Stavni nasvet: Partizan – Borac

stave danes

Derbi četrtfinala pokala Radivoja Koraća bosta odigrala Partizan in Borac iz Čačka. Črno-beli iz Beograda imajo dosedaj sijajno sezono, v ABA ligi so na prvi poziciji tri kroge pred koncem rednega dela, v Evropokalu jih pa zmaga proti Trentu loči da imajo prednost domačega terena skozi celoten playoff v Evropokalu. Partizan je v pokalu Radivoja Koraća slavil prejšnjo in predprejšnjo leto, pa zato varovanci Trinchierija želijo nadaljevati ta sijajen niz v tem tekmovanju. V zadnjih tednih je Partizan imel zelo naporen ritem, ampak iz njega so izšli kot zmagovalci, zahvaljujoč zmagama nad Virtusem in Budućnostjo, pa lahko tale pokal odigrajo bolj sproščeno in samozavestno.

Borac iz Čačka mogoče igra najboljšo košarko v tem veku, čeprav ekipa s katero razpolaga trener Marko Marinović ne izgleda preveč kvalitetno, je igra na dokaj dobrem nivoju. Borac je gladko prvi v Drugi Aba ligi z rezultatom 17-2 in bo imel prednost domačega terena skozi celoten playoff tega tekmovanja, v košarkaški ligi Srbije pa držijo prvo mesto z 17 ustvarjenih zmag na 20. tekmah. Vse to govori, kako dobro igra Borac, klub kateri ima željo in cilj, da naslednjo sezono igra redno proti najboljšim ekipa v ABA ligi, ta tekma proti Partizanu pa bo bila idealna priložnost, da vidijo primerjavo z najboljšimi ekipami iz bivše republike Jugoslavije, kar Partizan te sezone vsekakor je. Okostje te ekipe tvori playmaker Brejs Džons in sijajni šuter in najboljši strelec ekipe Radovan Djoković, tukaj pa so še Uroš Čarapić, Nikola Kočović in nekdanji igralec Partizana Djordje Majstorović.

Pričakovani postavi

Partizan je na pokal Radivoja Koraća pripotoval brez poškodovanih Nemanja Gordića in Reggija Redinga, na drugi strani pa Borac večjih težav nima, potrebno pa je omeniti da se je ekipi pridružil izkušeni Svetozar Popović, kateri je še par dni nazaj branil barve Zlatibora.

Prejšnji rezultati in zanimivosti

Borac in Partizan medsebojno niso igrali od leta 2017, kjer je Partizan slavil v dramatični tekmi v Čačku, v okviru Superlige Srbije. Črno-beli so dobili vseh 8 tekem od 10 odigranih, a treba poudariti da je večino teh tekem bilo zelo tesnih

Predlogi za stave

Predlog za to tekmo je Borac Čačak +19,5 (zmaga Borca ali poraz manjši kot 20 razlike) stavnica 1xBet pa za to igro ponuja kvoto 1,83. Ni nobene dileme da je Partizan tukaj velik favorit in vse druga kot zmago bi to pomenilo ogromno senzacijo, ampak treba pričakovati dober odpor Borca. Nivo igre katerega so Čačani pokazali te sezone je verjetno kvalitetnejši celo od nekaterih ekip v prvi ABA ligi, tako da Partizan ne bo smel dovoliti nikakršne sprostitve. Pomembno je poudariti, da ti klubi v Niš potujejo z različnimi nameni. Partizan želi da osvoji tretji naslov zapored, a za kaj takega bo potrebno zmagati 3x v treh dneh, tako da bo moral Trinchieri zelo pametno razporediti minute, da ne bo kdo preveč iztrošen že v četrtfinalu, na drugi strani pa se Borac zaveda da bo to za njih edina tekma v tem tekmovanju in šparanja ne bo. Pomembno je poudariti da so Čačani v zadnjih dveh letih zelo namučili favorita v četrtfinalu, prejšnjo leto je Mega slavila le 73-69 proti Borca, še leto kasneje pa je Crvena Zvezda šele po podaljšku izločila Borac, kateri je imel proste mete za zmago v rednem delu. To samo govori kako maksimalno ta klub jemlje pokal Koraća in da bo naredil vse, da Partizanu otežijo pot v četrtfinale.

1xbet

100% do 130€

1xbet je novejša stavnica z izjemno široko ponudbo športnih stav, casino iger, pokra. Stavnica se hitro prebija med glavne igralce v industriji iger na srečo. Njihova najpomembnejša storitev so verjetno prenosi tekem v živo, ki pokriva številne dogodke na najvišji ravni.

Relevant news