Stavni nasvet: Real Sociedad – Real Madrid

stave-online
21 junija, 2020
561 Views
stavni nasveti

Po zelo zanimivi soboti, nas danes čaka še en pester nogometni dan. Za današnji stavni nasvet dneva smo izbrali tekmo La Lige med Real Sociedadom in Real Madridom. Sociedad se bori za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, medtem ko se Real bori z Barcelono za naslov prvaka. Sigurno nas čaka zelo zanimiv obračun, analizo za tole tekmo pa si lahko preberete v nadaljevanju teksta. 

Real Sociedad

Real Sociedad ima trenutno za sabo eno zelo dobro sezono. Dolgo časa so bili na top 4 mestih, trenutno pa so na šestem mestu. Njih v nadaljevanju sezone čaka bitka za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, za katerimi trenutno zaostajajo pet točk. Situacija bi po pavzi zaradi korona virusa lahko bila boljša, če ne bi odigrali 2 katastrofalni tekmi. Prvo so doma remizirali z Osasuno, nato pa v gosteh izgubili od Alavesa. To so ekipe iz spodnjega dela lestvice in v kolikor bodo tako nadaljevali, bo tudi nastop v Evropi vprašljiv. To sezono igrajo doma zelo dobro, a so po pavzi zaradi korone, kjer se igra v drugačnih pogojih že pokazali nekaj slabosti. Poleg tega imajo za ta dvoboj kar nekaj težav s poškodbami. Martin Odegard kateri ima sijajno sezono za sabo, je vprašljiv za tole tekmo. On je eden izmed ključnih igralcev in če ne bo zaigral se bo zagotovo poznalo, a tudi če bo igral je vprašanje, v kakšnem stanju je. Branilec Zaluda je v prejšnji tekmi dobil rdeč karton in tudi on ne bo nastopil na tej tekmi. Prav tako Real Sociedad na tej tekmi ne more računati na Illaramendija, Guevara, Muguruza ter Sangallija. Real Madrid jih je v tej sezoni že enkrat premagal in ima danes priložnost, da jih še drugič.

Real Madrid

Real Madrid je te sezone imel nekaj kiksov, a imel je tudi obdobje, kjer so bili najboljša ekipa lige. Ekipa Zinedina Zidana trenutno izgleda zelo dobro. Drugouvrščena ekipa so, a sedaj po kiksu Barcelone odločajo o usodi sami in z zmago se izenačijo z Barcelono. Igrali so dve tekmi po pavzi z Eibarjem in Valencio, kjer so vpisali dve gladki zmagi. Benzema je odlično razpoložen in po pavzi je svoj napadalni arsenal začel kazati tudi Eden Hazard. Na tekmi proti Valenciji je bil eden najbolj razpoloženih in v kolikor bo začel kazati svoje igre iz Chelseaja, lahko pričakuje na vsaki tekmi kakšen gol s svojim podpisom. Realu za tole tekmo manjkajo Isco, Jović, Lucas in Nacho, kateri niso odigrali niti ene tekme po pavzi. Vprašljiv je nastop tudi Mariana Diaza ali on ne bo v prvi postavi pred Benzemajem, tudi če bo pripravljen. Zidane ni računal na te igralce niti v prvih dveh tekmah po pavzi in njegov izostanek sigurno ne bo vplival na nadaljevanje dobrih iger. 

Medsebojni obračuni

  • Te sezone so odigrali 2 tekmi. V ligi je Real Madrid bil boljši z 3-1, v pokalu pa je slavil Sociedad s 4-3
  • 7 od zadnjih 8 medsebojnih tekem se je končano z več kot 2,5 gola na tekmi
  • Na zadnjih 11 medsebojnih tekmah teh ekip je Real Madrid slavil kar 8x

Predlogi za stave

Real Sociedad ima nekoliko manjkajočih igralcev v svoji ekipi ter bo težko igral proti kvalitetni ekipi iz Madrida. Real Madrid igra sijajno po pavzi in sigurno so zelo motivirani, da se točkovno izenačijo z Barco. V tekmah teh ekip smo navajeni na veliko golov in ni razlogov, da tako ne bo tudi danes. To sezono sta bili odigrani dve medsebojni tekmi in ekipi sta dosegli skupaj kar 11 golov. Na zadnjih 8 medsebojnih dvobojih samo enkrat niso padli več kot trije goli. Tudi na Sociedadovih domačih tekmah v tej sezoni, pade veliko število golov. V 14ih odigranih tekmah na domačem terenu se samo 4 niso končale z več kot 2.5 gola.

Naš stavni nasvet danes je zmaga Real Madrida in več kot 1.5 gola na tekmi. Stavnica je 1xBet, kvota pa 1.83.

Author stave-online

Leave a comment