Stavni listek dneva – 19.08.2022

stave-online
19 avgusta, 2022
533 Views
stavni listek

Listek dneva za petek, 19. 08. 2022 bo, tako kot tisti četrtkov, sestavljen iz nogometnih napovedi. Našli smo po en namig iz Španije, Francije in Anglije in skupna kvota je zelo poštena 5.42. Pa gremo po vrsti…

21.00 Lyon – Troyes, Francija, Ligue 1

Nogometaši Lyona so po zmagi na začetku nove sezone izpustili tekmo drugega kroga, saj je bilo gostovanje pri Lorientu prestavljeno zaradi slabega stanja zelenice. Tako so izbranci trenerja Petra Bosza dobili nekaj več časa za počitek, tako da bodo drugo uradno tekmo v novem tekmovalnem letu odigrali pred svojimi navijači.

Nogometaši Lyona so se na prvi tekmi dobro odrezali. Zmagali so z 2:1, imeli v uvodu dvoboja dva zadetka prednosti, a jih je rdeči karton vratarja Lopesa upočasnil. Prve točke so vendarle osvojili, prvi vtisi pa je dober. Povratnik Alexander Lacazette je dosegel gol, vpisal podajo in sporočil, da se je vrnil v klub, v katerem je odraščal, da bi nadaljeval z uspehi.

Na drugi strani nogometaši Troyesa nove sezone niso začeli najbolje. Zabeležili so oba poraza, še posebej boleč pa je bil proti Toulousu doma z 0:3. Prejšnjo sezono so komaj preživeli, obstaja pa velika verjetnost, da se bodo spet borili za obstanek.

Lyon doseže gol v obeh polčasih – 1.8

21.00 Norwich – Millwall, Anglija, Championship

V petek se začenja peti krog angleškega Championshipa, v prvem dvoboju pa se bosta udarila Norwich in Millwall.

V zadnjih dveh nastopih v drugi ligi so bili nogometaši Norwicha obakrat prvi, a so takoj izpadli iz najvišjega razreda tekmovanja. Z razliko od prejšnjih sezon so to odprli precej bledo. V prvih štirih krogih so dosegli le eno zmago, en remi in dva poraza, kar za priljubljene Kanarčke ni običajno.

Na prvo zmago so čakali tri tekme, saj so v zadnjem krogu doma premagali Huddersfield z 2:1. Z odlično igro v prvem polčasu, v katerem so v 16 minutah dosegli dva zadetka, so dosegli prvo zmago. Zdaj v goste prihaja Millwall, ki v avgustu igrajo odlično.

Nogometaši Millwalla so v prvih štirih krogih osvojili sedem točk in so v playoff coni. Obe zmagi so zabeležili pred domačimi gledalci, to pa bo njihovo drugo gostovanje v štirih dneh. V torek so v Cardiffu gostovali pri Swanseaju, do 93. minute izgubljali z 0:2, nato pa se z dvema avtogoloma v zadnjih treh minutah rešili prvega poraza z 2:2.

Verjamemo, da je na strani domačih nekaj več kakovosti in da bodo točke ostale na Carrow Roadu.

Norwich zmaga / 1.91

22.00 Sevilla – Valladolid, Španija, La Liga

Po porazu na začetku nove sezone v Pamploni pri Osasuni z 1:2, bodo nogometaši Seville na domačem igrišču iskali prve točke v sezoni proti Valladolidu.

Nogometaši andaluzijske ekipe se niso najbolje izkazali in številne težave so bile vidne na obeh koncih igrišča. To ne bi smelo biti presenečenje, saj je Sevilla v tem prestopnem roku ostala brez svojih dveh začetnih štoperjev Koundeja in Diega Carlosa, tako da bo novi tandem osrednjih branilcev potreboval nekaj časa, da se uigra.

Glavna okrepitev v ofenzivnem delu moštva je Isco iz madridskega Reala, nekdanji veliki up španskega nogometa, ki si prizadeva za oživitev kariere. Če mu bo to uspelo, bo velika moč Seville v prihajajoči sezoni.

Na drugi strani je Valladolid pred svojimi navijači na uvodu prepričljivo premagal Villareal z 0:3. Izbranci trenerja Pachete na začetku nimajo ugodnega razporeda, saj jih čakata obračuna s Sevillo in Barcelono. Povratnik med špansko elito bo tako imel na začetku sezone pretežko nalogo, saj je malo možnosti, da bi prišli do kakšne točke.

Sevilla zmaga / 1.57

VSE KVOTE SO IZ STAVNICE 22bet TER V KOLIKOR SE ODLOČITE IGRATI NAŠ LISTEK DNEVA SE TA PLAČA Z ZELO DOBRO KVOTO 5.42, KAR POMENI, DA SE LAHKO NA VLOŽENIH 10 EVROV USTVARI SKORAJ 44 EVROV DOBITKA, ČE JE LISTEK DOBITEN.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment