrati hitro in dinamično vseh 40 minut. Reprezentančni seznam je poln atletsko in fizično dominantnih igralcev, tako da so sposobni vsakemu nasprotniku doseči veliko točk v zelo kratkem času. Verjamemo, da lahko Italijanom dosežejo tudi 90 ali več točk.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment