Stavni nasvet: Anadolu Efes – Partizan, 16.03.2023, 18.30

stave-online
16 marca, 2023
379 Views
Anadolu Efes - Partizan

Začenja se finalni sprint za čim boljšo uvrstitev v Evroligi. Anadolu Efes in Partizan sta v neposrednem obračunu za končnico, vprašanje pa je, kdo je bolje kalil formo in prihranil energijo za samo končnico.

Kvote

Končni izid: 1.425 / 2.845

Azijski hendikep (-5.5 / +5.5): 1.9 / 1.9

Vsota košev več/manj (165.5): 1.9 / 1.9

Kvote prek stavnice 22Bet.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Anadolu Efes

Varovanci Ergina Atamana so proti Maccabiju doživeli pravo katastrofo, Ataman pa je svoje najboljše igralce kaznoval z večjo minutažo proti Bahcesehirju v domačem prvenstvu. Efes igra še eno dvojno tekmo v Evroligi, saj je v torek igral povratno tekmo proti Real Madridu, ki je bila preložena zaradi katastrofalnega potresa, ki je prizadel južni del Turčije.

Na tisti tekmi smo videli dva Efesa, predvsem v drugem polčasu. V tretji četrtini je Efes spomnil na Efes, ki že tri leta prevladuje v evropski košarki. Larkin je prišel v ritem in zadel svoje mete, Clyburn je v obrambi in napadu zaustavil Muso in Decka, Efes pa je v tisti četrtini zadel kar 8 trojk. Ob vstopu v zadnjo četrtino so imeli tudi 17 točk prednosti. Toda v tem delu igre smo videli Efes, ki smo ga v tej sezoni pogosto videli. Nenadoma so nehali igrati svojo igro. Prešli so v napačen ritem, da bi proti koncu tekme Real s pomočjo Yabuseleja povedel za točko. A na koncu je Efes s točkami in obrambo Tiborja Pleisa prišel do zelo dragocene zmage.

V prvi tekmi med tema dvema ekipama je Partizan zmagal s tremi točkami razlike in to dejstvo bo igralo zelo pomembno vlogo v morebitnem krogu ekip z enakim številom točk ob koncu rednega dela.

Partizan

Eno največjih presenečenj letošnje sezone v Evroligi je ekipa Partizana, ki v zadnjem času igra zelo energično in samozavestno. Čakajo jih zelo težke tekme, proti ekipam, ki so smetana evropske košarke, a Partizan je pokazal, da lahko igra tudi proti takim ekipam.

Željko Obradović je ekipo odlično pripravil na to, kar je sledilo. Mathias Lessort ima odlično sezono in je eden od letošnjih kandidatov za MVP nagrado. Napadalno usmerjeni Partizan je zelo močan, poleg Punterja in Nunnalyja vsi igralci prispevajo točke. Na zadnji tekmi Lige ABA je Partizan pokazal pravi značaj, kjer se je po zaostanku za -20 točk vrnil in v derbiju Lige ABA premagal Crveno zvezdo.

Partizan si je proti koncu rednega dela prvenstva priboril odlično izhodišče, zaseda šesto mesto in je odvisen izključno sam od sebe. Če zmagajo naslednjih nekaj tekem, imajo velike možnosti za uvrstitev med osem najboljših.

H2H

16.12.22 – Partizan : Anadolu Efes – 82:79

16.09.21 – Partizan : Anadolu Efes – 92:85

23.11.11 – Anadolu Efes : Partizan – 67:58

20.10.11 – Partizan : Anadolu Efes – 73:84

Poškodbe in odsotnosti

Anadolu Efes: Balbay.

Partizan: Koprivica.

Stavni nasvet

Na tej tekmi pričakujemo zmago Efesa, ker je ta tekma za njih “nujna”. Obe ekipi igrata ofenzivno in na veliko število točk, zato pričakujemo, da bodo gostitelji prekoračili postavljeno mejo.

Datum in ura: četrtek, 16.3.2023, 18:30

Nasvet: Anadolu Efes ZMAGA in več kot 82.5 točke

Kvota: 1.77

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment