Stavni nasveti: Srbija – Italija 11.09.2022, 18:00

stave-online
11 septembra, 2022
65 Views
stavni nasveti košarka

V osmini finala se bosta srečali stari znanki, prvouvrščena selekcija Srbije iz skupine D in četrta v skupini C, selekcija Italije. Srbija je skupinski del končala brez poraza, Italijani pa so imeli najslabši medsebojni rezultat z Ukrajino in Hrvaško ter končali na četrtem mestu.

Srbija

Izbranci Svetislava Pešića so v skupinskem delu pokazali, kakšen stroj za zmage so in da niso brez razloga prvi favoriti za osvojitev Eurobasketa. Na čelu z najboljšim igralcem planeta Nikolo Jokićem in najboljšim košarkarjem Evrope Vasilijem Micićem so pometli s konkurenco v skupini D!

Svojo moč so najbolj pokazali proti največjima tekmecema v skupini, Finski in Poljski, ki so ju premagali s 30 točkami razlike. Zdaj pa se začne tisto najpomembnejše, kjer ni prostora za napake! Nasprotnik Srbije je njihov dolžnik od lanskega poletja, reprezentanca Italije, ki je v Beogradu šokirala Srbijo in jo izločila z olimpijskih iger. Ta poraz je vplival tudi na menjavo selektorja Kokoškova.

Srbska reprezentanca bo v to tekmo šla verjetno najbolj srdito doslej. Srbija ima poleg Jokića in Micića odlično spremljevalno osebje. Veliko pomeni vrnitev Nikole Milutinova, ki je odličen pod košem na obeh straneh igrišč ter, popolna menjava za Jokića in tudi lahko naredi razliko. Kalinić in Lučić sta motorja ekipe, ki opravita umazan del igre, ko pa je treba, potegneta v napad. Gudurić in Jaramaz sta tam, da zadaneta, ko je treba!

Srbija je na tekmi z Izraelom nastopila brez Nemanje Nedovića, ki si je poškodoval meča in ne bo igral do konca prvenstva. Manjko bo skušal nadomestiti Dejan Davidovac, ki ga je Pešić proti Poljski spustil na pozicijo številka ena.

Srbija dviga nivo svojih turbin na višjo raven od te tekme in pričakujemo njihovo najboljšo tekmo do zdaj.

Italija

Ekipa, ki jo vodi Gianmarco Pozzecco, je dobila enak bojevit značaj, kot ga ima sam Pozzecco. Veliko borbenosti in energije sta glavni odliki, ki krasita igro Italije.

Italija je imela pred samim Eurobasketom veliko smole. Poškodoval se je namreč igralec Boston Celtics in najboljši igralec italijanske reprezentance Danilo Gallinari in izpustil bo tudi dobršen del sezone.

Italija je na tem Eurobasketu, čeprav je bila gostiteljica, zasedla četrto mesto. V medsebojnih dvobojih so bili slabši od Ukrajine in Hrvaške. Hrvaško so premagali, Ukrajina pa jih je premagala nepričakovano zlahka. Zato jim je pripadel dvoboj s Srbijo in težji del žreba.

Najboljši igralec Italije na tem eurobasketu je Simone Fontecchio, ki je poleti podpisal pogodbo z Utah Jazz. Gre za igralca, ki je odličen na obeh straneh igrišča in je na vsaki tekmi dosegel več kot 14 točk. Najboljšo tekmo je odigral proti Grkom, ko je dosegel 26 točk. Poleg njega sta tu še še izkušena Gigi Datome in Nicolo Melli.

Italijani igrajo zelo čvrsto obrambo, na tem Eurobasketu in nihče proti njim še ni dosegel 90 točk. Vprašanje je, kako bodo odgovorili na visoke igralce Srbije, ki prevladujejo pod košem.

Ti dve ekipi sta igrali tekmo pred slabim mesecem, ko se je Srbija vrnila in po -16 ob polčasu premagala Italijo.

H2H

19. 08. 22 – Italija : Srbija – 86:90

04. 07. 21 – Srbija : Italija – 95:102

04. 09. 19 – Italija : Srbija – 77:92

23. 08. 19 – Italija : Srbija – 65:71

Pričakovani postavi

Srbija bo igrala brez Nemanje Nedovića, medtem pa bo Italija brez Danila Gallinarija.

Stavni nasvet

Srbija je boljša ekipa in pričakujemo zmago ter maksimalno angažiranost v obrambi. Srbija se zaveda, kako neugodna je Italija in ne bo spustila plina ter verjamemo, da bo na tej tekmi z zmago presegla 90 točk.

Datum in ura: 11. 09. 22 18.00h
Napoved: Zmaga Srbije in več kot 85.5 točk Srbije.
Kvota: 1.83
Stavnica: 22bet

Preverite še naš dananšnji listek dneva, ki ga najdete tukaj.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment