Stavni listek dneva – 25.08.2022

stave-online
25 avgusta, 2022
423 Views
stavni listek

Listek dneva za četrtek, 25. 08. 2022, bo popolnoma košarkaški. Na sporedu so tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 na Japonskem, v Indoneziji in na Filipinih, zato smo napravili trojček s skupno kvoto 4.92.

17.30 Finska – Izrael, FIBA svetovno prvenstvo

To bo spopad ekip, ki se bosta srečali tudi na prvi tekmi na prihajajočem Eurobasketu. Finci so odlično odigrali prejšnji del kvalifikacij, iz katerega so prenesli pet zmag in le en poraz.

Za ta kvalifikacijski cikel bodo močnejši za NBA asa Laurija Markkanena, ki bo alfa in omega ekipe, saj je daleč najboljši posameznik finske izbrane vrste. Z njim v ekipi Finci igrajo energično in hitro, omenjeni Markkanen pa uživa veliko zaupanje selektorja in zanj je prilagojenih največ akcij.

Na drugi strani Izraelce prav tako vodi NBA igralec, in sicer Deni Avdija, ki je prejšnji dve sezoni kariero gradil pri Washington Wizards. V veliko pomoč mu bo Partizanov playmaker Yam Madar, sodeč po pripravljalnih tekmah pa se oba igralca zelo dobro razumeta in odlično komunicirata.

Vsota točk več kot 163.5 / 1.75

18.30 Latvija – Turčija, FIBA svetovno prvenstvo

Zelo zanimiva tekma bo na sporedu v Rigi, glavnem mestu Latvije, kjer se bodo domačini srečali z reprezentanco Turčije. Ta tekma bo pomenila vrnitev v državni dres za Kristapsa Porzingisa, ki na uradni tekmi za svojo reprezentanco ni nastopil že od leta 2017.

Latvijci vanj polagajo ogromne upe, prav tako pa tudi v odličnega strelca Davisa Bertansa, ki tako kot Porzingis zadnje sezone igra v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ta latvijska ekipa ima nekaj odličnih strelcev, pričakovati pa je treba tudi veliko število “zmetanih” trojk.

Tudi Turki se lahko pohvalijo s hitro in dinamično igro. Zunanjo linijo sestavlja trojka Larkin – Korkmaz – Osman, ki je sposobna ves čas igrati v hitrem ritmu, zato verjamemo, da bomo priča zelo dinamični in učinkoviti igri.

Turčija zmaga / 1.89

20.00 Srbija – Grčija, FIBA svetovno prvenstvo

V najbolj razburljivem obračunu tega kroga bosta v Beogradu kopja prekrižali Srbija in Grčija. To bo spopad med Nikolo Jokićem in Giannisom Antetokounmpom. Štark Arena v Beogradu je bila že pred dnevi razprodana, tako da se nam obeta pravi spektakel.

Srbija je na lestvici te kvalifikacijske skupine v nezavidljivem položaju, saj ima le eno zmago in tri poraze, tako da bodo Srbi morali zabeležiti skoraj vse zmage proti Grkom, Turkom in Veliki Britaniji, da bi ostali v igri za svetovno prvenstvo.

Selektor Svetislav Pešić je zbral močno ekipo, poleg Jokića pa so tukaj še Micić, Kalinić, Lučić, Milutinov, Daviovac, zato Srbija kar “poka” od individualne kakovosti in izkušenj.

Na drugi strani bo Giannisu v največjo pomoč tandem Sloukas – Calathes, tu pa sta še njegova brata Tanasis in Kostas. Zaradi poškodb bosta to tekmo izpustila center Papagiannis in krilo Papapetrou, tako da v prestolnico Srbije k orlom prihajajo rahlo oslabljeni Grki.

Srbija zmaga / 1.49

VSE KVOTE SO IZ STAVNICE 22BET TER V KOLIKOR SE ODLOČITE ZA IGRANJE NAŠEGA LISTKA ENVA SE TA PLAČA Z ZELO DOBRO KVOTO 4.92, KAR POMENI, DA NA VLOŽENIH 10 EVROV LAHKO ZASLUŽITE SKORAJ 40 EVROV DOBIČKA, ČE BO TA LISTEK DOBITEN.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment