Stavni nasvet: Tottenham – Manchester United

stave-online
19 junija, 2020
570 Views
stave danes

Seria A kot Premier Liga ta vikend igrajo prvi krog po pavzi zaradi korona virusa. Začele so se mnoge lige iz top5, katere niso lige petice, dokler se mnogo lig igra v hitrem tempu. Tako če v naslednjem periodu biti veliko kvalitetnih tekem, katere bodo imele value. Tokom tega perioda je važno razporediti denar na pravi način, tj. Voditi račun o bank management. Za današnji tip dneva smo pripravili tekmo angleške Premier Lige med Tottenhamom in Manchester Unitedom. Predlog za stavo na tej tekmi, kot tudi analizo tekme lahko preberete v nadaljevanju teksta.

Tottenham

Tottenham je trenutno šele osmi na lestvici angleške Premier Lige. Zraven tega, izpadli so iz Lige prvakov ter lahko rečemo, da je ta sezona za pozabo. Mourinho je prevzel klub in na začetku je to delovalo dobro. Ampak, mnogo igralcev je bilo poškodovanih na dolgi period, kar je pripeljalo do tega da so v zadnjih šestih tekmah vpisali 4 poraze in 2 remija. Sigurno jim je ta pavza prišla v najboljšem trenutku, da se pozdravijo najboljši igralci, kar se je tudi zgodilo. Za to tekmo jim manjkajo Alli, Tanganga in mladi napadalec Parott. Tottenham te sezone igra tekme na veliko število golov. V povprečju beležijo 3 gole na tekmo, a v 29 odigranih tekem so v 19 tekem odigrali v overu (2.5). V tej tekmi morajo napasti od prve minute saj zaostajajo 7 točk za mestom, kateri vodi v Ligo prvakov, danes pa igrajo proti direktnemu konkuretnu. V kolikor ne zmagajo na današnjem srečanju, bo Liga prvakov nedosegljiva. Sigurno imajo kvaliteten roster ter odlične napadalne rešitve, igrajo doma in mislim, da Manchester ne rabi bit postavljen kot favorit v tej tekmi. Vseeno treba vzeti v obzir, da so se jim tokom pavze pozdravili najboljši igralci Kane in Son. Skupaj 5 igralcev iz začetnih 11 je pozdravljenih, kot tudi nekoliko igralcev iz klopi, ki dobivajo priložnost za igro. Tako da treba v naslednjem period pričakovati boljšo igro Spursev, čeprav bodo mnogi rekli, da je Mourinho zagovornik igre na malo število golov in kontrapadov, a v Tottenhamu je to drugače. Ko je prevzel Tottenham, je prvih 7 tekem končalo v overu. Mourinho vodi Tottenham 25 tekem  in 16 od 25 tekem je odigrano v overu. Da najboljše napadalne rešitve kot so Kane in Son niso bili poškodovani, bi bila ta številka še večja. Nekoliko časa je klasičnega napadalca moral igrati Lucas Moura, zaradi poškodb igralcev na tem igralnem mestu, tako da se ne rabimo čuditi malemu število golov na omenjenih tekmah.

Manchester United

Manchester United je trenutno petouvrščena ekipa in zaostajajo 3 točke za Chelseajem in četrtim mestom, katero vodi v Ligo prvakov. Z obzirom, da sodelujejo v Evropa ligi v kateri so v 1/8 finala slavili proti LASKu z 5-0, lahko oni Ligo prvakov zaslužijo tudi preko tega tekmovanja, oziroma bolje rečeno, oni so eni izmed glavnih favorit za naslov v Evropski ligi. Manchester United je pred prekinitvijo prvenstva bil ena od najboljših ekip kar se tiče forme, saj ne poznajo poraza v zadnjih 11 tekem, a v zadnjih 6 tekmah so vpisali kar 5 zmag. V teh šestih tekmah so dosegli kar 19 golov, kar je več kot 3 na tekmo in to dovolj govori o formi ter ekipe pred pavzo zaradi korona virusa. Tudi oni so padli v poškodbe pred pavzo, imeli so celo 6 poškodovanih igralcev od tega dva najboljša napadalca, Martial in Rashford ter verjetno ključnega igralca na sredini terena (zraven Fernandesa) Paul Pogba. Vsa trojica navedenih so uspeli sanirati poškodbe tekom pavze, kar bo sigurno velikega pomena v nadaljevanju sezone. Edini igralec, kateri je vprašljiv na današnji tekmi je Phil Jones, kateri bo najverjetneje na klopi za rezervne igralce. Manchester je od prihoda Brune Fernandesa kreiral mnogo več šans za gol, z obzirom pa, da se pričakuje nastop Pogbe, je nekaj sigurno, da bo tudi danes veliko šans za gol. Pričakujem, da bodo zabili vsaj en zadetek v tej tekmi, saj obramba Tottenhama deluje slabo že celotno sezono (Tottenhamova obramba je prejela največ zadetkov od prvih 11 ekip lige, za primer je Arsenalova obramba, o kateri se govori da je najslabša v ligi, prejela celo gol manj).

Medsebojne tekme

  • Manchester United je slavil v zadnjih dveh obračunih. 
  • 4 od zadnjih 5 medsebojnih dvobojev je zaključeno z več kot 2,5 gola.
  • V prvem obračunu letošnje sezone je slavil Manchester United z  2-1. 

Predlogi za stave

Situacija v tem dvoboju je jasna. Obe ekipi iščeta zmago ter v kolikor Tottenham izgubi, bo zelo daleč od Lige prvakov. Obe ekipi v zadnjem času igrata na veliko število golov. Pri obeh ekipah so na voljo najboljša napadalna orožja. Prva tekma te sezona je končala v overu, enako kot 4 od zadnjih 5 medsebojnih tekem. Menim, da je kvota na over gole previsoka. Nekatere stavnice so ga na začetku postavile celo pod 1.5 ampak so po določenem času vrnile kvoto na 1.8. Menim, da je kvota realna okoli 1.5 na tej tekmi, tako da ima ta tip value. Moj tip dneva je več kot 2.5 gola na tekmi. Stavnica je 1xBet, kvota pa 2.00.

Stavni nasvet: Over 2.5 @ 1.75 na 1xBet

 

Author stave-online

Leave a comment