Stavni listek dneva – 02.09.2022

stave-online
2 septembra, 2022
421 Views
stavni listek

V četrtek se je začel težko pričakovani Eurobasket, zato bo naš listek dneva za petek, 02. 09. 2022 sestavljen iz košarkarskih tekem. Podrobneje od stave na točke igralca, ki je zelo priljubljena, ko so taka tekmovanja v teku. Izbrali smo dva košarkarja za katera pričakujemo, da bosta bila strelsko učinkovita.

14.00 Finska – Izrael, Eurobasket

Deni uživa veliku slobodu kod stručnog štaba i očekujemo da ispali dvocifreni broj šuteva. Budući da je najbolji igrač, te da je ovaj meč rezultatski veoma važan za Izraelce, očekujemo da će na terenu provesti bar 30 minuta. Finci nemaju preterano dobre defanzivce na krilnim pozicijama, tako da ne bismo bili iznenađeni ako Avdija završi meč sa 15+ ubačenih poena.

Na prvi tekmi drugega tekmovalnega dne in tudi skupine D se bosta v Pragi srečala Finska in Izrael. Zanimivo je, da sta se ti dve ekipi srečali prejšnji teden v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Finci so kot gostitelji slavili z 79:73 na krilih odličnega Laurija Markkanena, ki je dosegel 28 točk in imel 9 skokov.

Naš izbor na tej tekmi bo najboljši in najbolj nadarjen igralec Izraela. To je Deni Avdija, krilni igralec Washington Wizards in veliki up izraelske in evropske košarke.

Izraelci so na ta turnir poslali razmeroma mlado ekipo, ki ima kar nekaj talentiranih in mladih igralcev. Tu so Blat, Zoosman, Sorkin, vsekakor pa je Avdija načrtovan kot vodja nove generacije.

Deni ima pri trenerskem štabu veliko podpore in svobode ter pričakujemo, da bo zmetal dvomestno število metov. Ker je najboljši igralec, ta tekma pa je za Izraelce zelo pomembna, pričakujemo, da bo na igrišču preživel vsaj 30 minut. Finci nimajo pretirano dobrih krilnih igralcev v obrambi, zato ne bi bili presenečeni, če bi Avdija tekmo končal s 15+ točkami.

Deni Avdija več kot 13.5 točke / 1.87

17.00 Hrvaška – Grčija, Eurobasket

V derbiju drugega dne turnirja in eni najbolj razburljivih ter kakovostnih tekem celotne skupine C se bosta pomerili Hrvaška in Grčija. Hrvati po poraznih rezultatih zadnjih nekaj let so željni dokazovanja, da še vedno sodijo v evropski vrh. Na drugi strani so Grki na čelu z Giannisom Antetokounmpom med največjimi favoriti za zlato in precej motivirani prihajajo v Milano, kjer bodo odigrane vse tekme te skupine.

Hrvati so za ta turnir zbrali najmočnejšo ekipo. Manjka le Ante Žižić, a razen centra Anadolu Efesa so vsi na kupu. Tu so Bogdanović, Hezonja, Zubac, Šarić, Hrvaška košarkarska zveza pa je za ta turnir naturalizirala Jalena Smitha, branilca Albe Berlin. Ker Hrvaška prihodnje leto ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu, bo ekipa maksimalno osredotočena na doseganje čim boljšega rezultata na celinskem prvenstvu.

Bojan Bogdanović bo tako kot v prejšnjih sezonah vodil Hrvaško. Popularni Babo je v preteklih letih v dresu s “šahovnico” večkrat igral na zgornjih mejah svojih zmožnosti in vpisal nekaj neverjetnih individualnih dosežkov. Ekipnih uspehov pa ni bilo.

Pričakujemo, da bo košarkar Utah Jazz že na prvi tekmi popolnoma osredotočen in skoncentriran za igro na optimalni ravni. Verjamemo, da so stavnice za nekaj točk zgrešile razliko in da Bogdanović zlahka doseže 20 ali več točk.

Bojan Bogdanović več kot 16.5 točke / 1.87

VSE KVOTE SO IZ STAVNICE 22BET TER V KOLIKOR SE ODLOČITE IGRATI NAŠ LISTEK DNEVA, SE TA PLAČA Z ZELO DOBRO KVOTO 3.5, KAR POMENI, DA NA VLOŽENIH 10 EVROV LAHKO ZASLUŽITE SOLIDNIH 25 EVROV, ČE BO TA LISTEK DOBITEN.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment