Stavni nasveti: Slovenija – Madžarska 03.09.2022

stave-online
3 septembra, 2022
481 Views
stavni nasveti košarka

V skupini B igra Slovenija proti Madžarski in bo skušala doseči drugo zmago na tem Eurobasketu, potem ko je v prvem krogu slavila nad Litvo. Medtem ko bo Madžarska poskušala narediti pravo malo senzacijo in presenetiti Slovence.

Slovenija

Slovenci so na prvi tekmi na tem Eurobasketu pokazali svojo klaso. Proti zelo nevarni in kakovostni Litvi so odigrali tekmo v svojem stilu in na koncu zmagali. Tekma je bila sicer precej izenačena, a je Slovenija tekmo uspešno pripeljala do konca in ko je bilo najbolj potrebno, odigrala po svojih najboljših močeh.

Luka Dončić je namreč kot običajno dominiral. To je bila tekma, kjer Luka ni točkovno prevladoval, je pa zato skrbel za razigravanje soigralcev, predvsem Tobeyja, ki je sprejemal žoge pod košem za zicerje in polnil svoj statistični stolpec s točkami. Na koncu je Tobey tekmo končal s 24 točkami in 8 skoki.

Dončić je bil zelo dobro krit v obrambi, saj so ga Litovci zelo tesno branili. Zaradi udarcev v glavo je celo trikrat končal na tleh. A na koncu, ko se je lomilo, je vzel žogo in odločil. Pomagal mu je tudi Goran Dragić, z eno zelo pomembno trojko. Odlično je odigral tudi Jaka Blažič.

Slovenci so se vrnili v svoj NBA ritem in znova dosegli več kot 90 točk, zdaj pa jih čakajo Madžari, ki se proti Bosni in Hercegovini v obrambi niso ravno proslavili.

Madžarska

Madžarska reprezentanca je v prvem krogu razočarala in bila poražena od Bosne in Hercegovine za 10 točk, s tem porazom v tako zahtevni skupini, čeprav gre šele za drugi krog, pa so Madžari daleč od napredovanja. Za to potrebujejo pravi čudež. A prav zato je šport zanimiv in nepredvidljiv, čudeži se dogajajo in videli bomo, ali bo ekipi Stojana Ivkovića uspelo narediti majhen čudež.

Najprej morajo Madžari izboljšati obrambo, ki je bila zelo slaba proti Bosni in Hercegovini. Še posebej jim je šepala igra 2 proti 2, kjer sta jim resne težave povzročala Musa in Nurkić. Madžarsko ekipo je z 20 točkami in 6 podajami vodil Benke, medtem ko je Adam Hanga, čeprav je dosegel 16 točk ob metu 7-18, nekoliko razočaral.

Centri niso bili uspešni, Keller in Hopkins sta prelahko izpadla na centralnem bloku in nista bila kos telesni moči Nurkića in Kamenjasa.

Zdaj imajo za nasprotnika eno najboljših napadalnih ekip in vprašanje je, kako bo ta tekma izgledala. Ne bi nas presenetilo, če bi Slovenija na tej tekmi dosegla več kot 100 točk, če Madžarska ne bo izboljšala obrambe.

H2H

18.02.21 – Slovenija : Madžarska – 84:72

20.02.20 – Madžarska : Slovenija – 77:75

04.08.17 – Slovenija : Madžarska – 84:64

09.08.12 – Slovenija : Madžarska – 79:70

Pričakovani postavi

Pri obeh ekipah ni poškodovanih igralcev in igrali bodo v najmočnejših postavah.

Stavni nasvet

Datum in ura: 03.09.22 20.30
Kvota: Več kot 172 točk
Kvota: 1.89
Stavnica: 22bet

Pričakujemo, da bo to hitra tekma, kjer obramba ne bo v ospredju. Seveda je Slovenija favorit, a tu gremo na točke.

>> Preverite še listek dneva za danes.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment