Velika nagrada Singapurja 2022

stave-online
30 septembra, 2022
431 Views
f1 stavni nasveti

Steza – Marina Bay

Sezona formule 1 se bliža koncu. Samo še šest dirk je ostalo in 17. postaja na letošnjem koledarju je Singapur. Zaradi koronavirusa se na tej stezi ni vozilo zadnji dve leti, zadnjo zmago je leta 2019 dosegel Sebastian Vettel.

Glavna značilnost Singapurja je, da ta dirka poteka ponoči, poleg tega pa ni veliko prostora za prehitevanje. Zaradi tega je rezultat, ki ga vozniki dosežejo v kvalifikacijah, zelo pomemben. To je tudi ena redkih uličnih dirk v koledarju.

Ker je steza zelo ozka, se pogosto zgodi, da kar nekajkrat opazimo varnostni avto na stezi. Konec koncev je situacija iz leta 2008, ko je Fernando Alonso zmagal, potem ko se je njegov moštveni kolega Nelson Piquet zaletel v zid, tista, ki se je vsi spomnijo.

Dolžina kroga je 5,063 kilometrov, predvidena razdalja pa 61 krogov. Vettel je s petimi zmagami daleč najboljši dirkač na tej stezi, Ferrari in Mercedes pa imata po štiri konstruktorske zmage. Ko gre za DRS, so na voljo tri cone.

Max Verstappen lahko v Singapurju postane svetovni prvak

Aktualni svetovni prvak Max Verstappen bo branil svoj naslov. Nizozemec skozi celotno sezono vozi impresivno. Vprašanje je le, ali bo pokal dvignil v Singapurju ali na kateri od naslednjih dirk.

Da postane prvak v Singapurju, se mora poklopiti več stvari. V tem trenutku ima Verstappen 116 točk več od Charlesa Leclerca, po tej dirki pa bo v igri ostalo še 138 točk. To pomeni, da mora Nizozemec ta konec tedna zmagati, dirkač Ferrarija pa ne sme biti višje od devetega mesta.

Obstaja tudi scenarij, po katerem je možno, da bi Leclerc končal na osmem mestu, potem pa bi za naslov Verstappen poleg zmage potreboval tudi najhitrejši krog. Prav tako je v obeh scenarijih nujno, da Sergio Perez konča pod tretjim mestom, saj ima Mehičan trenutno 125 točk manj od moštvenega kolega.

Red Bull še nikoli ni zmagal v Singapurju v hibridni dobi in to je odlična priložnost, da to spremenijo. Verstappen je v nizu petih zmag in če ne bo imel tehničnih težav, bo zagotovo največji favorit za šesto zaporedno zmago.

Napoved

Namig: Charles Leclerc bo na dirki uvrščen višje od Lewisa Hamiltona – DA
Kvota: 1.65
Stavnica: 22Bet

Leclerc je zadnji dve dirki končal na drugem in tretjem mestu in je v dobri formi. Ne glede na to, da nima več pravih možnosti za naslov, to ne pomeni, da ne bo naredil vsega, da bi do konca osvojil čim več točk.

Tudi Mercedesova forma je v porastu, a še vedno niso na ravni Ferrarija. Lewis Hamilton iz svojega dirkalnika potegne največ, a bo to težko dovolj za boljši rezultat od Leclerca v nedeljo.

Namigi in nasveti

Namig: Lando Norris konča dirko med najboljših 6 – NE
Kvota: 1.65

Lando Norris je nazadnje končal med najboljših 6 na Veliki nagradi Velike Britanije julija. Od takrat je bil petkrat sedmi in enkrat brez točk.

McLaren trenutno ni med najboljšimi 4 po uspešnosti in mora se še marsikaj poklopiti, da bo mladi Britanec spet med najboljših 6.

Namig: Daniel Ricciardo bo na dirki uvrščen višje od Sebastiana Vettla – DA
Kvota: 1.75

Daniel Ricciardo in Sebastian Vettel sta v dveh popolnoma nasprotnih situacijah. Ricciardo je izgubil mesto pri McLarnu in se trudi najti novo službo.

Vettel se je po tej sezoni odločil za upokojitev, tako da je ob koncu leta popolnoma sproščen. V tem trenutku je za Ricciarda veliko bolj pomemben dober položaj in ima boljši dirkalnik kot Nemec, zato pričakujemo, da bo dirko končal pred Nemcem.

Spored (CET)

Petek

Prvi prosti trening: 12:00-13:00
Drugi prosti trening: 15:00-16:00

Sobota

Tretji prosti trening: 12:00-13:00
Kvalifikacije: 15:00-16:00

Nedelja

Dirka: 14:00-16:00

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment