Stavni nasveti: Slovenija – Belgija 10.09.2022, 14.45

stave-online
10 septembra, 2022
57 Views
stavni nasveti košarka

V drugi tekmi sobotnega razporeda Eurobasketa se bosta pomerili Slovenija in Belgija. Ta tekma, tako kot vse ostale do konca turnirja, se bo igrala v Berlinu s pričetkom ob 14.45 uri.

To bo dvoboj najbolje uvrščene reprezentance iz skupine B in četrtouvrščene v skupini A. Slovenci so absolutni favoriti v tej tekmi in vse razen lahke zmage bo veliko presenečenja, ampaki…

Slovenija

Slovenija je dosegla cilj, ko gre za skupinski del. Čeprav je bila njihova skupina bistveno močnejša od ostalih treh, so Slovenci osvojili prvo mesto in imajo zdaj dokaj lahko pot do polfinala.

Dosegli so štiri zmage in premagali vse glavne tekmece Francijo, Nemčijo in Litvo. Poleg tega so vpisali lahko zmago proti Madžarski, medtem ko jih je nepričakovano premagala Bosna in Hercegovina, a se je ta poraz na koncu izkazal za nebolečega.

Luka Dončić je znova pokazal svoj izjemen talent. Superzvezdnik Dallas Mavericks je na zadnjih dveh tekmah dosegel 83 točk, vpisal pa je tudi 17 skokov in 9 podaj. Še posebej impresivna je bila njegova predstava proti Franciji v zadnjem krogu – 47 točk, 7 skokov in 5 podaj. S tem je postal drugi igralec z največ doseženimi točkami na eni tekmi Eurobasketa v zgodovini.

Ob Dončiću je tu še izkušeni Goran Dragić, MVP zadnjega Eurobasketa, ki je prav tako zelo pomemben faktor v slovenski igri. Slovenci igrajo z dinamičnim in hitrim prehodom iz obrambe v napad ter poskušajo presenetiti nasprotnikovo obrambo. So zelo učinkoviti in so z 92,8 točkami na tekmo druga najučinkovitejša ekipa na tem turnirju.

Belgija

Na drugi strani so Belgijci z uvrstitvijo v osmino finala dosegli cilj, tako da bodo v to tekmo vstopili brez pritiska. Zavedajo se, da so na tej tekmi absolutni avtsajderji in bodo verjetno uživali vsako minuto te tekme.

V skupini A so zasedli četrto mesto z dvema zmagama in tremi porazi. Izbranci Darija Gjergja so s 83-73 premagali Španijo in poskrbeli za eno največjih presenečenj turnirja. Spomnimo, pred dvema mesecema so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo zmagali v gosteh pri Srbiji, zato Belgijcev nihče več ne bi smel imeti za košarkarskega anonimneža.

Glavna moč te reprezentance je branilski tandem Retin Obasohan – Emmanuel Lecomte, od čigar učinkovitosti in kreativnosti je v veliki meri odvisen belgijski napad. Ismael Bako je še en zanimiv igralec. Ta center bo naslednjo sezono igral za Baskonio, krasi pa ga visoka stopnja atletike in eksplozivnosti.

H2H

Ti dve ekipi sta zadnjo uradno tekmo odigrali na Eurobasketu 2011. Tedaj so Slovenci slavili s 70-61.

Stavni nasvet

Datum in ura: 10. 09. 2022, 14.45 CET

Namig: 170.5 over

Kvota: 1.81

Stavnica: 22bet

Slovenci bodo verjetno od prve minute skušali vsiliti svoj ritem, kar pomeni veliko teka, posesti in točk. Verjamemo, da se bodo Belgijci uspeli vsaj delno prilagoditi in da bomo videli strelsko zelo učinkovito srečanje.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment