Stavni nasveti: Slovenija – Poljska 14.09.2022, 20:30

stave-online
14 septembra, 2022
73 Views
stavni nasveti košarka

Boji za polfinale se nadaljujejo, in selekcija Slovenije je absolutni favorit proti selekciji Poljske, a Poljaki se ne bodo predali in bodo skušali poskrbeti za enega od največjih uspehov v svoji zgodovini.

Slovenija

Slovenska reprezentanca nadaljuje pohod na ubranitev naslova na Eurobasketu. V osmini finala so premagali Belgijo, a s številnimi težavami. Slovenci so se prebudili v 4/4 in tisto četrtino dobili s 13 točkami. In na koncu je bilo 88:72 za Slovence.

Luka Dončić je znova pokazal, kako se igra za svojo reprezentanco. Po fantastični igri proti Franciji je odigral še eno brutalno tekmo proti Belgiji. Dosegel je 35 točk, 5 skokov in 5 podaj. Slovenija se je precej mučila v napadu, na koncu pa je strel stekel in zmaga je gladko prišla. Prepelić, ki igra nima tako dobrega turnirja, se je na tej tekmi prebudil in dosegel 13 točk, Tobey pa jih je dodal 12. Medtem ko je Goran Dragić pravi vodja izven igrišča, pa tudi takrat, ko mora vzeti žogo in rešiti tekmo. Ko Sloveniji steče met za tri, potem so neusmiljeni, učinek Dončića pa se še poveča, saj se ga ne da podvajati.

V dvoboju s Poljsko je Slovenija absolutni favorit in lahko rečemo, da ji stil Poljske ustreza in da ne bi smela imeti težav za zmago na tej tekmi. Vendar morajo biti previdni, kajti poljski skok v napadu povzroča vsem resne težave. Slovenci so izkušeni in prekaljeni, pričakujemo zanesljivo zmago.

Poljska

Ekipa, ki jo vodi Igor Miličić, je v dosedanjem delu prvenstva opravila odlično delo. Poljake sta v skupini hudo premagali selekciji Finske in Srbije s skoraj 30 točkami razlike na obeh tekmah, a so s tretjega mesta napredovali v osmino finala in premagali zelo neugodno ekipo Ukrajine.

Na tej tekmi je dominiral tandem Slaugther – Ponitka, ki je skupaj dosegel 46 točk. Ponitka je absolutni vodja te ekipe, ki prevladuje na obeh straneh igrišča. Proti Ukrajini je poleg 22 točk zbral še 9 skokov in 6 podaj. Njegov dvoboj proti Dončiću lahko odloči to tekmo, če Mateuszu uspe upočasniti Dončića in podati v napadu, ima Poljska nekaj upanja.

Poljaki so zelo solidna ekipa, poleg napadalnega skoka igrajo veliko na svojega centra, mladega Balcerowskega, ki odlično pobira lob podaje svojih branilcev.

Poljska reprezentanca nima česa izgubiti, vstopila bo razbremenjena, če bo Slovenijo in Dončića spravljala ob živce, pa lahko upa na čudež in preboj v polfinale.

H2H

01.07.21 – Slovenija : Poljska – 112:77

31.08.17 – Slovenija : Poljska – 90:81

13.08.16 – Slovenija : Poljska – 81:76

08.08.15 – Poljska : Slovenija – 97:98

Pričakovani postavi

Obe ekipi v to tekmo vstopata v najmočnejši postavi, brez poškodovanih in kaznovanih igralcev, z izjemo Zorana Dragića, ki si je proti Belgiji poškodoval mišico.

Stavni nasvet

Datum in ura: 14. 09. 22, 20.30h
Namig: Slovenija (-12.5)
Kvota: 1.72
Stavnica: 22bet

Slovenija je absolutni favorit in to je ena od najpomembnejših tekem na Eurobasketu, zato pričakujemo maksimalno minutažo za Dončića in Dragića ter zmago Slovenije z dvomestno razliko.

Preverite še naš današnji listek dneva (točke igralcev), ki ga najdete tukaj.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment