Stavni nasveti: Srbija – Švica 1.12.2022, 20.00

stave-online
1 decembra, 2022
354 Views
Srbija - Švica

Eden od derbijev tretjega kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva bo na stadionu 974 med Srbijo in Švico.

Srbija

Srbija je na to svetovno prvenstvo prišla z visokimi ambicijami, da končno doseže dobro uvrstitev in preide vsaj v drugo fazo tekmovanja. Na prejšnjih dveh svetovnih prvenstvih je kot samostojna država obakrat izpadla v skupinskem delu in zabeležila le dve zmagi.

Pred tem je tudi kot Srbija in Črna gora v Nemčiji leta 2006 skupinski del končala z vsemi tremi porazi in brez osvojene točke.

Srbija je dolgo čakala vsaj na ugoden rezultat na svetovnem prvenstvu. Nazadnje so skupinski del prešli leta 1998 v Franciji, ko jih je izločila Nizozemska. Srbija ima v tej sezoni dobro ekipo, dobrega trenerja in po toliko časa tudi dobro kemijo v ekipi pred tako velikim tekmovanjem, ki ga pogosto ni bilo.

A kljub vsemu dobremu je Srbija v prvih dveh krogih odigrala dve bledi tekmi. Proti Braziliji je bila igra zelo slaba. Srbija si je težko ustvarila priložnost, bila skoraj nenevarna in si na tej tekmi ni zaslužila prav nič.

V drugem krogu proti Kamerunu so bili odlični v napadu in obupni v obrambi. Srbija si je ustvarila nešteto priložnosti in zlahka bi dosegla več od teh treh golov, a je pustila preveč prostora v obrambi, se slabo postavila in pri rezultatu 3:1 izgledala amatersko, kar je nesprejemljivo.

Za Srbijo je računica jasna – premagati mora Švico, če želi napredovati in upati, da Kamerun ne bo premagal Brazilije.

Edina pozitivna stvar za Srbijo je, da ima veliko prostora za napredek, saj je to, kar so pokazali v kvalifikacijah, veliko boljše od tega, kar trenutno kažejo na svetovnem prvenstvu.

Švica

Švica se je na prvih dveh tekmah mučila. V prvem krogu so premagali Kamerun z 1:0, a je afriška ekipa pustila kar dober vtis in lahko rečemo, da je bila vsaj enakovreden tekmec. V naslednjem krogu proti Braziliji si je Švica tako kot Srbija težko priigrala resno priložnost.

Kjer se lahko naučimo razlike med Srbijo in Švico, je obramba. Švica je bistveno bolj organizirana v obrambi, bolj čvrsta in se bolje brani. Ne Braziliji ne Kamerunu niso dovolili veliko priložnosti in težko je prebiti zadnjo linijo.

Gre za zelo izkušeno reprezentanco, ki zna igrati na rezultat. Na zadnjih štirih velikih turnirjih (EURO in SP) so vedno prešli skupinski del tekmovanja.

Kvalifikacije je v skupini končala pred Italijo in prejela le dva zadetka. Samo Portugalska in Češka sta v zadnjem letu in pol proti Švici dosegli več kot en gol.

H2H

Srečala sta se pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko je Švica po preobratu zmagala z 2:1.

Poškodbe in odsotnosti

Srbija: Strahinja Pavličović je vprašljiv.

Švica: nima težav s poškodbami.

Stavni nasvet

To bo veliko več kot le tekma. To je velik derbi. Srbski igralci se želijo maščevati za poraz izpred štirih let, med nekaterimi švicarskimi in srbskimi igralci pa je veliko napetosti zaradi porekla nekaterih švicarskih igralcev.

Vložek je ogromen in to je morda eden največjih derbijev tretjega kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva. Srbija mora zmagati, Švica pa bo zadovoljna s točko. Seveda pod pogojem, da Brazilija proti Kamerunu opravi delo po pričakovanjih.

Pričakujemo veliko napetost na igrišču, veliko prekrškov, kartonov in težko tekmo.

Datum in ura: 1.12.2022, 20.00

Namig: Manj kot 2.5 gola

Kvota: 1.81

Stavnica: 20bet

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment