Intro

Stavni nasvet: Sporting CP – Braga

stavni nasveti

Portugalska liga je ena najzanimivejših evropskih lig kljub dejstvu, da se večinoma za naslov borita le dva kluba (Porto in Benfica), ostale ekipe pa igrajo, da odločijo, katera je najboljša tretjeuvršćena ekipa na Portugalskem. Danes bosta v drugem krogu portugalskega prvenstva moči pomerili dve ekipi s tradicijo, ki sta zelo pogosto pri vrhu lestvice, tik pod obema nedotakljivima kluboma. Na stadionu Jose Alvalade v Lizboni se bosta srečala domači Sporting in gostje iz Brage.

Domača ekipa nikakor ni dobro začela sezone. Imeli so namreč precej slabo pripravljalno obdobje, v katerem niso uspeli najti forme ali nanizati nekaj dobrih rezultatov. Na poletni tržnici so bili zelo aktivni in več kot deset nogometašev je zapustilo klub, od katerih je bil verjetno največji šok prodaja nizozemskega napadalca in najboljšega strelca Basa Dosta, ki se je pridružil Eintrachtu. Za Sporting pa sta najbolj odmevni okrepitvi Francoz Rosier in Argentinec Vietto. Na zadnjih sedmih tekmah ima Sporting 3 remije in 4 poraze.

[mailmunch-form id=”806602″]

Gostujoča ekipa je na drugi strani odigrala že kar nekaj tekem v tej sezoni, v glavnem kvalifikacije za Evropsko ligo, kjer so se ravno pred nekaj dnevi uvrstili v naslednji krog, z zmago nad danskim Bronbyem. Moštvo Brage je sezono začelo precej bolje in nadaljujejo v istem stilu, kot so končali prejšnjo, z igranjem ofenzivnega in učinkovitega nogometa. Na zadnjih sedmih tekmah so zabeležili 3 zmage, 3 remije in 1 poraz.

Pričakovani postavi

Domača ekipa na današnji tekmi ne bo mogla računati na že omenjenega nizozemskega napadalca Das Boosta, ki je odpotoval v Nemčijo podpisati pogodbo z Eintrachtom iz Frankfurta, vsi drugi igralci pa so nared. Kar zadeva moštvo Brage, čeprav so med tednom igrali evropsko tekmo, je trener izjavil, da gre za pomembno tekmo in da so igralci dovolj sveži ter, da ne bo počival glavnih igralcev.

Prejšnji rezultati in trendi

Ti dve ekipi sta doslej v zgodovini igrali 56-krat, veliko več uspeha pa ima Sporting. Namreč zmagai je kar 33-krat, le 4-krat je bila neodločeno, 19-krat pa je zmagala Braga. Še posebej zanimivo je dejstvo, da sta ti dve moštvi odigrali solidno število tekem in da obe ekipi na splošno igrata na veliko golov, a je bilo v medsebojnih obračunih veliko tekem, ki so se končale z manj kot tremi goli.

Stavni nasvet

Čeprav pretekli obračuni ne nakazujejo tega, bomo danes igrali proti trendom in se zanašali samo na občutek. Sporting je v rezultatski krizi in ne igra dobro v tem trenutku. Kljub temu je smiselno pričakovati, da zabijejo na domačem igrišču, Braga pa igra zelo ofenzivno in bi nas čudilo, če tudi oni danes ne bi zadeli. Zaradi tega verjamemo, da je najboljša stava tukaj, da igramo BTTS (obe ekipi dosežeta gol), za katero se plača solidna kvota 1.70 spletni športni stavnici 1xBet.

1xbet

100% do 130€

1xbet je novejša stavnica z izjemno široko ponudbo športnih stav, casino iger, pokra. Stavnica se hitro prebija med glavne igralce v industriji iger na srečo. Njihova najpomembnejša storitev so verjetno prenosi tekem v živo, ki pokriva številne dogodke na najvišji ravni.

 

Vsi stavni nasveti

Relevant news